香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

升級   0%

慵懶

今晚收工,沿著各師兄今早跑過路線的足跡,將軍澳大圈10.5k路線圖跑一次後,再係運動場外單車徑跑多兩個幾圈,湊夠15公里,今晚天氣涼爽,跑步舒服,跑後感覺唔錯!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 馬拉友 於 2010-4-3 20:34 發表

你來試試就知道有無分別,分別就係輕松過行山!

輕鬆過行山?! 唔係呀?!
    我從來覺得跑山都幾"奪命"喎?!

升級   0%

慵懶

原帖由 阿聰 於 2010-4-3 21:09 發表

輕鬆過行山?! 唔係呀?!
    我從來覺得跑山都幾"奪命"喎?!

呢度係少少斜坡者,唔會咁"奪命",請放心!
    "奪命"個野JC團長唔會做

升級   100%

開心

回復 3804# 的帖子

咁佢地唔同
    佢地訓練充足,跑山又得,跑大路又得
    真係”奪命”都得!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning Everybody

升級   30%

該用戶從未簽到

新手揮手!

今日跑了坑口將軍澳一圈!呵呵!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蝦餃燒賣 於 2010-4-5 11:28 發表
    新手揮手!
    今日跑了坑口將軍澳一圈!呵呵!

你好, 有時間一齊黎跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心

回復 3807# 的帖子

咁樣跑坑口將軍澳一圈 , 實情係幾多公里呢?!

升級   30%

該用戶從未簽到

Sorry, 我意思是坑口寶琳跑一圈,大概6.5km左右。

操fit d先同大家跑,費事拖慢大家!

升級   100%

開心

回復 3811# 的帖子

haha...估唔到有人同我想法都係一樣

"操fit d先同大家跑,費事拖慢大家!"

大家一起"各自"努力!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-4-6 16:06 發表
    haha...估唔到有人同我想法都係一樣

"操fit d先同大家跑,費事拖慢大家!"

大家一起"各自"努力!!

ching你究竟攪乜鬼,想跑就嚟啦!人哋超慢腳靜儀ctse上次都夠胆嚟,仲能夠用超慢既時間完成咗佢咁大個女最長既路程(10km),佢全程都跟返自己超慢既pacing跑(約7分半1km),完全冇理人哋跑得幾快,亦唔怕人笑佢慢,好開心,好enjoy咁跑晒平路大圈全程.
    其實我哋有快腳亦有慢腳,總有一個啱你跟,回想去年我第一次入tko參加星期三約跑,果次我跑到抽筋兼大包尾,但沿途不斷有ching/ctse鼓勵我,並沒有人覺得我拖累了他們,那次之後我繼續努力咁跟吓跟吓,進步得好快,宜家已經可以跟到大家既pacing.你快啲嚟跑啦,跟住我哋跑一定進步快過"各自努力"!" />" />

升級   100%

開心

sorry , 如果之前對大家有任何誤會 , 謹此致歉
    我自己唔係晚晚練跑之人 , 我對自己是希望有7,8成把握先至去做
    我明白呢d練跑都是練習性質 , 有快也有慢 , 但我真的是跑步跑得比別人慢得多
    在這樣的情況下 , 我當然希望自己能夠練習到"夠氣"先至黎啦....

放心吧 !! 我自己是真的有興趣參與這個運動,我也希望下星期三我真的能夠過來
    緃使到時都未必係最好狀態,而且我又係肥胖之人,但我都希望也能夠一試

原帖由 大雄2009 於 2010-4-6 23:08 發表

ching你究竟攪乜鬼,想跑就嚟啦!人哋超慢腳靜儀ctse上次都夠胆嚟,仲能夠用超慢既時間完成咗佢咁大個女最長既路程(10km),佢全程都跟返自己超慢既pacing跑(約7分半1km),完全冇理人&# ...

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀

升級   70.9%

該用戶從未簽到

各位早晨

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-4-6 23:32 發表
    sorry , 如果之前對大家有任何誤會 , 謹此致歉
    我自己唔係晚晚練跑之人 , 我對自己是希望有7,8成把握先至去做
    我明白呢d練跑都是練習性質 , 有快也有慢 , 但我真的是跑步跑得比別人慢得多
    在這樣的情況下 , 我當然希望自己能夠練習到"夠氣"先至黎啦....

放心吧 !! 我自己是真的有興趣參與這個運動,我也希望下星期三我真的能夠過來
    緃使到時都未必係最好狀態,而且我又係肥胖之人,但我都希望也能夠一試

ching, 唔使sorry既, 逍遙跑係志在"以跑會友",
    其實我自己身邊有好多朋友都少做運動,
    而我都經常鼓勵佢地黎一齊跑 (星期三或六),
    目的係希望大家有一個較穩定既運動習慣, 成班人一齊跑又開心D,
    至於跑快定跑慢, 夠氣唔夠氣, 其實真係唔需要介懷,
    我相信一班ching/ctse都係友誼至上, 互相照顧同埋鼓勵,
    所以你同"點心"ching唔使擔心會影響到其他隊友.

坦白講, 好似上年尾既[長課操練], 因為確實需要有D要求,
    所以我地都會列出每次操練既成績, 俾參加者參考,
    至於逍遙跑就唔同, 大家以逍遙為主, 享受跑步既樂趣,
    邊跑邊吹水, 跑長/跑短, 跑快/跑慢, 總有一組啱晒你

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-4-3 10:59 發表
    無嚟逍遙, 見到好多新面孔... 今日都有十幾人...

因為知道 hea 跑10K, 所以先响運動場衝咗 5.2K
    跟住跟大家 hea 跑... 但係發覺有啲唔對路,
    帶頭越跑越快, 根本都唔係 5:30~6:00 pacin ...

第一次跟各chingctse一起跑得好開心, 也第一次認識rockie ching, 跟佢一起hea 跑, 但中途肚仔痛, 去了洗手間.....