香港長跑網  - 長跑長友

樓主: MatthewTse
打印 上一主題 下一主題

男兒當跑步 ~~ 『練馬拉松長跑者,心無罣礙。』

升級   0%

該用戶從未簽到

你左轉既係柯屎癲佬呀!你邊有去加士居道呀!大佬!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

可以去朝聖啦!好野!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-2-22 17:04 發表
可以去朝聖啦!好野!

上司送了本 Boston 馬拉松書給我做生日禮物, 可以讀讀 la.  

升級   0%

該用戶從未簽到

睇完借我睇!

升級   0%

該用戶從未簽到

MT, Congradulation to your double PB, particularly BBQ!

升級   10%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

MT CHING,
    睇完你個報告超感動...
    我下年希望可以報半馬~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 NelsonCat 於 2011-2-23 10:39 發表
    MT CHING,
    睇完你個報告超感動...
    我下年希望可以報半馬~~

你練多d la Nelson , SCM 半馬好 fun 好多的, 10k 擠滿人.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-22 17:11 發表

上司送了本 Boston 馬拉松書給我做生日禮物, 可以讀讀 la.    

原帖由 燉奶佬 於 2011-2-22 17:13 發表
    睇完借我睇!

威啦威啦,兩位都夠格去波士頓...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2011-2-23 13:59 發表

威啦威啦,兩位都夠格去波士頓...

流星ken年青, 難度當然高d la, 下季 310 我完全可以肯定你 no problem.

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-23 14:21 發表

流星ken年青, 難度當然高d la, 下季 310 我完全可以肯定你 no problem.

全馬呢家野無話肯定架喎…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-2-23 14:28 發表

全馬呢家野無話肯定架喎…

大夫想問你27/2星期日既pacing!目標36'30" 呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

記錄:23 Feb 2011 - 5 km 30分51 (平均 6'10 /1k)

Recovery Jog

話說和細女温完書尚早,去GYM 拉筋踏單車做sit-up 做腰再拉筋,夠鐘關門在附近慢跑五公里回家。

一穿雙他化,右小腿外側又有反應。

GPS: http://connect.garmin.com/activity/69753728

本月至今累積 191.06 km。

升級   0%

該用戶從未簽到

記錄:26 Feb 2011 - 30.7 km 3小時 30分 (平均 6'44 /1k)

長課 - 黃泥涌道 > 金督馳馬徑 > 石澳郊野公園 > 大潭郊野公園

話說餓跑山兩個月,雖然渣馬還沒有全回,見冇大累約力哥跑轉RTI東大圈40k,打算慢慢跑五,六小時影影相。

九時黃泥涌道網球集合,往上行到停車塲後小徑比賽起点出發,約1k出馬road,往上斜經石礦塲再上左轉入金督馳馬徑跑,在8k出郊野公園,往上斜一小段左轉向下,有地圖小徑右入路牌指康怡,沿着小徑跑留意石上和路边籃色圆点,在12公里出石屎路,不久見到引水道,沿着跑在一出口需要横過大潭道又見引水道跑到尾,整段引水道约2公里。

出引水道右上斜一坡轉入石澳道,往右馬路跑,在大潭峽懲教所旁边,見到石澳郊野公園上樓梯,跑石徑五公里,注意不需上龍脊,落山再横過石澳道下樓梯到土地湾,沿着6公里引水道再横過石河,差不多見大潭主壩,沿着士多和獨木舟會到尾,右轉斜上到大潭郊野公園門口。到這里约跑了30.7公里。

大家都不算太累,但鬥志散渙,後10公里更難。坐下喝可樂聊天,各自回家去,晚上再見去BBQ。

後記:小巴往柴湾乘MTR到金鐘過海途中,有一衣着相当潮古怪青年坐右旁,感觉不停打量我,開口問:先生,見你條黑長衭(我着2xu長tight 加美記長T加冷帽),你玩長跑架....。開始問左問右問我去哪里,我有一答冇一答,面向左一個站一個站數着,似一個世纪咁耐,突然左手一涼,原来佢摸我隻手.....錶,問我什么型号,佢帶polar咁,到金鐘特别坐着不動,見敵不動,我即動, Interval 咁既pacing 飛奔出車廂,安全回家.

GPS: http://connect.garmin.com/activity/70165471

本月至今累積 221.76 km

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-2-27 00:49 發表
    乜黎架....我只係見到三隻青蛙咋....

最近 Imageshack block d link 只係見到青蛙. Just 壓縮 and upload again.

Oscar ~~ RTI65km 3 April ar!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-27 01:03 發表

最近 Imageshack block d link 只係見到青蛙. Just 壓縮 and upload again.

Oscar ~~ RTI65km 3 April ar!!!

等我明天才慢慢睇下你個報告..先謝了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-2-27 01:07 發表
    終於唔使見到青蛙啦!
    呢兩個星期使唔使問大夫攞藥食﹖係就幫我攞埋...呵呵!

Of course 問! 星期二開始動手....No 開動腳攞藥食 4k.

升級   0%

該用戶從未簽到

MT好勁,輕輕鬆鬆就跑左30k. 我走完呢課山路乾晒唐,行都行唔郁。你仲可以係地鐵可d後生仔傾計及衝interval岀車門。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-27 00:15 發表
    記錄:26 Feb 2011 - 30.7 km 3小時 30分 (平均 6'44 /1k)

長課 - 黃泥涌道 > 金督馳馬徑 > 石澳郊野公園 > 大潭郊野公園
    話說餓跑山兩個月,雖然渣馬還沒有全回,見冇大累約力哥跑轉RTI東大圈40k,打算慢慢跑 ...

Matthew兄,
    今年RTI目標咩時間呀? 我計劃20/3都走轉,有冇興趣約埋一齊?