香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   73.33%

該用戶從未簽到

256師兄真係要快D睇下醫生,搵出原因,對症下藥,
你都想快D可以再跑番步, 係咪 ?
祝256師兄早日康後復.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

TKO逍遙跑變o左TKO備戰2010渣馬之長課操練.
jc 團長,長課小弟唔係好掂, 等我操好D再join.

升級   0%

該用戶從未簽到

真係唔好意思, 我地都考慮對唔跑長課既ching/ctse影響, 奈何因為大部份團友既需要, 唯有暫停一段時間.
coxswain ching, 其實你都跑得好好呀, 路程可以慢慢加上去, 努力呀 ............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-21 11:07 發表
特別通告 ~ 有關 [TKO備戰2010渣馬 之 長課操練] 安排

各位團友, 經上星期逍遙跑特訓會議商討後, 因大部份團友明年渣打馬拉松都紛紛報名全馬及半馬, 實有需要於週未時間進行長課操練, 有見及此,我們由10月24日起, 星期六的約跑將以長課為目標, 路程亦會按大家的進度而循序增加, 期望大家有更穩定及充足的練習,以輕鬆愉快的心情迎接來年的渣馬, 既跑得健康, 又可造出個人理想的成績 ~

有興趣一齊參予 [TKO備戰2010渣馬 之 長課操練] 的團友, 請移玉步到 www.longrun.hk/forum/viewthread. ... =page%3D1#pid388707 .  小弟將繼續我的阿四工作, 協助出post約跑等等執頭執尾事務.  至於路線 / 路程 / 起跑時間 / 操練細節安排等等, 由於小弟乃長課新丁兼慢腳老手, 故此有賴各團友於每次特訓時段共同商討.

抱歉的是TKO逍遙團於短期內將要暫停, 直至明年三月渣馬之後再同大家見面了.  在此希望大家跑得開心又健康, 長跑長有, 長跑長友!

麻煩晒團長~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-10-22 06:51 發表
麻煩晒團長~

唔麻煩.....
有咩執頭執尾擔擔抬抬既,
随時效勞, 最緊要大家愈跑愈開心  

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-22 01:15 發表

真係唔好意思, 我地都考慮對唔跑長課既ching/ctse影響, 奈何因為大部份團友既需要, 唯有暫停一段時間.
coxswain ching, 其實你都跑得好好呀, 路程可以慢慢加上去, 努力呀 ............ " />" />

唔駛唔好意思架, 當然以大局為重啦.
先祝大家2010渣馬達標.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-10-22 23:13 發表
唔駛唔好意思架, 當然以大局為重啦.
先祝大家2010渣馬達標.

你都要俾心機呀

升級   0%

該用戶從未簽到

TKO逍遙團又同大家見面喇

各位團友, 由2009年10月開始, 大家都密鑼緊鼓的預傋今年的渣打大賽, 相信大家不論跑那一個組别, 在過去數個月操練期間的苦與樂, 比賽當中既歡笑與汗水, 最後無論成績如何, 我相信都會成為大家一個好好的回憶.

上星期渣馬完滿結朿, 而TKO逍遙跑亦係時候重現江湖喇, 大家又再一齊邊跑邊吹水, 跑完特訓又再吹餐飽喇

6/3/2010 TKO逍遙跑 朁 渣馬慶功特訓

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 6 / 3 / 2010 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 :  輕輕鬆鬆 TKO 大圈一個

里數: 約 8.5K

預計完成時間:1小時
難度:* (95%平路, )

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
(報名者請詳閱 page 1 post #1 細則)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

3/6 報名名單

1. JC (跑 + 特訓)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
.................

升級   100%

該用戶從未簽到

各位團友, 由2009年10月開始, 大家都密鑼緊鼓的預傋今年的渣打大賽, 相信大家不論跑那一個組别, 在過去數個月操練期間的苦與樂, 比賽當中既歡笑與汗水, 最後無論成績如何, 我相信都會成為大家一個好好的回憶.

上星期渣馬完滿結朿, 而TKO逍遙跑亦係時候重現江湖喇, 大家又再一齊邊跑邊吹水, 跑完特訓又再吹餐飽喇 

集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

難度:* (95%平路, )

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

3/6 報名名單

2. 昌 (點都要支持左先)
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 

升級   0%

該用戶從未簽到

昌哥, 記住係逍遙跑, 唔好又放火呀~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2010-3-3 14:43 發表 昌哥, 記住係逍遙跑, 唔好又放火呀~
我已經成為左泰臣,所以係唔係放火,請放心。我地依D打拳既通常都係力量持久型。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-3-3 14:50 發表
我已經成為左泰臣,所以係唔係放火,請放心。我地依D打拳既通常都係力量持久型。

升級   0%

該用戶從未簽到

火將軍, 你信呀昌呀?  

升級   0%

該用戶從未簽到

難度:* (95%平路, )

報名辦法:

3/6 報名名單

2. 昌 (點都支持左先)
3. Anita (JC' fd)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-3-3 14:50 發表
我已經成為左泰臣,所以係唔係放火,請放心。我地依D打拳既通常都係力量持久型

原帖由 JC 於 2010-3-3 15:17 發表

火將軍, 你信呀昌呀?  

團長, 我信呀昌呢句係真心話

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

難度:*
    (95%平路, )

報名辦法:

3/6 報名名單

2. 昌 (點都支持左先)
    3. Anita (JC' fd)
    4. 零下十度(跑+特訓)>>(仲好攰.大家記得唔好放火)
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

JC, 我都想來, 但呀囡果日好似早上要見家長, 時間許可一定來.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-3-3 16:26 發表 JC, 我都想來, 但呀囡果日好似早上要見家長, 時間許可一定來.

約老師係運動場見麻得羅

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 於 2010-3-3 16:37 發表

約老師係運動場見麻得羅hgjD124" />" />hj

不如你代我去見啦! 橫掂我都唔想去.

升級   0%

該用戶從未簽到

火仔, 見你咁信昌哥唔放火, 我就放心囉
    Lulu姐, 咁你可以安心一齊"逍遙"啦
    Mill姐, 昌哥既提議都唔錯丫,
    等你呀女個老師知道有你哩個健康既媽咪,
    分分鐘學校運動會加場親子長跑賽俾你玩吓添