香港長跑網  - 長跑長友

樓主: e.c.
打印 上一主題 下一主題

e.c. 的飲食跑步日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-12 17:16 發表

謝謝曲奇.
相信係... 我最近迫得自己太緊.
本來決心跑步就係為左想身心都健康. 自知係一個情緒化的人. 跑左步開始心情輕鬆得多了.
只不過自己週身癮又貪玩. 當左自己真係精力無窮, 依期太多活動休息唔夠... 連 ...

希望ec你早日能在運動玩樂與工作中找到平衡啦..
有時候遇到心情低落,即管出聲同我地講...
長跑網眾ching & ctse仝人都會支持你架...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-12 17:16 發表

謝謝曲奇.
相信係... 我最近迫得自己太緊.
本來決心跑步就係為左想身心都健康. 自知係一個情緒化的人. 跑左步開始心情輕鬆得多了.
只不過自己週身癮又貪玩. 當左自己真係精力無窮, 依期太多活動休息唔夠... 連 ...

其實我都好喜歡一個人跑步, 因為可以一路跑一路等個腦休息下, 把煩惱完全跑走
如果身體唔係太累, 可以自己一個慢慢跑下, 出下汗, 個人會relax d 同精神d架
加油呀

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-12 18:50 發表
點解我個post會小左咁多字?

原文:
e.c.你無事嘛?
想搵人打波,跑步,食飯,傾計都可以call我地~
TKO逍遙團全部人都會支持你ga~

收到啦火仔 ^0^ 謝謝!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-5-12 19:26 發表
佢掛住玩水, 唔理我地la

無呀... 之前其實好多次去玩水都專登為左黎逍遙跑而遲到, 玩水成日都係得星期六日堂. 無得選擇嘛....
朋友話我點著左太多火頭... 我一味迫自己去運動, 仲諗住跟朋友出trip, 為左個trip要付出好多時間去儲鐘嘛 ... 嗚...
跟住又黎個龍舟魂... 依家發覺有點力不從心. 負荷太多 ...
又為左想跑多d. 報左比賽. 最後都無點訓練過.
依家攪到自己亂哂大龍. 因為唔識安排時間. 唔識作息有時. 唔識愛惜身體.
成日又唔捨得訓. 攪到睡眠不足惡性循環不知所謂...
今朝俾老闆撞到正遲大到. 呢輪又多野做. 又精神唔好做得慢...
總之就係...
衰貪心... 欲速不達..

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-5-12 21:40 發表

其實我都好喜歡一個人跑步, 因為可以一路跑一路等個腦休息下, 把煩惱完全跑走
如果身體唔係太累, 可以自己一個慢慢跑下, 出下汗, 個人會relax d 同精神d架
加油呀

係呀schnix... 我都鐘意咁樣... 謝謝你
或者呢排仲可以游水添.
真係好熱呀~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-12 19:28 發表

希望ec你早日能在運動玩樂與工作中找到平衡啦..
有時候遇到心情低落,即管出聲同我地講...
長跑網眾ching & ctse仝人都會支持你架...

曲奇....
多謝你

升級   20.75%

該用戶從未簽到

emma
就趁呢個夏天,專心揀一個運動來做吧

心理測驗多數都係反映到「正在做心理測驗」個一刻的自己
而且九型人格測驗唔係facebook click 幾條問題就得到答案ka
所以呢,做完個答案做參考都可以,唔駛成日都放上心ka
(btw,facebook 話我第七型:享樂者...完全估唔到)

提起精神,好掛住你呀!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-13 00:52 發表
emma
就趁呢個夏天,專心揀一個運動來做吧

心理測驗多數都係反映到「正在做心理測驗」個一刻的自己
而且九型人格測驗唔係facebook click 幾條問題就得到答案ka
所以呢,做完個答案做參考都可以,唔駛成日都放 ...

好想報名參加長跑班, 可惜尋晚去到已經無哂位啦...
咁多種運動, 我覺得跑步最令我心情愉快.
水上活動, 玩滑浪風帆. 都好刺激, 加上我最愛的陽光海灘簡直一絕.
俾我選擇, 應該最鍾意係呢兩樣. 或者咁樣會專心d.
嗯. 9型人格呢... 有一排上過d talk, 睇好多本書, 先得出呢個結果呀. 不過d talk都話左, 唔應該因為呢個類型而定左自己型. 所以你講得對.
反而佢入面所講:給第四型的建議, 都係我應該學習的.
以前我好多時都唔開心. 佢入面講既堅持做運動. 我選擇左我最差最差既運動, 就係長跑. 的確令我開心左, 最少亦令我識左你地  
繼續堅持落去!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-13 08:58 發表

好想報名參加長跑班, 可惜尋晚去到已經無哂位啦...
咁多種運動, 我覺得跑步最令我心情愉快.
水上活動, 玩滑浪風帆. 都好刺激, 加上我最愛的陽光海灘簡直一絕.
俾我選擇, 應該最鍾意係呢兩樣. 或者咁樣會專心d.  ...

看來你未下定決心取捨wor...
多口問句,水上活動有無d 活動 / 比賽可以skip 左佢
等你有時間可以重整旗鼓先?

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-13 15:52 發表

看來你未下定決心取捨wor...
多口問句,水上活動有無d 活動 / 比賽可以skip 左佢
等你有時間可以重整旗鼓先?

其實暫時都無. 不過過埋今個月尾就一切回復正常啦.
如果只係間唔中一個weekend玩水上活動. 之前應付得到, 其實最大問題我攪多個龍舟出黎...
不過, 過埋端午節就會完啦.
另一個重要問題係我唔願訓. 運動量大左但休息不足...
總之根源問題其實都係我唔識分配時間...
山比唔多口, 山比問得好... 無啦, 我依家見到新野我都唔走去攪啦. 見一個鍾意一個唔係辦法, 會死的

升級   0%

該用戶從未簽到

emma ~~正日你係邊到比賽呀 ~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-5-13 17:37 發表
emma ~~正日你係邊到比賽呀 ~~~

正日我會在塔門比賽, 係灣頭賽黎呀.
活活在邊度賽 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-13 18:00 發表

活活在邊度賽 ?

原來emma o黎緊有比賽~塔門個山頂望向海好靚好好view o架 ,祝你比賽順順利利有好成績呀 !

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-5-13 23:23 發表

原來emma o黎緊有比賽~塔門個山頂望向海好靚好好view o架 ,祝你比賽順順利利有好成績呀 !

多謝winggniw.
果度望出去個海真係好靚, 希望我呢個懶蟲唔好累街坊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-13 18:00 發表

活活在邊度賽 ?

西貢呀 ~~仲諗住果日搵埋你, 山海 , 同將軍影相tim~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-5-14 11:21 發表

西貢呀 ~~仲諗住果日搵埋你, 山海 , 同將軍影相tim~~~

朝早我唔知幾多點會入去... 你地會幾點在西貢? 年年都見西貢果度好鬼熱鬧! 我都想同你地影番張相呀

升級   0%

該用戶從未簽到

我就會6點50 分前要入到西貢
我估將軍佢地7點令掛 ~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-5-14 12:08 發表
我就會6點50 分前要入到西貢
我估將軍佢地7點令掛 ~~~

果然大家都好早! 到時我入塔門之前就睇睇你地得唔得閒同我影張相啦 (雖然唔係同場比賽 hehe)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-5-14 09:11 發表

多謝winggniw.
果度望出去個海真係好靚, 希望我呢個懶蟲唔好累街坊 " />" />

係呀~" (..................)!

加油加油! e.c.盡全力咁就無問題啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

我7點30分到西貢