香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝JC,醫生說母親的情況無大礙,約住院五天便可出院,你有心了!
在醫院裏看見大部份的病人都是老人家,我看到了他們的痛苦病況,亦看到他們家人的擔憂焦慮.這使我更明白到並感受到健康的重要.
你這句話說得真好------'跑,跑,跑,為了有健康的身體,愛鍚我的家人和朋友.'
我們要一起努力跑下去!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-3-27 11:59 發表

謝謝JC,醫生說母親的情況無大礙,約住院五天便可出院,你有心了!
在醫院裏看見大部份的病人都是老人家,我看到了他們的痛苦病況,亦看到他們家人的擔憂焦慮.這使我更明白到並感受到健康的重要.
你這句話說得真好-- ...

希望伯母早日康復出院。
其實我哋一齊跑都係希望可以互相鼓勵,唔會咁輕易放棄,最終達至身體健康。
講翻今朝天氣十分好,冇太陽有啲風,好適合長跑,跑起嚟非常舒服。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

今日全程跑咗20.5k 時間2小時28分。
    好多謝文輝師兄陪住我 lee 個慢腳跑,如果唔係可能都跑唔晒呀,攪到師兄跑得咁慢真係唔好意思喇。
    今日天氣真係好啱跑長跑,唔晒又涼涼地有 d 風,好爽呀。
    第一次跑 lee 條路,成日聽話 lee 條路好有挑戰性,一路都好想試,無奈一直都未有幾會,今日一跑之下就愛上左 lee 條路喇。一條70%上落斜既路,真係少 d 決心同毅力都完成唔到呀。 lee 條路真係幾似人生有起有落過喎,仲有落咗幾多斜真係要還番晒,唔好諗住落斜咁斂爽,到上斜既時侯你就知味道。

升級   0%

開心

原帖由 大雄2009 於 27-3-2010 11:59 發表

你這句話說得真好-- ...
    祝伯母早日康復

升級   0%

開心

原帖由 paulsiu 於 27-3-2010 11:56 發表
    ALL CHING&CTSE ,WAKE UP LATE,SORRY SORRY.........!
    師兄下次再跑過啦

升級   0%

開心

原帖由 烏拉 於 27-3-2010 15:43 發表
    今日係幾好跑架. 無太陽涼涼地.
    報告返先. 開步由昭信路. 坑口道上. 6.57k去到士多
    去程拍住cat. 文輝. 明哥前前後後咁跑.
    感覺比上次好. 有行. 不過每次都係行幾步又起跑過. 比上次好好好好好多.

到士多. c ...
    烏拉師兄跑多d就會越黎越進步gala,加油呀

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝Terence,烏拉師兄及Cat師姐的關心,其實我媽媽與病魔搏鬥的馬拉松遠遠比我跑的馬拉松辛苦,我自幼到現在在她身上學到了堅毅不屈,努力面對困難逆境,她真的了不起!

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning Everybody

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

尋日返工,又沒機會同各位師兄逍遙跑
    今日是鄭開馬拉松開跑日子,自已在將軍澳逍遙跑,按長跑網訓練8k路線圖跑三圈
    第一圈8公里 47’26’’84   47’26’’84
    第二圈8公里 44’32’’56    1:31’59’’
    第三圈8公里 46’26’’84    2:18’04’’  均速5.75/k, 如果按此速度參賽, 今天鄭馬定跑不進4小時!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-3-27 11:59 發表
    你這句話說得真好------'跑,跑,跑,為了有健康的身體,愛鍚我的家人和朋友.'
    我們要一起努力跑下去!

祝大雄 ching 母親早日出院!
    老人家難免會多病痛, 多點留意!

"樹欲靜而風不息..."

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-3-27 22:31 發表
    謝謝Terence,烏拉師兄及Cat師姐的關心,其實我媽媽與病魔搏鬥的馬拉松遠遠比我跑的馬拉松辛苦,我自幼到現在在她身上學到了堅毅不屈,努力面對困難逆境,她真的了不起!

家人有病, 勞心勞力的真是全家人的負擔,
    雖然我地冇能力去醫病, 但係我地可以同患病既親人一起走,
    一點關心, 一句問候, 力量卻一點也不小, 因為這是 "家".
    祝伯母早日康復 ^^

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 大雄2009 於 2010-3-27 22:31 發表

祝伯母早日康復。

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

祝伯母早日康復x2

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝大家關心,明天我會告訴媽媽有很多人為她打氣.

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning Everybody

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

咁多位, 早晨

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-3-28 23:51 發表
    多謝大家關心,明天我會告訴媽媽有很多人為她打氣.

大雄哥, 很多謝你昨天倍我一起跑步和分享 !  我會為你媽媽禱告和祝福 !  加油啊大雄哥 ! 主會祝福你和你一家 !

Stephen

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-3-28 23:04 發表
    祝伯母早日康復x2

祝伯母早日康復x3

升級   0%

該用戶從未簽到

新界西九龍區跨區聯合約跑,大家有空的話多多支持!

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=9341&page=1&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 syhyau 於 2010-3-29 11:03 發表

大雄哥, 很多謝你昨天倍我一起跑步和分享 !  我會為你媽媽禱告和祝福 !  加油啊大雄哥 ! 主會祝福你和你一家 !

Stephen

原來stephen你都係主内既弟兄