長跑傑 發表於 2013-3-10 22:28:14

kokyan_lam 發表於 2013-3-10 22:18 static/image/common/back.gif
多謝捧場~~唔使失望, 世界冠軍都有傷出之時, 下次你一定得! 4月份邊一個比賽? ...

第七屆吐露港10公里賽 7/4 ~

kokyan_lam 發表於 2013-3-10 22:30:44

長跑傑 發表於 2013-3-10 22:28 static/image/common/back.gif
第七屆吐露港10公里賽 7/4 ~

咁你記得俾D心機, 多D練跑多D share日誌la!

長跑傑 發表於 2013-3-10 22:36:12

kokyan_lam 發表於 2013-3-10 22:30 static/image/common/back.gif
咁你記得俾D心機, 多D練跑多D share日誌la!

fgyhgjm一定, 多多指教 !!

mathew97726 發表於 2013-3-11 22:48:04

長跑傑 發表於 2013-3-10 20:45 static/image/common/back.gif
Creation太重了, 我希望找對輕少少既, 對 Tarther點嫁, 跑完講黎聽下 ~個NIKE WEB SITE做咩嫁, 我無XBOX, ...

tarrther今日岩岩試左了 ygugyggg 好輕, 落地果下個反應好大力, 整體好正hjijhkjhkh
但係唔知係新鞋問題, 定一話有人阻(今日好Q多人ghjghjghugh), 同埋星期日踢左2個幾鐘波, 加上成2個星期無跑,
今日跑10k 57:02 仲慢過上次著舊鞋跑渣馬10k hgjghjghjgh 下次再試試 今次唔作準yuiyuiyuiyuity

長跑傑 發表於 2013-3-12 05:43:26

mathew97726 發表於 2013-3-11 22:48 static/image/common/back.gif
tarrther今日岩岩試左了好輕, 落地果下個反應好大力, 整體好正
但係唔知係新鞋問題, ...

係咪跑街同既距離有分別, 咁成績一定唔同啦, 我覺得有練就ok嫁啦, 成績自然會有, 同埋我發覺練密少少, 個身體先會適應, 自然跑得好舒服 ~ 加油加油~~~
對Tarther真係咁正, 波鞋街睇下先 ~

mathew97726 發表於 2013-3-12 21:37:15

長跑傑 發表於 2013-3-12 05:43 static/image/common/back.gif
係咪跑街同既距離有分別, 咁成績一定唔同啦, 我覺得有練就ok嫁啦, 成績自然會有, 同埋我發覺練密少少, 個 ...

唔係呀, 我跑返場炸 {:26_2002:}
但正如上面講果d原因, 睇怕係因為太耐無練所以咁, 加埋其他果d, 所以跑得返差唔多成績都已經有進步(安慰自已)
Sorry, 係你個post講咁多自已野... ghjhgkjfhfg 或者我真係要開返個新post做自已training record,
Tarther同Creation都好正, 我試果陣唔捨得除 jklkjljkljk

我都想試下練密d, 唔係的話根本練唔到d乜+寫唔到train report, 但跑完一次要2-3日隻腳先完全復完(完全無疲態)

長跑傑 發表於 2013-3-12 21:39:14

mathew97726 發表於 2013-3-12 21:37 static/image/common/back.gif
唔係呀, 我跑返場炸
但正如上面講果d原因, 睇怕係因為太耐無練所以咁, 加埋其他果d, 所以跑 ...

開個post la, 跑成點都有其他人比下意見呀 ~:victory:

mathew97726 發表於 2013-3-12 21:54:18

長跑傑 發表於 2013-3-12 21:39 static/image/common/back.gif
開個post la, 跑成點都有其他人比下意見呀 ~

好 lkjkljkljkl
做埋d功課, 夜d開post,
叫做比多d壓力自已練跑, 同埋問下野, share下野 tfyftyftyfrty

little-fish 發表於 2013-3-14 07:39:24

Tarther 對新手可能保護性不足•••••
兩位跑步經常以貼近比賽速跑?我sub45,但大部分時間跑6/km ,近日更是用一個更低心跳,跑接近7/km pacing練習。有時要跑更快,是要學懂如何跑慢。

