香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   20.25%

該用戶從未簽到

食意粉好得ga咩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-22 13:14 發表

我都係跑左 10k x 3 ( 初2, 4, 6), 比你好少少.
加飯啦 ,  
今年.....算忍得口, 總供食左 1 底蘿蔔羔, 3-4 片年羔 , 1 層藍罐曲奇 , 1 斤瓜子 , 1/2 片開心菓 ,
15 粒金沙  .......體重好似仲輕左 1kg. ...

我都食左好多,又好似無咩重到~~

升級   0%

該用戶從未簽到

聽晚唔黎啦,有d 野要番屋企做,同埋要早d 訓,想228精神要開始set 個時鐘啦~~

大家加油啦~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-22 13:14 發表

我都係跑左 10k x 3 ( 初2, 4, 6), 比你好少少.
加飯啦 ,  
今年.....算忍得口, 總供食左 1 底蘿蔔羔, 3-4 片年羔 , 1 層藍罐曲奇 , 1 斤瓜子 , 1/2 片開心菓 ,
15 粒金沙  .......體重好似仲輕左 1kg. ...

我都食左好多野!!! 但唔知有冇重到, 因為唔敢上磅. 聽晚我應該唔黎啦! 星期四一早要去泰國, 星期六下午先返香港. 星期日早上見啦!!

loud兄, 記得帶鹽餅比我呀!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

係wo, 星期日我地約唔約埋一齊出尖沙咀
大家都坐火車架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

港鐵各區頭班列車開出時間:
港島線 - 柴灣至上環 0356 , 上環至柴灣 0414

荃灣線 - 荃灣至中環 0355
觀塘線 - 調景嶺至油麻地 0346
將軍澳線 - 康城至北角 0357 , 寶琳至北角 0400
西鐵線 - 屯門至紅磡 0325
東鐵線 - 上水至紅磡 0325 ,*羅湖至紅磡(羅湖海關0630開始辦工)
馬鞍山線 - 烏溪沙至大圍 0325
東涌線 - 東涌至香港 0340

港鐵熱線 : 28818888按1 再按 *

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-2-23 12:55 發表

我都食左好多野!!! 但唔知有冇重到, 因為唔敢上磅. 聽晚我應該唔黎啦! 星期四一早要去泰國, 星期六下午先返香港. 星期日早上見啦!!

loud兄, 記得帶鹽餅比我呀!!

OK, 星期日我們一起出發,記得明天看 post, 我們會出時間去 T.S.T.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-23 14:05 發表
係wo, 星期日我地約唔約埋一齊出尖沙咀
大家都坐火車架啦

你 Taipo 等我們呀。
我們應該一起出發。

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good ......Morning...呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

咁多位, 早晨

升級   95.6%

該用戶從未簽到

早上好~~

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

早晨呀! 小弟好多野做, 今晚盡趕來~
    但我有D傷傷地, jog下睇下有冇事啦, 現在才搞D咁野, 有D驚渣馬跑唔到

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-24 09:38 發表
    但我有D傷傷地, jog下睇下有冇事啦, 現在才搞D咁野, 有D驚渣馬跑唔到

嘩!? 咩事呀, 得返四日都無wo!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-24 09:38 發表

希望唔係太嚴重呀, 今次 SCM 一個都不能少

升級   67.95%

無聊

左邊腹股溝位置之前已經緊緊地, 現在有些少痛, 蔓延到大腿肌肉,
    今晚試jog下睇下點先, 希望冇事啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-24 10:46 發表
    左邊腹股溝位置之前已經緊緊地, 現在有些少痛, 蔓延到大腿肌肉,

咁要小心 d , 話曬仲有 3 日時間你息 .

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-24 10:46 發表
    Stan , 我提議你暫時唔好再跑, 再跑只會更緊, 不如用多少少時間拉下筋, 等個d 位置鬆番d, 同埋係屋企做冷”full” 以及熱’full”. 祝星期日順順利利!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

Stan 兄, 我提議你去睇醫生檢查下, 0個個位置未必係傷, 身體要緊.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

STAN兄, 我贊成schnix 同 rebecca ctse 的建議, 先唔好再跑, 跑只會令你傷上加傷, 最好是進行冰敷及熱敷來消減痛楚. 適度的拉筋都應該有幫助. 如果情況許可的話, 找個醫生看看, 了解一些是否有大礙, 這樣你自己亦安心一點.

祝好運!

升級   67.95%

無聊

原帖由 schnix 於 2010-2-24 12:03 發表
    Stan 兄, 我提議你暫時唔好再跑, 再跑只會更緊, 不如用多少少時間拉下筋, 等個d 位置鬆番d, 同埋係屋企做冷”full” 以及熱’full”. 祝星期日順順利利!

同費蘭度托利斯一樣, groin injury