香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

馬拉友ching請小心路邊啲樹,唔好做咗守株待兔隻兔!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

回復 3581# 的帖子

Thank you Chairman for your help haha.... i will get my member card in later running meeting.

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 swtcheng 於 2010-3-20 15:36 發表
    今天用盡九牛二虎之力跑完這23k的艱苦旅程. 首先要多謝jc 帶隊. 另外要多謝明師兄. 全程帶住我. 及其他ching 的照顧...

唔講唔知. 今次是我第一次跑多於15k 的路程. 加上清水灣路及布袋澳的魔鬼坡度. 令我在過 ...

唔使客氣,你和我的步速差不多一齊跑

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 大雄2009 於 2010-3-20 23:16 發表

駛兄言重了,全靠你伴着我跑才能享受邊跑邊吹水的跑步樂趣.

對我同意你嘅講法, 邉跑邉吹水不經不覺就跑到目的地, 跑步之趣味就再此。

升級   43%

開心

其實在布袋澳跑番去大清, 見到D绿Van幾吸引, 但無帶到八達通,
    無奈.....

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 駛乜理 於 2010-3-20 23:30 發表
    其實在布袋澳跑番去大清, 見到D绿Van幾吸引, 但無帶到八達通,
    無奈....." />" />

我自己都有帶八達通(以防萬一),其實你哋跑多幾次,熟咗啲上落位,
    知道邊度可以回氣,就會冇咁辛苦。比較起澳景路,澳景全上斜仲辛苦啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning Everybody

升級   0%

該用戶從未簽到

GOOD MORNING

升級   43%

開心

原帖由 Terence86 於 2010-3-21 00:01 發表

我自己都有帶八達通(以防萬一),其實你哋跑多幾次,熟咗啲上落位,
    知道邊度可以回氣,就會冇咁辛苦。比較起澳景路,澳景全上斜仲辛苦啦。

其實跑完今次, 我真係愛上它了.....

升級   43%

開心

早晨名位

升級   94.3%

該用戶從未簽到

各位早晨,今日剛好是小弟參加逍遙跑一週年,321很容易記起

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2010-3-20 13:32 發表
      你說得對,JC 係最好的......我好多時都有佢鼓勵先跑得完艱難既路線.....  

大師兄, 唔好講笑啦, 今日我地先一齊講起你架衝鋒車點勁,
    我同你跑親都跟唔到你尾燈, 點追上黎 "鼓勵" 你呢...........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-3-20 12:43 發表
    非常感激JC兄. 全程帶住我跑.
    又鼓勵又教我點呼吸會好D. 搞到佢跑慢晒黎就我.
    仲有連我樽水都幫我拎埋. 都真係唔好意思

烏拉ching, 其實我尋日真係勀到跑唔郁 (星期1至5只係瞓左23個鐘)
    有你陪我慢jog不知幾開心

你要努力, 明年半馬等緊你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-3-20 16:38 發表

點解JC老大到依加都從未教過我"吸星大法"嫁, 唔係, 應該係"呼吸大法"至真, 真係唔公平喇

烏拉ching言重jei, 大家只不過係互相交流分享吓之ma......
    你夠咁耐都未教我 "放火大法" 啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2010-3-20 21:02 發表
    嘩今日大家都跑得好開心好滿足喎,好期待下一回合呀。
    今日喺屋企附近綬跑徑跑咗 10k 時間 59:56,七點幾鐘好多晨運客喺度行,要左閃右避咁跑都幾辛苦吓呀。

節目預告:  27/3 重播

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉友 於 2010-3-20 21:17 發表
    今日要返工,無時間同各ching同跑,
    明天放假自已一個人按此路線來慢慢跑!

ching 好好享受喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-3-21 09:00 發表

哈利, 逍遙一週年快樂

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日跑完之後, 趕住返屋企所以冇同大家特訓, 跟住一直有好多節目, 到10點幾先返屋企, 好攰... 好攰... 瞓左
    唸住今朝先打番個"小報名", 原來大家已經忍唔住自己興奮既情緒, 睇番大家既跑後感, 實在精彩
    咁我就偷吓懶, quote埋一齊方便大家慢慢回味

原帖由 烏拉 於 2010-3-20 12:43 發表

死完返到黎啦
    慢腳短腳組14k. 唔記得按錶唔知時間
    一出運動場開頭個一兩k平路都勉強跟到
    到開始上斜路. 勁墮後. 轉多兩個上斜彎前邊已經唔見晒d師兄
    上到大回旋處要過馬路都仲好似有一兩個係前面既. 再上多一陣真係唔見晒人lu

非常感激JC兄. 全程帶住我跑.
    又鼓勵又教我點呼吸會好D. 搞到佢跑慢晒黎就我.
    仲有連我樽水都幫我拎埋. 都真係唔好意思

雖然都係半行半跑勉強完成. 仲臨尾1K有小小抽筋
    不過都好滿足
    而且真係好好玩. I MEAN比條路好好咁玩左我一次
    D上落斜甘到你呢. 希望第時可以跟到你地跑足全程啦

再次多謝JC!!!

