香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2009-9-12 17:39 發表
Dee兄:
隻腳有無樹呀~期待你出山壓場,今個9月27日鐵人賽,玩個痛快,但小心游水個Part,D人落水都亂晒龍,我本來都參加,但又未玩過,都係怕依一Part游水,未有經驗,所以都係等你地玩完,聽下你地D心得,下年才報.

仲有樹呀,不過呢排好勤敷腳,無以前咁痛到跑唔到,希望真係好轉中啦,今日都玩左26-7k 山,雖然都係陰陰痛,但係好似無咩惡化~~

好多年前已經想玩3T 架啦,好型家馬,但係乜都唔識都唔知點入手,好在晌呢度認識Loud 兄,佢好有經驗同埋不厭其煩回答我既疑問,令外北區朋友高寶兄同馬王就都算係新人,柴娃娃玩下,研究下,又咁多人俾我問,咪膽粗粗試下囉~~
呢個比賽有樣好係好多新人,自己無咁大壓力,另外只係跑5km,可以迫自己踩下單車同游水keep 下狀態之餘又唔駛練好多跑,o岩晒我~~
游水我唔擔心,我除左自由式唔夠熟之外都算熟水性,跌落海三兩個鐘應該都無咩問題,呢次比賽係比新人玩,我覺得游水同單車意外應該少不免,自己執生囉,希望各位參加者玩得平安又開心啦,蔡兄我玩完話你知有幾好玩,出年預埋你~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

今日玩左3-4段,10個月無去麥3-4啦,甚念~~

同炖奶佬1430 去到北潭凹開波~~

咁耐無玩都唔敢快,慢慢上,平路落斜慢慢jog,1:51 完成3段,滿意啦~~
見到高寶兄同勝哥切左,傾左幾句炖奶佬都到啦,抖左10min,同炖奶佬開始第四段,條友唔知做乜鬼...連續兩星期勁爆榜no. 1,仲有成11km 捱喎,我當時仲好鬼fit,所以佢晌斜路頂俾我踢左落山~~

踢左炖奶佬落山之後就追呀追,上到馬鞍一半終於見到大隊尾燈~~

上到頂見到屈老大,力士同皇上...屈老大已經爆到九彩,訓左晌地下,擾攘左一陣我走先去追前面幾位,諗字快D 落去食朱古力,跑無幾步力士已經追左上黎,落山仲快過我添...佢玩多我兩段喎...

追到亮哥同Sue 兄,其實呢個時候開始有D 攰,一齊慢jog 去到昂平木亭,見埋平兄同P兄,諗字可以抖下,典知佢地唔抖又繼續,我未食午餐,就攞之古力出黎食,諗字皇上同屈老大無咁快到,典知無兩分鐘就到左,都係唔抖就走人,又剩番我一個...
拿拿臨食完又開始追啦,跑左幾分鐘就見到兀下兀下既平兄,心諗拍住個傷者可以C服D,誰不知平兄dum 順左又跑得啦...
好快又跟番大隊,之前兩年比較fit,玩完三玩四上斜都唔覺得辛苦,點解今次好似好辛苦咁既...佢地玩多我兩段,但我開始攰啦,P兄同力士兄仲唔見埋人,我都跟住主車群一D 都唔輕鬆...
足足玩左我4:XX,晌豆腐花再落慈雲山,坐的的過苦山洗白白,跟住再落牛池灣大魚大肉,飲飽食醉各自番歸~~

整體時間唔好,不過咁耐無玩都收貨啦,我會繼續好好對對腳仔,希望呢一兩個月可以起得番狀態,對腳仔玩完之後都無咩惡化,下星期四x-ray 出report,如果無大電視我有信心死都死掂苗圃,攞個好成績,玩完就真係要抖抖啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-9-13 01:39 發表
DEE兄,聽日唔使返工,做夜遊人呀﹖

原本約左Loud 兄去游水+跑步,因為好攰放左飛機...o岩o岩敷完冰,去昏迷啦,早抖Oscar 兄~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-13 01:59 發表

咁耐無玩都唔敢快,慢慢上,平路落斜慢慢jog,1:51 完成3段,滿意啦~~
見到高寶兄同勝哥切左,傾左幾句炖奶佬都到啦,抖左10m ...

咁耐無操山, 順利完成真係唔錯啦, 你練緊3T, 狀態可以KEEP 得住, 苗圃沒問題, 只要哩兩個月操山時小心加量/速就得啦.
我都SUPPORT 唔倒你D 咩...除左精神上之外, 如果苗圃需要金錢上既支持, 我可以幫手呀

升級   0%

該用戶從未簽到

冇操咁耐山,腳仔都要時間適應啦,慢慢黎啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝三位關注,下星期六會練衛徑3-6,希望黎緊可以每星期操一次山,慢慢加到4-50km,如果腳仔keep 住而家咁唔惡化苗圃應該無問題既~~
Schnix,苗圃公司會包晒,我地專心跑得啦,下次玩要人贊助既比賽我唔伯客氣,會搵妳~~
3T 到今日已經練得7788,完成應該無問題,唔係包尾幾個就OK啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-13 01:59 發表

見到高寶兄同勝哥切左,傾左幾句炖奶佬都到啦,抖左10m ...

