香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

馬克操好

升級   0%

該用戶從未簽到

馬克操好辛苦既咩,睇片好似玩好短o甘

升級   0%

該用戶從未簽到

你跑完42k山,第二日都可以衝斜路啦,賴茄10咋,兩日休息咩都夠啦,而家有三日添呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-11-5 10:53 發表
馬克操好辛苦既咩,睇片好似玩好短o甘

唔算辛苦,我地踢埋腿都差不多玩成個鐘架,如果之前跑完未回復得晒會有D 攰囉,尋晚我就提腿無力...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-11-5 10:59 發表

你跑完42k山,第二日都可以衝斜路啦,賴茄10咋,兩日休息咩都夠啦,而家有三日添呀。

我唔係驚回唔切,係想試快番少少o者,傷後既練習都比較慢,果日想做番12k/60min ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 11:01 發表

唔算辛苦,我地踢埋腿都差不多玩成個鐘架,如果之前跑完未回復得晒會有D 攰囉,尋晚我就提腿無力...

又苗圃 又衝斜 , 尋晚仲陪我地玩多個 "北區 6 運 5k 預賽 " ,
DEE hing, 應該好得 7788,
HK 10km, 跟你後面做時间架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-5 11:05 發表

又苗圃 又衝斜 , 尋晚仲陪我地玩多個 "北區 6 運 5k 預賽 " ,
DEE hing, 應該好得 7788,
HK 10km, 跟你後面做時间架

Loud 兄,同你10k 時間應該差不多,一齊跑好呀,不過到時如果覺得唔對路我會叫你走先~~

1111 都一齊過黎玩12k 丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 11:03 發表

我唔係驚回唔切,係想試快番少少o者,傷後既練習都比較慢,果日想做番12k/60min ~~

明白。11/11 見啦,預祝你15/11有意想不到既好成績。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-11-5 11:38 發表

明白。11/11 見啦,預祝你15/11有意想不到既好成績。

意想不到~~
謝謝關注,你都係,慢慢操番起佢啦,澳馬都唔好太心急啦,希望你SCM 有意料之內既好成績~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 11:34 發表

Loud 兄,同你10k 時間應該差不多,一齊跑好呀,不過到時如果覺得唔對路我會叫你走先~~

1111 都一齊過黎玩12k 丫~~

應該會過泥玩架 , 係驚 7 点趕唔切到,
呢次想跑 10 km 快 , 12k 慢回程,

升級   49.47%

該用戶從未簽到

>>但我想問多一點,既然你多數用小腿發力,你會唔會覺得膝頭好受力,或有時會膝痛﹖
跑山 - 膝吾覺受力, 無膝痛, 抽筋都未試過, 基本上跑山吾覺有受傷現象
平路 - 過往傷既位係腳眼以下-->前腳根, 腳板, 腳板側...次次吾同,而大/小腿 和膝位暫時無傷過

>>但我諗主因應該係平路「動作唔栛調],要練呢樣嘢,真係要上一大西北星期一啲八式操先得
     有d似跳健康舞要手腳協調, 莫非同一道理...八式操該有金句,不如先透露來聽下

>>但要練均速,由慢開始無得急,而且要用一個你覺得唔使太用力而做到ge動作,
>>否則你用咗死力,就好容易受傷啦!

今日跑10k街 均速, 氣吾太喘, 但確實用緊好多力....

>>q2︰腫ge原因應該係同你用力有關,而且已經真係好用力下喎!痛唔痛架﹖
吾痛只腫 !
跑山 , 吾覺好有力... 反而好 "得心應腳 ",  
平路, 完全相反...... 渾身用力 .......   

>>其實既然你山路無問題,不況放多啲時間練下平路
收到 ! 一定會

謝 O兄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 11:50 發表

意想不到~~
謝謝關注,你都係,慢慢操番起佢啦,澳馬都唔好太心急啦,希望你SCM 有意料之內既好成績~~hgjD115" />" />hj

會啦,澳馬都急唔黎,練得幾多得幾多。都唔到我控制。最緊要大家唔好傷。
另外,諗緊報20/12大埔10k,如果報,就唔同你地玩36啦,今年上親山都死,唔敢再上山下海啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-11-6 15:31 發表

會啦,澳馬都急唔黎,練得幾多得幾多。都唔到我控制。最緊要大家唔好傷。
另外,諗緊報20/12大埔10k,如果報,就唔同你地玩36啦,今年上親山都死,唔敢再上山下海啦。

唔好啦,上年飲恨,今年一家要攞番上年失去既,你一定要玩呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

dee 兄聽日跟你地學野.... 多多指教呀, 唔好介意我唔係你地人.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2009-11-7 02:42 發表
dee 兄聽日跟你地學野.... 多多指教呀, 唔好介意我唔係你地人.....

定向我係唔掂架,比賽果part 不嬲都係另一位隊友仔負責,我聽日都係去學野,馬神兄應該仲熟過我~~

點會介意,多d 人仲好玩,聽日見~~

升級   0%

該用戶從未簽到

今日好開心可以同你地行.... 雖然一陣但都好開心, 學到野, 可惜我唔係你地人.... 如果可以同你地一team 真係好榮幸呀 !!!! 星期三見 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-6 15:49 發表

唔好啦,上年飲恨,今年一家要攞番上年失去既,你一定要玩呀!!!

花子ching 係唔係講緊tc36?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2009-11-8 00:57 發表
今日好開心可以同你地行.... 雖然一陣但都好開心, 學到野, 可惜我唔係你地人.... 如果可以同你地一team 真係好榮幸呀 !!!! 星期三見 !!

尋日我都係去學野...定向你仲叻過我呀馬神兄...
無所謂架,我同炖奶佬同家明有時都會玩出面其他比賽架,夾o岩都可以一齊玩~~
星期三見啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 smchan2 於 2009-11-8 10:03 發表

花子ching 係唔係講緊tc36?

係呀SM 兄,你都有玩??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-9 02:06 發表

尋日我都係去學野...定向你仲叻過我呀馬神兄...
無所謂架,我同炖奶佬同家明有時都會玩出面其他比賽架,夾o岩都可以一齊玩~~
星期三見啦~~hgj091" />" />hj

係呀,多的一些玩呀。