香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

尋晚你地玩左d咩野呀

升級   0%

該用戶從未簽到

(偷左7兄既post)

30-3-2009
星期一習訓班
正場.8式基本動作,跟住速度跑10分鐘我跑左5圈計時
跟住100米快 ,100米慢 , 200快, 200慢 x8組
100快:  --- / 21 / 17 / 20 / 19 / 20 / 19 / 18....
200怏: 35 / 37 / 36 / 36 / 35 / 35 / 34 / 34...
5圈 cool dowun  拉根,加20下掌上壓,20下sit up,吹水走人

我5圈無計時,差不多9min,衝圈都無計,跟晌7兄佢地後兄,慢過上面7兄既時間d啦~~

炖師兄尋晚練競步練成點?

升級   0%

該用戶從未簽到

好悶,同埋技巧難掌握,我偷雞去左跟樂華d 人索k,跑左4 個咋,時間一般,起碼要 走10 個先睇到自已既狀態。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-3-31 15:23 發表
好悶,同埋技巧難掌握,我偷雞去左跟樂華d 人索k,跑左4 個咋,時間一般,起碼要 走10 個先睇到自已既狀態。

我都覺得好悶...所以無諗過玩...

你跟住除左光愛之外好似無報比賽啦喎,玩唔玩5月果個8K??

升級   0%

該用戶從未簽到

咩比賽黎架,8k 夠短wor,玩下都好,因為家下無咩氣跑長。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-3-31 17:01 發表
咩比賽黎架,8k 夠短wor,玩下都好,因為家下無咩氣跑長。

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4085&extra=page%3D1&page=1

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-31 14:57 發表

(偷左7兄既post)

30-3-2009
星期一習訓班
正場.8式基本動作,跟住速度跑10分鐘我跑左5圈計時
跟住100米快 ,100米慢 , 200快, 200慢 x8組
100快:  --- / 21 / 17 / 20 / 19 / 20 / 19 / 18....
200怏: ...

100米快 ,100米慢-> 慢個100M 要幾慢的? JOG 完100M 慢就自己再開始100M 快?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 schnix 於 2009-3-31 18:36 發表

100米快 ,100米慢-> 慢個100M 要幾慢的? JOG 完100M 慢就自己再開始100M 快?

吸收了上兩次經驗, 知道慢真係要慢先回氣好少少, 先有力迎接快衝.
    今次有幾組係男子組後面, 觀察師兄跑, 才發現可以慢跑到慢過行.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-31 19:58 發表

吸收了上兩次經驗, 知道慢真係要慢先回氣好少少, 先有力迎接快衝.
    今次有幾組係男子組後面, 觀察師兄跑, 才發現可以慢跑到慢過行.

係呀,梁兄為首果組jog 得好慢,有時行添,不過衝得好快~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-31 23:54 發表

係呀,梁兄為首果組jog 得好慢,有時行添,不過衝得好快~~

上兩次跑30/30,慢時唔夠慢,回氣時間又短,回唔切氣冇力去快衝,
    今次跟梁兄為首果大班chings慢跑行,真係有力氣衝100喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-1 00:07 發表

上兩次跑30/30,慢時唔夠慢,回氣時間又短,回唔切氣冇力去快衝,
    今次跟梁兄為首果大班chings慢跑行,真係有力氣衝100喎!

梁兄7兄果組係超慢jog,超快衝,跟佢地無衰掛~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-1 00:17 發表

梁兄7兄果組係超慢jog,超快衝,跟佢地無衰掛~~

我咪衰左籮!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-4-1 00:44 發表

我咪衰左籮!   

應該加多個警告字句"小童、孕婦及剛傷癒者不宜跟此組。"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-1 00:50 發表

應該加多個警告字句"小童、孕婦及剛傷癒者不宜跟此組。"  

哈哈...佢係神童唔係小童...昨晚見梁兄門亞忠,好刺激!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

dee 兄, 星期日target 如何

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-3 12:58 發表
    dee 兄, 星期日target 如何

26min度啦~~

而家個人就無咩傷病,不過SCM 之後操練方式唔同左,上次畢拉山比賽有D 進退失據,呢次希望自己唔好太重視個時間,放鬆D跑啦~~

妳呢? 感冒好D 未? 係咪玩到呢? target 幾多??

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-3 14:30 發表

26min度啦~~

而家個人就無咩傷病,不過SCM 之後操練方式唔同左,上次畢拉山比賽有D 進退失據,呢次希望自己唔好太重視個時間,放鬆D跑啦~~

妳呢? 感冒好D 未? 係咪玩到呢? target 幾多??

咁短途你玩過未哩? 到時你可以試下放D 咁跑, 可能會有意外收穫  
    感冒應該好番啦, 不過喉嚨未好晒, 原來入侵既唔係感冒菌, 係過濾性病毒, 要等佢自己好

我希望30' 樓下啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

未玩過6K咁短呀,60K 樓上就玩過~~
    我越短越死,正好俾個機會自己練習下啦~~
    記住呢兩日千祈米食藥啦,30min 妳一定沒問題,當係412 既熱身賽,睇下到時可唔可以衝擊50~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-3 16:13 發表
    未玩過6K咁短呀,60K 樓上就玩過~~hgjD115" />" />hj
    我越短越死,正好俾個機會自己練習下啦~~hgj091" />" />hj
    記住呢兩日千祈米食藥啦,30min 妳一定沒問題,當係412 既熱身賽,睇下到時可唔可以衝擊50~~

係啦, 你趁機訓練下短途啦, 都未必越短越死架, 試下先講啦
    如果明年諗住玩半馬, 到時都係要做時間架啦

唔會再食藥啦, 唔使擔心, 30MIN樓下有D 難度, 6K 好似好短咁, 但其實唔易跑...我怕到時唔識控制速度, 不過咩都要試下架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-3 16:42 發表

係啦, 你趁機訓練下短途啦, 都未必越短越死架, 試下先講啦
    如果明年諗住玩半馬, 到時都係要做時間架啦

唔會再食藥啦, 唔使擔心, 30MIN樓下有D 難度, 6K 好似好短咁, 但其實唔易跑...我怕到時唔識 ...

對少跑呢D距離既人黎講真係有D 難度,衝又驚好快爆,唔衝又驚時間會好差~~

我都係諗住寧慢莫爆,臨尾有力再衝~~