香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   100%

該用戶從未簽到

我反而就右腳腳背痛,比賽個人都冇事,第二朝先痛,
唔知係唔係因為就住黎跑,搞到咁
痛到而家,好彩都feel到是康復中

升級   15.45%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

係呀!  起床的時候最痛, 之後又會好DD, 下午時郁動多又好似唔多痛, 停下來又再痛番. 如果係咁, 可以點攪??

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都想只係好似佢地咁淨係肌肉酸痛, 而家係條筋痛, 同以往果D痛法好唔同.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我都唔好得幾多~
    頭先去運動場jog左一陣, 左邊groin位置對落大脾仲係痛, 右邊就完全冇事~
    個種痛法唔係肌肉酸痛個種痛, 應該係條筋有事~
    渣打前groin位置已經傷傷地, 唔知係咪影響埋下面條筋
    北區之友渣打後傷兵滿營

升級   0%

該用戶從未簽到

大家要俾d時間休息

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-3-4 16:06 發表
    我跑完全馬都冇乜野, 反而呢兩日唔知點解隻右腳後腳跟好鬼痛, 朝早起身時, 係痛到要拖住隻腳來行的. 而家莫講話跑步, 連正常咁行都唔得. 星期六操車都唔知去唔去到!! 唔知可以點攪?

唔係根膜炎 ma?!  看似中多啦 !
    用冰墊敷腳底效果好好, 嚴重些去看物理治療
    參考下其他chings d 資料
    運動受傷治療區

[url=viewthread.php?tid=3468&extra=page%3D1&page=1]https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3468&extra=page%3D1&page=1[/url]

升級   100%

該用戶從未簽到

Kopo兄:
    你睇下呢個:
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
    希望你唔係啦,係就相當麻煩

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good ......Morning...呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 咁多位
    星期日會員大會又會見到大家喇

升級   95.6%

該用戶從未簽到

早上好!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2010-3-4 22:53 發表

唔係根膜炎 ma?!  看似中多啦 !
    用冰墊敷腳底效果好好, 嚴重些去看物理治療
    參考下其他chings d 資料運動受傷治療區

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3468&extra=page%3D1&page=1

我痛果個位置應該是腳後跟(即阿基里腱)及腳腕位置. 尋晚同今朝食左panadol , 下床就冇咁痛. 腳板底反而唔覺痛. 而家敷梗"殺龍適". 希望有d好轉.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

請問有無人有多條號碼帶可以俾我?
    聽講有d 比賽有得送, 有人多條唔要俾我就唔使買喇

3/21 玩兩鐵係咪要用號碼帶, 跑步時號碼放係前面, 單車時將號碼轉到身後面, 係咪咁?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-5 11:29 發表
    請問有無人有多條號碼帶可以俾我?
    聽講有d 比賽有得送, 有人多條唔要俾我就唔使買喇

3/21 玩兩鐵係咪要用號碼帶, 跑步時號碼放係前面, 單車時將號碼轉到身後面, 係咪咁?

Kito hing,
    I have got 1 extra from ITU last year.
    Will bring to u on following Wed.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-3-5 17:44 發表

Kito hing,
    I have got 1 extra from ITU last year.
    Will bring to u on following Wed.

唔該晒LOUD 兄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-5 21:05 發表

唔該晒LOUD 兄 " />" />

你有沒 頭盔呀?沒頭盔沒得玩架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-3-4 22:21 發表
    我都唔好得幾多~
    頭先去運動場jog左一陣, 左邊groin位置對落大脾仲係痛, 右邊就完全冇事~
    個種痛法唔係肌肉酸痛個種痛, 應該係條筋有事~
    渣打前groin位置已經傷傷地, 唔知係咪影響埋下面條筋
    北區之友渣打後傷 ...

希望大家早日復原,”身“ 和”心“

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-3-5 21:49 發表

你有沒 頭盔呀?沒頭盔沒得玩架。

有呀, 朋友借單車俾我, 借埋頭盔

升級   0%

該用戶從未簽到

早呀 ! 咁多位

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

各位午安呀! Loud兄你個新頭像好型喎!