雖然我知人人訓練方式不同,但長期在冇氧下訓練,對心臟不太好,會海棉化,亦不利跑全馬。

膝有反應?如果是持續多於一天,那便應休息,等完全愎原才跑,期間可以作4頭肌練習。
近日照網上練了幾次簡單yoga對柔韌性有幫助

mill 發表於 2013-3-14 12:06:51

加油呀傑仔, 其實我比你遲很多才學人跑步, 有心唔怕遲, 大家一齊加油!:victory:

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:16:21

mill 發表於 2013-3-14 12:06 static/image/common/back.gif
加油呀傑仔, 其實我比你遲很多才學人跑步, 有心唔怕遲, 大家一齊加油! ...

hgkjjhlkjl MILL 姐終於大駕光臨, 見到你平時既留言好照顧D新跑手, 希望有機會夾到時間一齊練跑, 以後多多指教 !!!fghjghjgh

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:22:44

little-fish 發表於 2013-3-14 07:39 static/image/common/back.gif
Tarther 對新手可能保護性不足•••••
兩位跑步經常以貼近比賽速跑?我sub45,但大部分時間跑6/km ,近日 ...

我真係成日比賽跟住人跑, 去到5K就比人放遠, 頭2000米太約10分鐘, 往後4000-8000米就放慢到12-15分鐘,最後2000米又快返到10分鐘, 覺得SUB50 都好難下.....
想問下咩係冇氧運動 ? 海棉化? 4頭肌又可以點練 ? 多謝指教 !!!fghjghjgh

mill 發表於 2013-3-14 15:54:19

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:16 static/image/common/back.gif
MILL 姐終於大駕光臨, 見到你平時既留言好照顧D新跑手, 希望有機會夾到時間一齊練跑, 以後多 ...

傑仔, 有機會大家可出來跑吓!
我係好like同新人傾計的, 因我個人比較健談的啊!{:27_2298:}

長跑傑 發表於 2013-3-14 16:24:38

mill 發表於 2013-3-14 15:54 static/image/common/back.gif
傑仔, 有機會大家可出來跑吓!
我係好like同新人傾計的, 因我個人比較健談的啊! ...
我既第1次20K就係西貢萬宜地質跑, 由北潭涌-->東霸, 之後對腳痛左3日, 用左2"09, MILL姐既時間好標青 !!:loveliness:

little-fish 發表於 2013-3-14 16:44:38

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:22 static/image/common/back.gif
我真係成日比賽跟住人跑, 去到5K就比人放遠, 頭2000米太約10分鐘, 往後4000-8000米就放慢到12-15分鐘,最 ...

自由講精文版有。

mill 發表於 2013-3-14 17:05:00

長跑傑 發表於 2013-3-14 16:24 static/image/common/back.gif
我既第1次20K就係西貢萬宜地質跑, 由北潭涌-->東霸, 之後對腳痛左3日, 用左2"09, MILL姐既時間好標青 !!:l ...

啊.....這個比賽我都有報呀..我記得當日真係好凍架! 我當日好似跑1:51 or 52, 我都唔係好記得時間了, 你有見到我 ?

長跑傑 發表於 2013-3-14 17:19:08

mill 發表於 2013-3-14 17:05 static/image/common/back.gif
啊.....這個比賽我都有報呀..我記得當日真係好凍架! 我當日好似跑1:51 or 52, 我都唔係好記得時間了, 你 ...

涷到面青, 都未識你, 見過都未定
http://img526.imageshack.us/img526/7731/14894642045635605512460.jpg

長跑傑 發表於 2013-3-14 17:40:09

mill 發表於 2013-3-14 17:05 static/image/common/back.gif
啊.....這個比賽我都有報呀..我記得當日真係好凍架! 我當日好似跑1:51 or 52, 我都唔係好記得時間了, 你 ...

見你話跑2小時01,覺得勁,gytycattlehghg原來1小時52

長跑傑 發表於 2013-3-14 17:42:06

little-fish 發表於 2013-3-14 16:44 static/image/common/back.gif
自由講精文版有。
感謝教路,即去偷師先

mill 發表於 2013-3-14 19:02:55

長跑傑 發表於 2013-3-14 17:40 static/image/common/back.gif
見你話跑2小時01,覺得勁,原來1小時52

2:01 係自己同d朋友出來約跑的時間.
1:52 係地質20K的比賽時間啊!
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: Running kit - Running report

香港長跑網