香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 4-8-2010 13:24 發表

jogging_cat, 嘩! 妳洗唔洗計到咁細ar, anyway大家努力d ar, 尋晚上堂有位ching話, 辛苦得黎都係自己ga, 無人攞得走ga, 其實有d ching/ctse跑唔到, 義務幫我哋(跑友)計時 + 報時 + 打氣 = 感動 + 動 ...
    哎呀!我地係咁計架,阿 sir 比咗個 100m 既時間我地,要我地跟住果個時去跑,盡量每 100m 都要跑番同樣時間架,咁樣先容易d練倒均速呀。好似我琴晚阿 sir 比我既時間係 34 秒 / 100m,所以跑 800m 咪4:32 law,就跟住 lee 個時間去跑。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2010-8-4 13:58 發表
    哎呀!我地係咁計架,阿 sir 比咗個 100m 既時間我地,要我地跟住果個時去跑,盡量每 100m 都要跑番同樣時間架,咁樣先容易d練倒均速呀。好似我琴晚阿 sir 比我既時間係 34 秒 / 100m,所以跑 800m 咪4:32 law ...

jogging_cat, 嘩妳 ar sir, 咁樣要你哋練均速ga, 唔怪之得, 妳d均速咁均速la, ha~ha, 早響ar , 今次又有錢袋落袋lu, 謝謝妳ar

升級   5.05%

該用戶從未簽到

Tarry C tse妳都好勤力練操,努力...努力

升級   100%

奮鬥

原帖由 Kennychoi 於 2010-8-7 14:39 發表
    Tarry C tse妳都好勤力練操,努力...努力

蔡兄, 大駕光臨寒舍幸甚~幸甚~  , 對住你le一個咁有文采既ching, 都要扮吓嘢先, 請蔡兄多d入黎坐, 指教~指教, 你知"我天資聰敏"係無份果個黎ga ma, 唯有以勤補拙la.

升級   100%

奮鬥

06/082010〈Fri〉SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班第七堂

交功課 - 輕鬆一課
    熱身15min + 八式
    400m x6〈步行約300m〉7min連休
    02'40/02'46/02'53/02'36/02'40/02'40
    今晚交齊功課, 好開心

升級   0%

該用戶從未簽到

Tarry 加油 ! 跑到就係自己,亦要為自己而跑。

應該係520m,所以妳個時間跑得好好 !

升級   100%

奮鬥

原帖由 Simon So 於 2010-8-8 19:43 發表

Simon, mud520m 咪, Miss話係370~400m , 嘩! 好開心ar, 唔怪之得, 我400M均速應該係2.30, 好嘢 , anyway謝謝領跑員Simon 兄, ha~ha, 你隻腳點ar, 未好番忍吓腳la

升級   100%

奮鬥

原帖由 Simon So 於 2010-8-8 19:43 發表

謝謝! Simon 兄, 好正面ar, wow

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 878# 的帖子

多謝關心,正在努力康復中。

升級   100%

奮鬥

10/08/2010(Tue)SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班第八堂

交功課
    大圈 x5 6'50 + 衝200 x 5
    1. 08'12/08'17/08'14 + 休息3min
    2. 08'08/08'07
    約7K = 40.58 都算交齊功課, 不過Miss 既target就達唔到la + 衝200 x 3 我只3次 01'02/00'57/00'56/盡晒力ga la , 不過自己已經好滿足la ,上次跑咗4個圈, 今次交齊功課, 繼續努力

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 11-8-2010 13:34 發表
    交功課
    大圈 x5 6'50 + 衝200 x 5
    1. 08'12/08'17/08'14 + 休息3min
    2. 08'08/08'07
    約7K = 40.58 都算交齊功課, 不過Miss 既target就達唔到la + 衝200 x 3 我只3次 01'02/00'57/00'56/盡晒力 ...
    Tarry 跑得好快呀,200m 00'56 比我跑肯定死得。加油呀。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2010-8-11 13:51 發表
    Tarry 跑得好快呀,200m 00'56 比我跑肯定死得。加油呀。

Jogging_cat, 我d所為跑得快既時間, 妳唔洗咁認真, 其實我都唔係好信d時間, 因為200m le d都係自己覺得既距離, 係唔係真係200m, 天曉得la, 唔同係運動場, 不過我跑果個係草地, 唔知係唔係le 個原因, 比起響運動場對腳仔起起黎覺得無咁緊, 輕鬆咗, 咪d時間好似好咗lor, 話唔定未夠200m, 隻手已經按咗錶la

升級   100%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-8-11 14:01 發表
    兩個都咁勁. 我追啊!!" />" />" />" />

烏拉, 謝謝你入黎坐ar, 歡迎~歡迎~, 有時間多黎坐, 分享吓ar, 你都好勁ar, 其實無話邊個勁d, 我覺得要有精神狀態 + 意志 + 投入 + 一團火, 等因數, 先得既, 一齊加油la, 係wor你對腳仔點ar , 睇醫生先la, 休息係要你預備跑更長既路ar, 休息都係訓練既一種wor

升級   0%

該用戶從未簽到

TARRY ~~~你好勤力 又跑得快左好多呀 ~~~

升級   100%

奮鬥

原帖由 快活人 於 2010-8-12 13:58 發表
    TARRY ~~~你好勤力 又跑得快左好多呀 ~~~" />" />

活活, 謝謝妳ar , 不過唔好俾d數字呃到, 哈哈~, 不過係跑得輕鬆咗 , 對腳仔知道點保護la

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 12-8-2010 13:21 發表

Jogging_cat, 我d所為跑得快既時間, 妳唔洗咁認真, 其實我都唔係好信d時間, 因為200m le d都係自己覺得既距離, 係唔係真係200m, 天曉得la, 唔同係運動場, 不過我跑果個係草地, 唔知係唔係le 個原因, 比起響運動場 ...
    Tarry 跑草地的確對腳仔好d架,繼續努力啦,加油呀。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2010-8-12 19:14 發表
    Tarry 跑草地的確對腳仔好d架,繼續努力啦,加油呀。

jogging_cat, 謝謝妳既鼓勵ar, 我都係第一次跑草地, 同埋對腳仔無壓力既感覺, 為咗可浸溫泉, 一齊加油ar

升級   100%

奮鬥

13/082010〈Fri〉SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班第八堂

話咁快又黎到第九堂la,交功課先
    交功課 -
    Miss要我哋跑5個圈5'30, 應該話佢哋至岩, 我都好想5'30, 不過我既能力係咁多咋, 今晚都唔係好熱, 跑自己la, 其實最辛苦係第5個圈, 點解會快過前兩個圈呢, 因為有位ctse帶我pacing, 一於啄住佢尾, 頭200m, 後來越拉越遠, 距離有200-300m, 快都終點衝埋100m, 因為今次無休息又無飲水, wow~, 謝謝果位唔認識既ctse, 佢跑得好好 ar , 下堂同佢傾吓計先
    07'53/08'17/08'30/08'37/08'26 =7k 41'45
    今晚交齊功課lu

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

原帖由 piyrag提督 於 2010-8-14 00:15 發表
    叻...繼續努力呀

提督, 謝謝你入黎坐ar , 你哋超班硬係跟到Miss既program 5'30/1.4K, 我1K都唔得ar 我le個低b班, 我自己都盡晒力la, 謝謝鼓勵.