香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 神童威威 於 2010-3-13 21:53 發表
    黃竹坑運動場
    今早趁上班前約了兩位同事一起去了黃竹坑運動場鬆一鬆腳仔,
    時間關係只能跑左22個圈,沒有用錶計時,大約用了40分鐘完成。

最近睇完Wong sir一篇關於馬拉松的文章後,開始對明年渣打玩全馬有點動 ...

你唔係去年跑過澳馬嗎??
    我都擔心有沒有時間,恆心,決心練長課.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-3-28 13:37 發表

你唔係去年跑過澳馬嗎??
    我都擔心有沒有時間,恆心,決心練長課.

叮ctse,
    澳馬我只係玩左半隻馬...
    暫時都未肯定自己會否玩全馬,真係要睇時間配合。
    嘜妳明年都玩全馬咩?咁妳真係要加把勁喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第五十五堂)
    原來已經冇上訓練班十三堂 ,時間真係過得很快...

好開心,今天終於可以見下班同學仔喇!(大家都冇嘜點變)
    實在太耐冇來,基本八式已經有所改動,不過都唔算太辛苦。
    今晚的主菜是玩速度訓練,太好了...近期成個人都唔願跑
    今晚嘗試開返對摩打玻璃腳喇!
    亦知道自己狀態麻麻,所以決定唔計時,
    盡情地跑...50x6、200x4、400x1...嘜都跑晒!太爽了...
    之後跑了四個大圈及cooldown放學,希望下星期一可以再來玩多堂啦!

今晚約跑5K

升級   0%

擦汗

回復 872# 的帖子

希望我五月份真的能夠歸隊....

升級   0%

該用戶從未簽到

我19/4先自可以歸隊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2010-3-29 23:32 發表
    希望我五月份真的能夠歸隊....

Charson仔,嘜你最近好忙咩?你應該唔駛湊仔嫁 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-3-29 23:36 發表
    我19/4先自可以歸隊

奶兄,你咁fit唔練都得啦!希望有機會再同你一齊比賽...

升級   0%

該用戶從未簽到

我狀態一般啦,依家都係希望打好個底,希望黎緊既賽季做好d,尤其係跑姿,不過就剛剛報左d talk 去唔到鄧記呢幾堂,都幾可惜架。 不過都未plan 會玩咩比賽。你呢?

升級   0%

擦汗

原帖由 神童威威 於 2010-3-29 23:37 發表

Charson仔,嘜你最近好忙咩?你應該唔駛湊仔嫁 !!

無......只係唔上心....

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2010-3-28 14:22 發表
    叮ctse,
    澳馬我只係玩左半隻馬...
    暫時都未肯定自己會否玩全馬,真係要睇時間配合。
    嘜妳明年都玩全馬咩?咁妳真係要加把勁喇!

渣打應該繼續半馬, 今年跑得差, 希望明年對自己有個交代.
    希望第一個全馬跑澳馬或者廈馬, 睇抽唔抽中毅行.
    我會加把勁, keep住練好體能.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-3-29 23:26 發表
    Wong sir訓練班(第五十五堂)
    原來已經冇上訓練班十三堂 ,時間真係過得很快...
    好開心,今天終於可以見下班同學仔喇!(大家都冇嘜點變)
    實在太耐冇來,基本八式已經有所改動,不過都唔算太辛苦。
    今晚的主菜是 ...

喂~~老漢推車好唔好玩?今日有冇料到?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-3-30 21:39 發表

喂~~老漢推車好唔好玩?今日有冇料到?

玩就幾好玩...不過好似玩出火
    臨到終點時好似用錯力,攪到今早左肩非常之痛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2010-3-29 23:57 發表

無......只係唔上心....

你果句!!永.不.言.倦!!去左邊呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-3-29 23:56 發表
    我狀態一般啦,依家都係希望打好個底,希望黎緊既賽季做好d,尤其係跑姿,不過就剛剛報左d talk 去唔到鄧記呢幾堂,都幾可惜架。 不過都未plan 會玩咩比賽。你呢?

奶兄,我同你的諗法一樣,都係想練好個跑姿來迎接來緊的比賽,不過暫時我都唔想參加比賽住...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-3-30 22:23 發表

玩就幾好玩...不過好似玩出火
    臨到終點時好似用錯力,攪到今早左肩非常之痛。

呢招梗係好玩喇......你都是為此而重回鄧記..好玩是好玩...要節制D..唔係好易玩出火的..
    你真係用錯力喇......應用腰力啊...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-3-30 19:01 發表

渣打應該繼續半馬, 今年跑得差, 希望明年對自己有個交代.
    希望第一個全馬跑澳馬或者廈馬, 睇抽唔抽中毅行.
    我會加把勁, keep住練好體能.

我都覺得自己今次渣打半馬跑得麻麻地,特別是尾段路程,體力急速下降 ,其實我應該可以做好d...
    所以今年會看看自己之後的進度,如果唔理想的話,渣打全馬計劃一定擱置(因為唔想上巴士)。
    大家加油啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-3-30 22:39 發表

呢招梗係好玩喇......你都是為此而重回鄧記..好玩是好玩...要節制D..唔係好易玩出火的..
    你真係用錯力喇......應用腰力啊...

你個班長點攪嫁!明知我第一次玩都唔教我玩,攪到我...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-3-30 23:10 發表

你個班長點攪嫁!明知我第一次玩都唔教我玩,攪到我...

我不是班長呀...鄧記是沒有班長的..只有同學~

你個仔仔都咁大喇..冇理由會用錯力喎..男人腰力好緊要架..記得呀...老漢推車要玩得好..靠腰力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-3-30 23:19 發表

我不是班長呀...鄧記是沒有班長的..只有同學~

你個仔仔都咁大喇..冇理由會用錯力喎..男人腰力好緊要架..記得呀...老漢推車要玩得好..靠腰力!

老漢推車...我一定唔夠你d老漢玩得咁出色嫁喇!下次等我睇下你條腰係咪真係咁勁

升級   0%

該用戶從未簽到

3月份訓練
    13/3  黃竹坑運動場                 8.8K

27/3  黃竹坑運動場                   10k
    29/3  Wong sir訓練班(五十五堂)  5K
    今個月跑了23.8k   

總結:今個月暗病不停復發 ,冇嘜時間同心機去跑...
             而四月份可能要入廠維修一下個暗病+休息一段日子,希望痊癒後繼續努力!