香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 889# 的帖子

我3 月份里數可能只有你的一半@@

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第五十六堂)
    今天由家中慢到鄧記上堂,到場後做了四式基本功就跟住今晚的主菜:5K測試

好耐都冇測試過喇!自己狀態真係麻麻地,估計好難做到20分內,希望盡力完成...

時間如下:
    1'38"96  1'38"89  1'41"56  1'39"48  1'38"77
    1'41"97  1'40"31  1'38"46  1'41"54  1'39"16
    1'40"45  1'34"39  00'38"38
    總時間:20'32"32

時間都算OK啦!已經比想像中好  ...
    之後cool down再慢跑回家。
    今晚之後又要同訓練班的同學仔暫別 喇!希望盡快可以和大家見面啦!

今晚約跑13K

升級   0%

該用戶從未簽到

湖山公園漫遊
    今早難得太太想跑步便陪她到樓下公園輕一輕...
    點知跑了兩個大圈太太已叫腳痛...自己唯有跑多三個大圈就收工。

今天約跑3K  

升級   0%

該用戶從未簽到

神童抖完未?幾時重現鄧記?

升級   0%

該用戶從未簽到

對玻璃腳除時都跑得啦 !不過隻眼仔剛剛動完手術,暫時不能做劇烈運動...
    我已經報左6/6元朗比賽,如無意外亦是我復出之日...
    至於去大西北訓練班,相信要等百厭星考完學期尾的考試就可以歸隊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-5-3 09:04 發表

對玻璃腳除時都跑得啦 !不過隻眼仔剛剛動完手術,暫時不能做劇烈運動...
    我已經報左6/6元朗比賽,如無意外亦是我復出之日...
    至於去大西北訓練班,相信要等百厭星考完學期尾的考試就可以歸隊。

我都諗住報呢個比賽呀, 希望到時跟到你啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-5-3 09:09 發表

我都諗住報呢個比賽呀, 希望到時跟到你啦~

咪玩啦大圍兄,睇你個Blog就知你操到火紅火綠,希望到時我跟到你至啱!

升級   5.05%

該用戶從未簽到

神童兄:為何要動手術呀???你個仔係咪唔聽話,攪到眼火爆,慢慢教,不要粗心.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2010-5-3 09:52 發表
    神童兄:為何要動手術呀???你個仔係咪唔聽話,攪到眼火爆,慢慢教,不要粗心.

神童裝左隻透視眼呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-3 10:31 發表

神童裝左隻透視眼呀~~

裝透視眼我都想喎!平兄,那裡有得裝呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2010-5-3 09:52 發表

蔡兄,謝謝關心
    隻眼仔是長期病來的...所以每隔一段日子就要入廠修理下(成機偷懶下 )...
    今次已經是第三次做...希望亦是最後一次...

升級   0%

該用戶從未簽到

蝴蝶灣公園漫遊
    休息左個半月,係時候要鬆一鬆對玻璃腳先...
    今晚原約了屈大佬一齊跑,可惜遲到關係,唯有各自各跑...跑得好慢好慢 ...

時間如下:
    新屯門中心 → 蝴蝶灣公園   18'36"85
    蝴蝶灣公園 → 龍門居         19'52"77
                 共約6k    總時間  38'29"62   

跑完鬆晒 !趁明早放假跑返一轉青公先...想一想上次跑青公已是元旦日,希望明早不要下大雨啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-5-20 22:55 發表
    蝴蝶灣公園漫遊
    休息左個半月,係時候要鬆一鬆對玻璃腳先...
    今晚原約了屈大佬一齊跑,可惜遲到關係,唯有各自各跑...跑得好慢好慢 ...

時間如下:
    新屯門中心 → 蝴蝶灣公園   18'36"85
    蝴蝶灣公園 ...

有冇搞錯...邊個遲到呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-20 23:03 發表

有冇搞錯...邊個遲到呀?

係我...第一日返番工就好黑仔 ...返工放工都塞車 ...希望香港仔快d有港鐵啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-5-20 23:06 發表

係我...第一日返番工就好黑仔 ...返工放工都塞車 ...希望香港仔快d有港鐵啦

你做咩去到咁遠返工?果處有你D"客仔"?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-20 23:54 發表

你做咩去到咁遠返工?果處有你D"客仔"?

係吖!我有百幾二百個客仔都住係南區,所以幾遠都要去 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-5-21 09:00 發表

你太過份...你知唔知我一邊跑,一邊等閣下.......分晒心...之後....

小弟昨晚有跑,唔緊要啦,都預早講咗各有各跑,下次有機會再約過,另外昨晚小弟見到D奇景﹗﹗

屈老大,我7:20pm.先起跑,沿蝴蝶灣方向都撞唔到你...
    你話見到奇景...等我估下先...
    係咪去到蝴蝶灣公園一處位置見到好多好多飛蟻係燈到(多到嚇死人 ),而你又要衝過去呢

升級   0%

該用戶從未簽到

清晨5:45去跑左一轉久違的青公長課,實在太耐冇跑長課,所以全程都跑得好慢,以免再受傷。
    跑到小欖時,遠處發現幾輛警車停泊在一起,心諗咁早又發生交通意外 ...
    原來係有三隻大牛想過馬路 ,見到d警員只能牛不動,我不動,什麼都做唔到...
    心又諗駛唔駛動用咁多警力呢?莫非漁農署d人未起身
    跑到深井7仔都未見約跑的同事出現,所以去了7仔買水飲及拉拉筋。
    5分鐘後終於見到由荃灣跑來的同事,大家邊步行邊吹水至嘉頓再次起跑...
    沿途好曬兼沒有風 ,最後在幾吃力的情況下跑到荃灣西鐵站 ,終於順利完成一次長課
    之後拉下筋去左一間餐廳嘆番一個早餐再坐巴士返屯門...
    哈哈 !玩左一朝都係早上9黠半,回到家家人都未起身

今日跑的分段時間
    新屯門中心 → 三聖恆福花園                     10'46"95
    三聖恆福花園 →小欖航海訓練學校             30'45"92

小欖航海訓練學校 → 深井7仔                   28'36"03  
    深井7仔 → 深井嘉頓(買水+拉筋+步行吹水)18'08"71   
    深井嘉頓 → 荃灣西鐵站                           34'32"51
    全長約19k                           總時間 :  2:02'50"12

升級   100%

該用戶從未簽到