香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   7.45%

該用戶從未簽到

師兄多保重。祝早日康復。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-6 12:38 發表
PARCO 爸,真係好開心遇到你呀。希望往後可以多d時間練番跑,再有機會一齊吹吹風。

平哥,雷雨交加之際,都真係心慌慌,幸有同路人,希望下次可共度艷陽天啦。

炖兄,想跑艷陽天,只可以搵我或dee兄其中一位...我地二個撞埋一齊9成9壞天氣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-6 12:42 發表

雷電交加你都同亞平跑....你真係唔識得佢架喇.....

如果佢知道...嘻嘻...點敢同我一齊跑呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-8-6 13:41 發表

錦都算慢跑, 我全馬都係呢個速度hgjD092" />" />hj
乖D啦, 跑慢D, 跑短D, 唔好心急呀! 復原期係漫長既路!
如聽話既話, 遲D介紹你玩"冰火加強版"

P兄,好吸引喎...我都想玩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-6 14:39 發表

如果佢知道...嘻嘻...點敢同我一齊跑呀...

billy 我梗係知佢為人,所以行雷時有你係身邊,我一定無事

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-8-6 13:41 發表

錦都算慢跑, 我全馬都係呢個速度hgjD092" />" />hj
乖D啦, 跑慢D, 跑短D, 唔好心急呀! 復原期係漫長既路!
如聽話既話, 遲D介紹你玩"冰火加強版"

兩三個月沒正常操練,不過沒偷懶,有游水同做體能keep 下狀態,咁耐沒跑感覺還可以...
知道,我會聽話暫時跑慢d,唔快過5:30 1k,跑短d,唔多過10k 1次...
咁幾時介紹"冰火加強版"呀派翠克兄,好身拮~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2009-8-6 14:26 發表
師兄多保重。祝早日康復。

謝謝Mike 兄關注~~

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-6 10:54 發表

慢跑能醫百病????
平兄,唔好亂咁教人啦....
(花子的慢跑都唔係好慢架... )

能不能醫百病就不知道,但我以前常生病,傷風感冒,跑步以後,特別是作對的訓練之後,就真的很少了

升級   0%

該用戶從未簽到

dee,尋日八點幾收工,去唔切鄧記,自己去深水埔玩下
終於可以去運動場跑下interval,由於之前一日同你私奔左10零k,所以諗住跑2k繼續加強耐力為主,

中間休4min
4'09" 3'58" (8'07") 開慢的,費時又有前無後
3'53" 3'54" (7'47") 可能第一個真係慢得滯,跑第二個時,又跑快左
3'57" 3'53" (7'50") 開番慢的,開始

升級   0%

該用戶從未簽到

希望快的見你寫blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-7 17:14 發表
dee,尋日八點幾收工,去唔切鄧記,自己去深水埔玩下
終於可以去運動場跑下interval,由於之前一日同你私奔左10零k,所以諗住跑2k繼續加強耐力為主,

中間休4min
4'09" 3'58" (8'07") 開慢的,費時又有前無後
...

你呢排操山操成點?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-13 11:30 發表
希望快的見你寫blog

x2

期待Dee兄早日復出~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-13 12:56 發表

你呢排操山操成點?

前排忙得滯,都無操山及長課,近排我地操左兩次苗圃條路咋,好難夾時間呀,我自己就已經加番長的里數,呢兩個星期都有40-50既,慢慢加長d先可以操山無o甘辛苦。睇見你地幾隊操得幾好o甘,真係羨慕。繼續努力呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-13 12:57 發表

x2

期待Dee兄早日復出~

謝謝馬王兄同炖奶佬兄關注~~
受傷期間沒咩好寫~~

最近用左冰火之後,痛楚確係少左,呢排仲有去跑下,最長上次私奔13K,另外跑左三四次三兩K,今朝就落街跑左8K~~

雖然痛少左,但都係每日都痛,感覺至少仲要一段時間至有機會康復,星期日會去玩香港仔南區越野賽,當去郁下啦~~
玩完星期日之後可能會完全停跑(希望得),齋練單車同游水,準備927 既第一個三鐵,因為跑果part 只係跑5K,比重好細,唔駛練,可以趁呢個月去練車同練水keep 住狀態,又可以俾腳板底完全休息,到9月中 x-ray 既report 出左再決定下一步點搞~~

9月中會決定玩唔玩苗圃,我都有信心玩到,隊友仔等我呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-14 11:34 發表

前排忙得滯,都無操山及長課,近排我地操左兩次苗圃條路咋,好難夾時間呀,我自己就已經加番長的里數,呢兩個星期都有40-50既,慢慢加長d先可以操山無o甘辛苦。睇見你地幾隊操得幾好o甘,真係羨慕。繼續努力呀。

星期日有沒時間?可以拍壞人兄玩7-10~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-14 11:34 發表

炖奶兄: 你地咁有經驗又夠實力,有時間操就好易操得起,大定一齊努力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-8-14 12:09 發表

星期日有沒時間?可以拍壞人兄玩7-10~~

dee兄:
呢日小弟想偷懶唔陪隊長玩,有你頂上真係好,加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-8-14 12:26 發表

炖奶兄: 你地咁有經驗又夠實力,有時間操就好易操得起,大定一齊努力。

16/8星期日會幾點開操呀,要玩中興杯wor,我都係玩過一次苗圃同兩次tw講唔上經驗,更係路盲個隻。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-14 18:04 發表

16/8星期日會幾點開操呀,要玩中興杯wor,我都係玩過一次苗圃同兩次tw講唔上經驗,更係路盲個隻。

中興加油啦~~~中興完我都會走7,8~到時見

升級   0%

該用戶從未簽到

花子,多謝你建議,兼且送我一程,練左一課杰既,係第10段走左2k幾就爆左,之後仲要行新路上斜,一路行一路怨自已做咩