香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 神童威威 於 2010-5-21 23:55 發表
    清晨5:45去跑左一轉久違的青公長課,實在太耐冇跑長課,所以全程都跑得好慢,以免再受傷。
    跑到小欖時,遠處發現幾輛警車停泊在一起,心諗咁早又發生交通意外 ...
    原來係有三隻大牛想過馬路 ,見到d警員只 ...

威威試腳的速度好適合我跑喎!
    5:45am, 你真係好早喎! 佩服!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-5-23 16:12 發表

威威試腳的速度好適合我跑喎!
    5:45am, 你真係好早喎! 佩服!

原以為清晨跑會涼快一點,點知果日熱到飛起 ...
    下次有機會一齊慢跑青公吖

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 神童威威 於 2010-5-23 21:30 發表

睇住又傷丫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-5-23 21:39 發表

睇住又傷丫

傷左啦 !昨天左膝蓋開始發炎,搽左冬X膏好番一點...
    真係操又死...唔操又死...

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2010-5-23 21:30 發表

好喎! 等你腳仔好番先.
    休完一排, 一跑就20k, 腳唔痛就奇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-5-25 14:27 發表

好喎! 等你腳仔好番先.
    休完一排, 一跑就20k, 腳唔痛就奇!

玻璃腳係咁既啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第六十三堂)(24/5)
    不經不覺已經冇上7堂了...

到場後都沒有時間熱身就埋位做基本功,一邊做一邊發覺訓練班原來多左好多新同學,
    呀!想一想其實我似新同學多d喎!
    之後慢跑4個圈(2'07",1'59",1'59",1'58")就開始今晚的主菜:1Kx8(每組休息4分鐘)(預算走4'05"-4'10"/k)

時間如下:
    第1組 1'39"  1'40"  48" = 4'07"
    第2組 1'36"  1'42"  50" = 4'08"
    第3組 1'41"  1'39"  48" = 4'08"
    第4組 1'36"  1'40"  49" = 4'05"
    第5組 1'39"  1'38"  48" = 4'05"
    第6組 1'36"  1'39"  50" = 4'05"
    第7組 1'37"  1'39"  50" = 4'06"
    第8組 1'33"  1'41"  44" = 3'58"

每組跑完都有點氣喘 ,唔知點解感覺比一次過跑8k辛苦好多,可能真係太少衝圈關係,
    自己就好滿意今晚的訓練 ,最唔滿意就係搵左一個狀態大勇的P哥做對手,
    最後4組都要望住佢尾燈來跑,追極都追不到 ,佢今晚實在太利害喇 !遲下等我操fit d再同佢鏈過 ...
    之後和B哥慢跑+吹水兩個圈就放學了。

今晚跑了10.4k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-25 17:23 發表

玻璃腳係咁既啦~~

平兄,你今早擦左牙未 ?嘜把口咁臭呀 !我仲有個606比賽嫁!

升級   0%

該用戶從未簽到

威威...
    陳晚突然見你出現鄧記...
    有D驚喜天...
    好耐無見..好鬼掛字你...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-5-25 22:48 發表
    威威...
    陳晚突然見你出現鄧記...
    有D驚喜天...
    好耐無見..好鬼掛字你...

P爸,我都好掛住你!昨夜跑跑下唔見左你...幾鬼擔心...
    好在回家見你交左功課比wong sir先知你冇事,放心晒 !你要小心對腳仔呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-5-25 23:06 發表

P爸,我都好掛住你!昨夜跑跑下唔見左你...幾鬼擔心...
    好在回家見你交左功課比wong sir先知你冇事,放心晒 !你要小心對腳仔呀

鬼咩..你同P兄鬼咁快...我知我跟你地唔到..不過頭幾組有你地帶住好走D...
    之後...孤零零獨自走...好似遊魂咁....

腳仔未好晒..不過都應付到..有心...
    你眼疾康復晒未呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-5-25 23:33 發表

鬼咩..你同P兄鬼咁快...我知我跟你地唔到..不過頭幾組有你地帶住好走D...
    之後...孤零零獨自走...好似遊魂咁....

腳仔未好晒..不過都應付到..有心...
    你眼疾康復晒未呀...  

你都有心喇 !眼疾算係暫時康復啦!
    可以跑得我都會盡量跑...唔操fit d點十卜你地呀

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第六十四堂)(31/5)
    到場後熱身一圈就去做基本8式,之後衝3個60米就開始今晚的主菜:400mX10組

時間如下:(預計目標跑1"30-1'35"、休1'30")
    1'21"99(休1'50").......上錯車
    1'30"71(休1'33")
    1'36"16(休1'39")
    1'37"34(休1'30")........爆左
    1'30"86(休2'06")........重新調整,休耐一點
    1'31"67(休2'15")........開始適應  
    1'32"32(休1'45")
    1'32"93(休1'33")
    1'32"10(休1'08")
    1'24"60

玩完後慢跑4個圈+cool down放學。
    今晚真係衝到死下死下,超辛苦,看來暑假真係要加操至得...
    今晚跑左6K

升級   0%

該用戶從未簽到

4月份訓練
    5/4  Wong sir訓練班(五十六堂)  13K
    6/4  湖山公園漫遊                      3K
    今個月跑了16k   

5月份訓練
    20/5  新屯門中心 → 蝴蝶灣公園(來回)  6K
    21/5  新屯門中心 → 荃灣西鐵站         19K
    24/5  Wong sir訓練班(六十三堂)    10.4K
    31/5  Wong sir訓練班(六十四堂)         6K
    今個月跑了41.4k

總結:休息過後,今個月中終於可以操番喇
             見到大西北同學們都操到火紅火綠,真係要加把勁...追...追...追!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-6-1 22:57 發表
    4月份訓練
    5/4  Wong sir訓練班(五十六堂)  13K
    6/4  湖山公園漫遊                      3K
    今個月跑了16k   

5月份訓練
    20/5  新屯門中心 → 蝴蝶灣公園(來回)  6K
    21/5  新屯門中心 → 荃灣西鐵站 ...

606跑完唔好走左去啦....我唔會再幫你拎獎的..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-1 23:15 發表

606跑完唔好走左去啦....我唔會再幫你拎獎的..

平兄,唔駛幫喇!
    剛剛先學番識跑步,所以今年再偷雞的機會好渺茫 ...希望到時跑回來的時間唔會太差就可以!
    你諗諗啦!我覺得你有d機會嫁

升級   0%

該用戶從未簽到

元朗區青年節長跑賽2010(6/6)
    今日一家人出動參加比賽,自己參加個人8k賽,太太同百厭星參加親子3K賽。
    天氣不錯,只係比較焗少少。賽前只操了兩星期就參加今次比賽,所以沒有預期跑什麼步速,
    希望盡力跑快一點返到終點,睇番每k的時間真係好亂,時快時慢
    不過總算完成今次比賽,自己計時間33'24",哈哈 !竟然快上年30秒,真係好滿意
    而太太同百厭星參加的親子賽亦用左24'-25'左右完成
    其實以兩個平時唔多運動的人,第一次玩此賽都算唔錯嫁喇!

時間如下:
    3'55"08
    4'05"58
    4'18"66
    4'10"00
    4'07"99(5k 20'37"31)
    4'27"28
    4'14"05
    4'04"83
    總時間:33'23"47(大會個人時間33'20")

升級   0%

難過

神童,

恭喜! 恭喜! 一家大細齊齊跑, 真開心!
    仔仔同你成個餅印, 唔怕失散.