香港長跑網  - 長跑長友

樓主: e.c.
打印 上一主題 下一主題

e.c. 的飲食跑步日誌

升級   90%

該用戶從未簽到

多謝火仔! 但我諗起尋日好白痴, 因為跑得慢, 最後番到運動場前面已經無人跑緊, 我又第一次回程係入運動場, 最後係唔識路, 都唔知點入番去. o係出面搵路入, 入番運動場又唔知到底去邊一邊先係終點...

後得工作人員點我行先識跑番終點....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

恭喜emma 完成賽事~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-19 16:09 發表

謝謝山比~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   90%

該用戶從未簽到

謝謝blurmax ching!

升級   0%

該用戶從未簽到

遲左少少tim, 恭喜emma 完成賽事~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-5-19 16:40 發表
    遲左少少tim, 恭喜emma 完成賽事~~

謝謝kc~ !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-18 12:34 發表

多謝火仔! 但我諗起尋日好白痴, 因為跑得慢, 最後番到運動場前面已經無人跑緊, 我又第一次回程係入運動場, 最後係唔識路, 都唔知點入番去. o係出面搵路入, 入番運動場又唔知到底去邊一邊先係終點...
    D167hjh ...

唔緊要ga~
    喺咁熱嘅環境,完成左第一次賽事,已經好好~
    下次一齊再報其他比賽,我陪你一齊返入去~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-19 23:55 發表

唔緊要ga~

無錯,emma 你今次已經好叻架啦,我今次跑完都有D虛脫,下次一齊繼續努力! 

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-19 23:55 發表

唔緊要ga~

好!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-5-19 23:59 發表

無錯,emma 你今次已經好叻架啦,我今次跑完都有D虛脫,下次一齊繼續努力! 

好! 趁住暑假, 繼續熱血下去!

升級   90%

該用戶從未簽到

16 May 星期六
    早餐: 包一塊 + 湯一碗 追加多士一片black coffee一杯
    午餐: 高流灣海鮮
    小食: -
    晚餐: 都係高流灣海鮮
    運動: 龍舟3小時 + 在海水中浮左陣

17 May 星期日
    早餐: 蕉兩條 + 跑後厚多士一塊 + black coffee
    午餐: 母親溫馨飯
    晚: 都係好溫馨既家庭飯
    運動: 必達夏日跑 8 k

18 May 星期一
    早餐: 包2片 + black coffee一杯 + 蘋果
    午餐: 黑椒牛扒飯 + 熱檸茶走甜
    小食: -
    晚餐: 好溫馨既家庭飯
    運動: 0

19 May 星期二
    早餐: 包兩塊 + black coffee + 蘋果
    午餐: 窩蛋牛肉飯
    晚: 雲吞面一碗
    運動: 0
    去左睇戲∼

20 May 星期三
    早餐: 包兩塊 + black coffee
    午餐: 同同事飲茶. 有炒飯有牛肉球有魚有叉燒包有炸雲吞 + 1001條菜
    飯後果: 蘋果
    晚: 應該會係好溫馨既家庭飯
    運動: 今晚會去操龍舟

升級   90%

該用戶從未簽到

21 May 星期四
    早餐: 包兩塊 + black coffee + apple
    午餐: 雞絲米線 + 菜
    晚: 溫馨媽媽飯
    運動: 訓覺 (連續好多日睡眠不足了...尋晚訓得好開心!

22 May 星期五
    早餐: 包兩塊 + black coffee + apple
    午餐: 涼瓜排骨飯 + 兩口奶茶
    飯後運動: 上山落山係咁行左幾個字, 番到公司行樓梯上樓... (因為太多日無做運動啦...知衰)
    今晚希望早點收工番屋企

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-22 14:37 發表

晚: 溫馨媽媽飯   

晚餐淨係打溫馨媽媽飯,似乎含糊咗啲喎!
    快啲從實招來,其實係咪勁食愛心"九大簋"至真呢!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2009-5-22 14:48 發表

晚餐淨係打溫馨媽媽飯,似乎含糊咗啲喎!
    快啲從實招來,其實係咪勁食愛心"九大簋"至真呢!

我懶... 成日都唔記得食左咩嘛...
    尋晚應該係腸仔洋蔥炒蛋 + 洋蔥牛肉 + 白飯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-22 15:15 發表

我懶... 成日都唔記得食左咩嘛...
    尋晚應該係腸仔洋蔥炒蛋 + 洋蔥牛肉 + 白飯

都係媽媽煮o既最健康!少鹽少油無味精 ,e.c. 越吃越健康呀!支持你~~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-5-23 09:36 發表

都係媽媽煮o既最健康!少鹽少油無味精 ,e.c. 越吃越健康呀!支持你~~~~

thank you winggniw!
    呢兩日去左爬龍舟... 同大伙兒食野, 忽然....好唔慣... 大家叫既野好熱氣好肥(只係我忽然慣左食清左)...  於是我係咁食菜
    呢兩/三日都食左好多我耐無食... 又無益既野...

明天開始又要繼續恢復正常先得...
    這兩天其實運動不多, 食左咩野野遲少少至報, 但唔知點解好累.
    磅左一磅: 161.4
    今日又有人話我瘦左d, 但我真係唔覺 -_-
    仲有今朝食早餐叫black coffee又有人問我: 點解? 咁苦都飲. 對個胃無益哦...
    雖然比賽不成, 天氣不佳, 唔知點解個人好累. 但很開心. 良朋共聚嘛... 雖然食得超唔健康...
    今朝仲撞到到赤子添... 雖然只係講左兩句, 都好開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

ec, 努力呀~越來越瘦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-25 00:08 發表

thank you winggniw!
    呢兩日去左爬龍舟... 同大伙兒食野, 忽然....好唔慣... 大家叫既野好熱氣好肥(只係我忽然慣左食清左)...  於是我係咁食菜 " />" />
    呢兩/三日都食左好多我耐無食... 又無益既野...
    hgj" />" />jufgu
    明天開始又要繼續恢復正常先得...
    這兩天其實運動不多, 食左咩野野遲少少至報, 但唔知點解好累.
    磅左一磅: 161.4
    今日又有人話我瘦左d, 但我真係唔覺 -_-
    仲有今朝食早餐叫black coffee又有人問我: 點解? 咁苦都飲. 對個胃無益哦...
    雖然比賽不成, 天氣不佳, 唔知點解個人好累. 但很開心. 良朋共聚嘛... 雖然食得超唔健康... " />" />
    今朝仲撞到到赤子添... 雖然只係講左兩句, 都好開心!

做得好呀e.c. 多菜少肉有益健康!不過齋啡好似真係會削胃o架喎,同埋飲完會睏唔到覺, 飲水/綠茶會唔會好D呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-5-26 10:02 發表

做得好呀e.c. 多菜少肉有益健康!不過齋啡好似真係會削胃o架喎,同埋飲完會睏唔到覺, 飲水/綠茶會唔會好D呀?

飲咖啡果陣食 d 野... 應該削胃呢個問題唔會太嚴重
    咖啡因在每個人既身體既反應都唔同.... 有人會訓唔著.. 但我都係訓到成隻豬咁...
    emma 應該明白咖啡因對佢身體既反應 gala~

其實茶都削胃, 亦都有咖啡因
    適量就可以了~

btw.. emma... 做得幾好wow~ keep 住丫...過0左你而家 160 既平台期就會跌得好快 gala~