wyh1011 發表於 2011-11-22 10:46:57

冇跑幾日即刻肥左幾磅 -.-

尋晚加碼跑返
開始長些少
13.5km
藍田公園山腳10個來回

wyh1011 發表於 2011-11-26 00:23:33

好多日冇寫

星期三

又黎13km

藍田水庫球場跑12.5圈 > 跑去藍田公園 > 藍田公園山腳3個來回 > 廣田 > 油塘 > 聖安當書院 > 基孝中學 > 啟田商場

wyh1011 發表於 2011-11-26 00:24:29

尋日

工作關係,只可以去哂草灣跑

20圈, 10k

跑慣有斜路, 跑返跑徑感覺輕鬆左

wyh1011 發表於 2011-11-30 01:01:45

又懶左冇寫

星期日....前一晚病病地, 只跑了8k

德田街 > 碧雲道 > 廣田chuen > 聖安當女書院
> 藍田地鐵站 > 觀塘翠屏道(觀塘泳池隔離) >
協和街(開始上斜) > 曉光街 > 秀茂坪道 >
將軍澳道 (將軍澳隧道出面條公路) > 啟田道 > 德田街

wyh1011 發表於 2011-12-2 00:03:37

星期三

藍田公園山腳

8個來回共10km

點解一開頭右腳內側有d痛, 但跑跑下又冇野

wyh1011 發表於 2011-12-2 00:05:21

今日

藍田水庫球場跑12.5圈 > 跑去藍田公園 > 藍田公園山腳3個來回

聽日考入境體能

1分鐘sit up, 蹲撐立, 4 x 10m跑, 立定跳遠, 800m跑

冇針對練過既情況下會咩成績呢

wyh1011 發表於 2011-12-2 21:08:26

考完入境,同上年一樣,又係20分

1. sit up - 48下 - 4分
退步左, 無端端foul左最少3下, 搞到差1下滿分

2. 蹲撐立 - 23下 - 2分
又係咁, 同上年一樣差1下多1分

3. 40m來回 - 10"6 - 4分
放完個羽毛球太急跌左落地, 好彩淨係左膝頭落地,即刻第一時間用雙手咁落地下起返身

4. 跳遠 -over 2.08m - 5分
正常

5. 800m - 2"48 - 5分
練渣打馬拉松果然有用, 用力平均左, 快過上年12秒

整體黎講,唔係太滿意,同上年一樣,我認為可以再高分d
呢個分拎唔到咩優勢,希望overall揀人唔會太大影響

要操好筆試,上年筆試衰英文手上,而家一直都盡量學生字

今日做最多運動,除左上面測試,仲去泳池游3000m

衝800m仲辛苦過跑10k, 我永遠有耐力冇爆發力 -.-

wyh1011 發表於 2011-12-11 21:16:25

又好多日冇寫添
補返先

5/12

德田街 > 跑去藍田公園 > 藍田公園山腳3個來回 > 廣田 > 油塘 > 聖安當書院 > 基孝中學 > 啟田商場

10k

wyh1011 發表於 2011-12-11 21:20:20

7/12

落到樓下開始跑 >> 德田街跑上斜 >> 德田商場 >> 聖愛德華小學 >> 開始碧雲道 >> 藍田公園 >> 藍田南體育館 >>
鄺田巴士總站>>高超道 (直落到油塘果頭) >> 鯉魚門道 >> 基孝中學 >> 德田街跑返屋企

兩個圈共10k

見冬天肥左, 即刻計時沖返轉

沖頭一個圈, 尾果個輕鬆跑

頭一圈5k時間25"49, 呢段路最快既一次

其實懷疑段路唔只5k

可能多幾百米

wyh1011 發表於 2011-12-11 21:21:09

9/12

真係好凍, 初初起跑幾辛苦

藍田公園山腳8個來回跑

wyh1011 發表於 2011-12-17 00:39:40

12/12

再黎藍田公園山腳8個來回跑

10.8km

wyh1011 發表於 2011-12-17 00:45:45

原帖由 wyh1011 於 2011-10-22 23:54 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
今日
油塘、藍田、觀塘、秀茂坪一圈跑

德田街 > 碧雲道 > 鄺田chuen > 高超道 > 鯉魚門道 (油塘) >
藍田地鐵站 > 觀塘翠屏道(觀塘泳池隔離) >
協和街(開始上斜) > 曉光街 > 秀茂坪道 >
將軍澳道 (將軍澳隧道 ...

14/12
同呢日一樣, 不過調轉方向跑, 10k

德田街 > 碧雲道 > 將軍澳道 (將軍澳隧道出面條公路)
> 秀茂坪道 >曉光街 > 協和街(開始落斜)
> 觀塘翠屏道(觀塘泳池隔離) > 藍田地鐵站
> 聖安當女書院 > 鯉魚門道 (油塘) > 高超道
> 廣田 > 德田街

wyh1011 發表於 2011-12-17 00:47:49

16/12

新跑徑, 試下經秀茂坪跑去將軍澳

跑到景嶺書院折返

條路好難跑

周不時要過對面馬路

來回應該10k到

下次試下經秀茂坪跑去牛池灣

wyh1011 發表於 2011-12-22 00:24:53

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16113&extra=page=1

http://forum8.hkgolden.com/view.aspx?message=3413022&page=28

講到咁易贏
聽日或後日報名先

wyh1011 發表於 2011-12-22 00:26:26

18/12

同屋企人跑
只跑藍田公園山腳6個來回
因為呢個禮拜已跑了三次

wyh1011 發表於 2011-12-22 00:28:54

20/12

續16/12

又新跑徑, 經秀茂坪跑去順利果區折返

來回應該10k到

本來想跑去牛池灣

不過好易跑錯又調返轉跑

今次掌握左路線下次再試過

wyh1011 發表於 2011-12-23 19:26:26

23/12

好耐冇計時

去哂草灣衝返20個圈 (共10k)

20個圈分段時間

除左最後果圈500m 2"12

其他都係2"16至2"23之間 (2"20-2"21居多)

前5k 23"35, 後5k 23"11,

total 10k 46"46

很好,又一次進步

不過渣打半馬想sub 140會唔會係發緊夢呢

wyh1011 發表於 2011-12-23 19:27:32

尋日報左西貢區長跑賽

10k 21至30歲組

唔知有冇機會冷手執個熱煎堆呢

wyh1011 發表於 2011-12-25 22:20:26

25/12

merry christmas

聖誕摺到去跑步

經秀茂坪跑去順利果區折返

始終要過唔少馬路

下次再搵下咩地方好跑

wyh1011 發表於 2011-12-31 19:35:08

28/12 + 31/12

2011年結束前出最後一個post

兩日都係藍田公園山腳跑

7個來回
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 迎接跑季2014-15, 毅行者與全馬兼顧

香港長跑網