似乎重出江湖有理想的進展...但唔好一去就咁盡...慢慢上啦..唔好心急啊~!

升級   0%

該用戶從未簽到

花子,忘記了18/9 同 19/9 全日都要上公司既training,因此919既活動要改期

升級   0%

該用戶從未簽到

花子,忘記了18/9 同 19/9 全日都要上公司既training,因此919既活動要改期。
另外都唔知咩事,練左o甘耐山,都唔及你久休復出,睇黎,我都係要落番山玩平路。
慢慢jog 下10幾k 先啦,仲有時間操上,我就有d頭痛,因為真係死因不明,用o甘既速度都爆,唉........當時上雞公心跳突然好快,莫非中暑?都飲好多水啦,中午又食左double cheese burger 同薯條,無理由能量唔夠....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-14 17:41 發表
花子,忘記了18/9 同 19/9 全日都要上公司既training,因此919既活動要改期。
另外都唔知咩事,練左o甘耐山,都唔及你久休復出,睇黎,我都係要落番山玩平路。
慢慢jog 下10幾k 先啦,仲有時間操上,我就有d頭痛, ...

咦..DEE兄919被炖奶佬放飛機...不如過來join AB 隊玩7-10呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-14 02:19 發表

似乎重出江湖有理想的進展...但唔好一去就咁盡...慢慢上啦..唔好心急啊~!

知道...小弟唔心急重振雄風...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-14 17:41 發表
慢慢jog 下10幾k 先啦,仲有時間操上,我就有d頭痛,因為真係死因不明,用o甘既速度都爆,唉........當時上雞公心跳突然好快,莫非中暑?都飲好多水啦,中午又食左double cheese burger 同薯條,無理由能量唔夠....

我都真係唔明...上雞公我仲可以快少少...

double cheese burger 同薯條反而可能有壞影響,因為唔易消化,我食左個包同一條之古力咋,去到昂平至食多條~~

如果呢個星期操唔到山,不如試下慢跑長少少先,慢慢提升下耐力~~

星期六你唔玩我同AB 隊玩啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-14 21:22 發表

知道...小弟唔心急重振雄風...

重振雄風lee家野要慢慢來, 放鬆心情唔好急!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-14 17:47 發表

咦..DEE兄919被炖奶佬放飛機...不如過來join AB 隊玩7-10呀

好好,我睇下上午定下午join 先~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-9-14 21:27 發表

重振雄風lee家野要慢慢來, 放鬆心情唔好急!

聽講好多時係心理問題...

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-13 01:59 發表...
拿拿臨食完又開始追啦,跑左幾分鐘就見到兀下兀下既平兄,心諗拍住個傷者可以C服D,誰不知平兄dum 順左又跑得啦...
好快又跟番大隊,之前兩年比較fit,玩完三玩四上斜都唔覺得辛苦,點解今次好似好辛苦咁既...佢地玩多我兩段,但我開始攰啦,P兄同力士兄仲唔見埋人,我都跟住主車群一D 都唔輕鬆...
足足玩左我4:XX,晌豆腐花再落慈雲山,坐的的過苦山洗白白,跟住再落牛池灣大魚大肉,飲飽食醉各自番歸~~
...

花兄, 唔好意思, 當時在茅平為了試味, 食左平兄一包 gel.
之後就有點失控, 開始要加速, 順便追上Alex, 以免他獨自行夜山.
下次來玩的話, 小弟陪你齊齊行, 吹吹水!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-14 21:27 發表

我都真係唔明...上雞公我仲可以快少少...

double cheese burger 同薯條反而可能有壞影響,因為唔易消化,我食左個包同一條之古力咋,去到昂平至食多條~~

如果呢個星期操唔到山,不如試下慢跑長少少先,慢慢提升 ...

o甘我星期日會跑轉25k 長課,練下耐力先啦。再約啦。見番你寫blog,真係好開心,希望見到你繼續寫落去,預祝917報告順利。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-9-14 21:40 發表

花兄, 唔好意思, 當時在茅平為了試味, 食左平兄一包 gel.
之後就有點失控, 開始要加速, 順便追上Alex, 以免他獨自行夜山.
下次來玩的話, 小弟陪你齊齊行, 吹吹水!

都唔關事...你地而家已經好強啦,我玩少兩段,但真係追唔到你地兩個啦...
星期六會黎,睇下好唔好D,我盡跟啦~~