原帖由 swtcheng 於 2010-3-20 15:36 發表
    今天用盡九牛二虎之力跑完這23k的艱苦旅程. 首先要多謝jc 帶隊. 另外要多謝明師兄. 全程帶住我. 及其他ching 的照顧...
    唔講唔知. 今次是我第一次跑多於15k 的路程. 加上清水灣路及布袋澳的魔鬼坡度. 令我在過程中不斷懷疑自己能完成的可能性. 不過最後都能在2小時多完成這段路.

今天亦運用"提腿, 腳蹬.."的方法完成去程. 方法絕對有效. 頭半程一點疲勞都沒有. 不過由於回程的上坡實在太斜. 提腿的幅度大幅下降. 已至回程的時間慢了下.
    要努力鍛鍊上下坡的訓練.........澳景...布袋澳.......我要多親親你.....
    通利...........

原帖由 tomde 於 2010-3-20 16:05 發表
    JC 師兄, 你唔好引爆我啦.... 如果下次真係快放既話....你地真係要在終點等我...
    我一放就爆...即收工...     
    其實認真講, 呢條路真係幾辛苦,有上有落,仲要係有幾位高手快腳領跑...
    真的唔易完成, 今日我已盡了全力.... 因為如果唔係你地下次嫌我慢唔摻我玩架..!!
    今日回程時有D觸及舊患,都係要小心D, 落斜時都係開慢D好..小心駛得慢年船!!
    下次如果可以再逍遙DD就好喇!!

原帖由 Terence86 於 2010-3-20 16:37 發表
    今朝天氣真係太好喇,冇太陽又有啲風,大家唔覺唔覺又跑快咗,
    加上Tom ching後半程帶著,我同 bolo唯有盡跟。
    但係這條路又真係幾好跑,又上又落,夠晒挑戰!

原帖由 駛乜理 於 2010-3-20 23:01 發表
    雖然今早跑得辛苦, 但特別開心, 原本想跑14K就算, 但BOLO 問我跑唔跑落去布袋澳,
    我話唔跑落去啦, 但後尾林下, 橫点黎到第一次跑, 屎就屎去啦, 但發現真係幾辛苦, 之前
    無食野, 攪到落完清水灣有少少腳仔軟, 只是見到前面一條長長火龍直向布袋澳,很快消失於
    我眼內, 但各Ching 不然我慢, 在布袋澳等我, 之後再班師回TkO, 但此時火龍又再次出現.
    幸好在士多店見到大雄Ching等我們, 歇一歇再出發, 沿路大雄Ching一直伴著我, 有傾有講, 晤覺晤覺
    返到, 有見到一班Ching再等我哋, 非常開心, 之後我哋就真係Hea 住跑番去寶琳公園。
    在此真係多謝大雄Ching一路伴住跑, 如果唔係都唔知跑唔跑到番嚟。
    其實應改名叫清水灣布袋澳逍遙火龍團先啱.......

原帖由 大雄2009 於 2010-3-20 23:07 發表
    布袋澳,好玩呀!今次嚟唔到既ching/ctse,下次請假都要嚟呀!
    好玩指數:4*半 (5*為最高)(留返半粒*空間比JC plan更好玩的路線!)
    好玩原因:
    1. 沿途大上大落,好似玩過山車咁,能應付此段者必也能克服人生的大起大落.
    2. 賺幾多,還幾多------於清水灣道回旋處好開心咁直衝落布袋澳後,原來上返去要好辛苦咁還足
         咁多,仲還到想死咁滯.跑完此段者可學會日後向人借錢要三思,因洗錢的過程好開心但還錢的  
         歷程卻十分痛苦!
    3. 左閃右避障礙賽------沿途的行人路很狹窄但種了很多大樹,在樹旁經過時要上下兼顧,因很容
         易被樹根絆倒及被彎出來的樹幹撞頭.
    4. 有興趣食海鮮者可於布袋澳之海鮮檔大吃一頓兼回一回氣,亦可買海鮮返屋企整嚟食.
    5. 途中可欣賞美麗全海景及模型飛機空中飛翔. (但小心比佢哋撞親)

原帖由 駛乜理 於 2010-3-20 23:24 發表
    對我同意你嘅講法, 邉跑邉吹水不經不覺就跑到目的地, 跑步之趣味就再此。

原帖由 Terence86 於 2010-3-21 00:01 發表

原帖由 駛乜理 於 2010-3-21 08:03 發表
    其實跑完今次, 我真係愛上它了.....

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-3-21 09:00 發表

哈利,逍遙跑一週年快樂,祝你長跑長友!
    尋日朝點解唔黎呀,你又話想跑多啲斜路。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-3-21 09:45 發表
    尋日跑完之後, 趕住返屋企所以冇同大家特訓, 跟住一直有好多節目, 到10點幾先返屋企, 好攰... 好攰... 瞓左 " />" />
    唸住今朝先打番個"小報名", 原來大家已經忍唔住自己興奮既情緒, 睇番大家既跑 ...

JC,你這份報告真係既詳細,又夠晒慳水慳力!