香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-13 00:29 發表
Dee兄今場完全發揮你應有水平,excellent!有望夏天後更進一步!

係呀,發揮得幾滿意啦~~

夏天都會學你做好D 基本功,我記得同你都有個目標~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-13 00:40 發表

夏天都會學你做好D 基本功,我記得同你都有個目標~~hgjD115" />" />hj

Yeah~~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-13 00:35 發表

花子兄跑的不错.每K的pacing都比小弟快5秒-8秒左右.

好似記得瘋兄10K PB 快過呢個時間架喎~~

自己之前玩長既多,覺得10K 都好蝦人玩,瘋兄都係同小弟差不多腳,期待同你同場玩呀~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-13 00:40 發表

夏天都會學你做好D 基本功,我記得同你都有個目標~~hgjD115" />" />hj

dee 兄都進步得好快, 上次無點練同現在練過之後, 成績都差好遠呀. 即係証明走岩路啦.
如果keep 住練下interval, 到秋天一定大大進步
下個比賽要努力啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜哂Dee兄10k做得一個咁好的時間呀...
set個10k target,向sub40進發吧...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-12 23:45 發表
    小弟錯在34月報得比賽太多,影響訓練~~

呢個夏天會好好調整,希望可以好好咁練速度,秋冬收成~

花子爸爸,

知道問題所在就好, 調整吓訓練同比賽, 享受跑步樂趣, 長跑長有.
    行動....反省.....再行動......再反省.....再行動.

升級   0%

該用戶從未簽到

Schnix ctse : 妳話慢慢進步都幾好,我會好好練架啦~~
    Cookie ctse : 以前曾經話過我呢個年紀至開始跑,無可能去到10k sub-40 既水平,睇到咁多位ching ctse 既努力,而家知道凡事有可能,雖然而家仲差好遠,但呢一刻我有呢個決心,Cookie ctse 妳都努力,我睇好妳~~
    叮噹 ctse : 知道,我晌呢度真係學左好多野,希望今後調整好d~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-13 00:23 發表
    尋晚敷左冰,今朝起身腳板無痛啦,晏左少少起身,食左3塊包就出門口,感覺狀態還可以~~

熱左十幾廿分鐘身度,吹吹水,拉拉筋就埋位,天氣少少熱,有D 汗流下,感覺熱身緊緊夠啦~~

企得都幾前,前面唔算多人,同Bmc/Terry  ...

努力阿 dee 兄 , 甩鞋帶  真係失策 d .
    時间幾好喎 , 最緊要做到自已賽前步署

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-14 00:15 發表
    以前曾經話過我呢個年紀至開始跑,無可能去到10k sub-40 既水平,睇到咁多位ching ctse 既努力,而家知道凡事有可能,雖然而家仲差好遠,但呢一刻我有呢個決心...

只要有決心就夠啦....
    我地係求進步,慢慢向此目標邁進,千萬不要操之過急....
    享受每一場賽事,不要被目標時間之框框給壓力自己,影響表現...
    下星期還有賽事,加油...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-4-14 11:00 發表

努力阿 dee 兄 , 甩鞋帶  真係失策 d .
    時间幾好喎 , 最緊要做到自已賽前步署

係囉,要停低挷鞋帶果下真係好難受,挷完仲要一段時間至dum 番順個人,就係因為未試過所以就掉以輕心,大家都要小心~~

對我黎講目前既能力應該係咁上下時間,仲未係好掌握得到10k 節奏,我睇我同Loud 兄都係耐力型,10K 唔係最佳路程,所以更加要克服,上星期三晌北區果課對比賽有幫助,希望多D 機會同Loud 兄你地交流啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-14 11:11 發表

只要有決心就夠啦....
    我地係求進步,慢慢向此目標邁進,千萬不要操之過急....
    享受每一場賽事,不要被目標時間之框框給壓力自己,影響表現...
    下星期還有賽事,加油...

Schnix 師姐話齋:"慢慢進步都幾好丫",目標係有,都唔想迫自己晌某個時間做到,如果唔係就跑得唔夠快樂同有壓力啦,除左技術之外,心理上都要向各位ching ctse 學習~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-4-14 13:21 發表
    恭喜dee兄達標先,仲比我預測快咗半分鐘喎!如果唔係鞋帶,成績會仲好!睇返時間,如果你頭段2k慢返十秒,你中段就會更好力,分分鐘整体有機會去到43'添!

頭2k 過左個牌少少至禁錶,仲快多幾秒添呀,我希望可以無里數牌自己都可以控制到時間...

好多謝Oscar 師兄成日指點小弟,希望下個10k 再進一步~~

升級   0%

該用戶從未簽到

32        84        799        DEE        花子        0:43:33        0:43:29        0:06:03        0:30:29

Chip time 比自己計快左3秒~~

3KTP 應該係1.5k,頭1k 大約4:02,第2k 減番幾秒都係咁上下,正如Oscar 兄所講,如果頭2k 可以留到4:11-2 跟住可能會有力D,可以做好DD~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我11月nike又係甩鞋帶~~真係幾辛苦架~~加唔到不特只~仲要成2k先回到
    其實dee兄keep住訓練就得啦~~~時間慢慢會進步呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-15 00:02 發表
    我11月nike又係甩鞋帶~~真係幾辛苦架~~加唔到不特只~仲要成2k先回到

屯門買鞋時,威威老闆傳授了個綁鞋帶方法可以減少掉鞋帶..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-15 00:02 發表

同病相憐...未試過唔知點辛苦,不過各位ching ctse 一次都唔好試,不可一,不可再~~

謝謝梁兄,我會慢慢黎進步~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-15 00:16 發表

屯門買鞋時,威威老闆傳授了個綁鞋帶方法可以減少掉鞋帶..

我知道NB有款鞋帶話防甩~~

平兄星期六同大家分享下個方法丫~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-15 00:20 發表

我知道NB有款鞋帶話防甩~~hgjD088" />" />hj

平兄星期六同大家分享下個方法丫~~hgjD115" />" />hj

我係綁兩隻蝴蝶結既, 好難睇下, 不過未甩過既...