wyh1011 發表於 2011-3-24 18:56:35

打返前日游水

6個300m
每個游4"30...每個游完抖30秒就去
8x50m蝶(25衝25easy)
2個400m (200m蝶 + 200m自由式)

至於今日
2個800m
1個400IM
4x50蝶 (25衝25easy)
800m慢游

4月就到
到時全港泳池開返
可以游完之後去跑
唔駛再驚太遠唔方便游完即跑

wyh1011 發表於 2011-3-30 17:40:22

又挑戰澳景路長命斜
今次路線有d唔同
樓下德田街起步 >>德田商場

來程:
落到樓下開始跑 >> 德田街跑上斜 >> 德田商場 >> 聖愛德華小學 >> 開始碧雲道 >> 藍田公園 >> 藍田南體育館 >>
鄺田巴士總站 >> 澳景路 (最長最難跑果段) >> 維景灣畔 >> 單車徑 >> 調景嶺港鐵站馬路對面

回程:
調景嶺港鐵站馬路對面>>單車徑 >>維景灣畔 >>澳景路>>碧雲道 >>高超道 (直落到油塘果頭) >> 鯉魚門道 (鯉魚門廣場) >>
鯉魚門道 (鯉魚門遊樂場、聖安當女書院) >> 啟田道 (上斜)>>   啟田道 (基孝中學)>> 啟田道 (啟田商場) >> 德田街

Total 10.7km
時間1"03"37 (去程:27"45回程: 35"52)
都係sub唔到60
始終上斜唔店
特別澳景路果段
跑同行冇分別

天鬼 發表於 2011-3-30 18:10:33

原帖由 wyh1011 於 2011-3-30 17:40 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
又挑戰澳景路長命斜
今次路線有d唔同
樓下德田街起步 >>德田商場

來程:
落到樓下開始跑 >> 德田街跑上斜 >> 德田商場 >> 聖愛德華小學 >> 開始碧雲道 >> 藍田公園 >> 藍田南體育館 >>
鄺田巴士總站 >>...
師兄如果星期三晚有時間的話...
可以去參加tko既特訓架....練上斜一流
一大班人一齊練會好好多
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6448&extra=&page=1

wyh1011 發表於 2011-3-30 18:26:47

原帖由 天鬼 於 2011-3-30 18:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

師兄如果星期三晚有時間的話...
可以去參加tko既特訓架....練上斜一流
一大班人一齊練會好好多
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6448&extra=&page=1

一直有諗過
不過自己一個去到冇識得既人
好似怪怪地咁

wyh1011 發表於 2011-3-30 20:14:08

寫埋尋日游水

5個400m (每個sub 6, 游完抖30秒游下一個)
4x50m (25m蝶式快, 25m放鬆)
1個400米四式
2個200米 (100m蝶式 + 100m自由式)

唔知點解忽然想游好個蝶式

wyh1011 發表於 2011-3-31 18:26:08

swimming again

1500m freestyle
2 x 400 IM
4 x 100m (75m fly + 25m freestyle)
6 x50 (25m fast + 25m easy)

Goman 發表於 2011-3-31 18:31:38

wyh 師兄,我都是 Tko 星期三的新人,最初唔識人,慢慢開始會有friend。
這兩三星期有好多新人 wor

wyh1011 發表於 2011-3-31 20:07:39

原帖由 Goman 於 2011-3-31 18:31 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
wyh 師兄,我都是 Tko 星期三的新人,最初唔識人,慢慢開始會有friend。
這兩三星期有好多新人 wor

好既,如果時間ok下星期join下啦:)

wyh1011 發表於 2011-4-3 21:03:36

勤力左
星期日我竟然都會去跑步

不過今次懶d...冇跑澳景路....只係跑5km

鄺田巴士總站>>高超道 (直落到油塘果頭) >> 鯉魚門道 >> 啟田道 (上斜)>>啟田商場 >> 德田街跑返屋企

26"28
始終跑街跑斜路控制力度比較難
天氣熱左
好耐冇試過跑完成身汗

無聊跑完
又要溫mid-term
database都係半死多
咩hon畢業都定左
不過今晚都係要同normalization死過

Edward 發表於 2011-4-3 21:35:50

樓主學校有搞越野賽?
係咪同校師兄 :lol

wyh1011 發表於 2011-4-3 21:42:01

原帖由 Edward 於 2011-4-3 21:35 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
樓主學校有搞越野賽?
係咪同校師兄 :lol

我中學港島區,邊間無謂講
而且中學對我黎講都幾遙遠
真係同一間都唔知邊個:)

wyh1011 發表於 2011-4-4 16:03:09

收到渣打張cert
原來已經儲左三張

今日又係游水
3 x 400m on 6"00
6 x 50m (50m fly 50m easy)
1500m

wyh1011 發表於 2011-4-6 16:51:19

回歸哂草灣練跑

今日係跑20個圈
原定目標係5min/k
不過係失敗而回:L

以下每k時間 (有少部份唔記得左)
4"46 4"58 5"04 5"16 5"27 (25"31)
5"14 5"33 5"34 5"39 5"10 (27"10)
Total 52"41

跑到3k左右就失速
一失速之後就the哂皮無止境咁慢落去
想加速就有心無力
永遠keep唔到一樣速度
5.5min/k係最舒服跑法

wyh1011 發表於 2011-4-9 18:33:48

星期四游完水都未寫返

4 x 250m (每個游完連休息時間4分鐘)
1個400m sub 6
2個400m四式
4 x 50m (25m蝶 + 25m easy)
600m

sem尾了!仍然希望能夠抽時間跑步/游水

wyh1011 發表於 2011-4-13 17:35:52

上星期四游水

1500m
5 x 300m (200m fly + 100m free)

蝶式游順左:)

wyh1011 發表於 2011-4-13 17:37:36

今日日又跑街5km

衰左跑跑下個肚頂住咁
結果邊行邊跑
下次跑之前去哂廁所先跑

wyh1011 發表於 2011-4-14 23:09:20

游水日

5 x 400m
4 x 200m (150m fly + 50m free)
4 x 50m (25m fly + 25m easy)

wyh1011 發表於 2011-4-20 19:48:07

尋日游水
4 x 500m (連埋休息時間total 8分鐘)
4 x 200 IM
4 x 50m (25 fast 25 easy)

wyh1011 發表於 2011-4-20 19:55:12

又跑澳景路
不過相反方向跑

來程:
德田街 >> 啟田道 (啟田商場) >>   啟田道 (基孝中學)>> 啟田道 (落斜) >> 鯉魚門道 (鯉魚門遊樂場、聖安當女書院)>> 鯉魚門道 (鯉魚門廣場)>>
高超道 >>碧雲道   >>澳景路>>維景灣畔>>單車徑 >> 調景嶺港鐵站馬路對面

回程:
調景嶺港鐵站馬路對面 >>單車徑 >> 維景灣畔   >> 澳景路 >> 鄺田巴士總站>> 藍田南體育館   >>
藍田公園>> 碧雲道 >> 聖愛德華小學 >> 德田商場 >> 德田街落斜 >> 屋企樓下

慢左
1"05
方向相反上斜多左??
有冇技術 / 跑法 上斜速度同平路差唔多

wyh1011 發表於 2011-4-27 19:11:52

上星期四唔記得游左d乜 -.-

前日就5個400m (連休息時間每個6分鐘)
4個200m (100蝶式 + 100自由)
4 x 50 ( 25m快 25米放鬆)
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 迎接跑季2014-15, 毅行者與全馬兼顧

香港長跑網