little-fish 發表於 2013-3-14 19:09:06

參加過的賽事只有1次安怡(no more,主辦單位不太尊重跑手)),1次可樂(今年報仇,上年太不滿意了,被阻太多)和1次渣打全馬,各位比賽經驗都比我好。下一賽季可能參加多些10km.

長跑傑 發表於 2013-3-14 19:42:44

快左10分鐘,我比賽都係比平時練習快,有時練習係谷唔到咁盡,比賽就比d對手到扯到盡

Ah_Wing 發表於 2013-3-15 01:40:57

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:22 static/image/common/back.gif
我真係成日比賽跟住人跑, 去到5K就比人放遠, 頭2000米太約10分鐘, 往後4000-8000米就放慢到12-15分鐘,最 ...
師兄不防跑多啲慢跑easy run。我10K42分半,但平日10K都係跑50幾至>60幾分鐘咁慢。(不是好刻意去減慢,而是自然地好輕鬆走嘅慢)

師兄加油!

長跑傑 發表於 2013-3-15 05:35:20

Ah_Wing 發表於 2013-3-15 01:40 static/image/common/back.gif
師兄不防跑多啲慢跑easy run。我10K42分半,但平日10K都係跑50幾至>60幾分鐘咁慢。(不是好刻意去減慢,而 ...

係,而家都覺得係咁迫自己快一段,跟住慢段係好辛苦同持無心機維落去,輕鬆跑下,比賽時先見真章好似好玩d

長跑傑 發表於 2013-3-15 07:11:01

little-fish 發表於 2013-3-14 19:09 static/image/common/back.gif
參加過的賽事只有1次安怡(no more,主辦單位不太尊重跑手)),1次可樂(今年報仇,上年太不滿意了,被阻太 ...

香港多10至15K 比賽,有30K 或以上既多數跑山,對我太陌生了,未敢去跑,所以暫時,做好10K對我黎講最重要,一齊加油吧fgfgtk_35fgfg

kennysze 發表於 2013-3-16 10:45:01

師兄你好,希望你早日達成目標啦!!!加油啊!

mathew97726 發表於 2013-3-16 23:40:55

長跑傑 發表於 2013-3-15 07:11 static/image/common/back.gif
香港多10至15K 比賽,有30K 或以上既多數跑山,對我太陌生了,未敢去跑,所以暫時,做好10K對我黎講最重 ...

傑哥
呢幾日有無跑? 我琴日跑左4k, 應該呢2日會開自已post! 一齊加油!

長跑傑 發表於 2013-3-17 01:55:04

mathew97726 發表於 2013-3-16 23:40 static/image/common/back.gif
傑哥
呢幾日有無跑? 我琴日跑左4k, 應該呢2日會開自已post! 一齊加油!

無呀, 今朝有10K城門河比賽, 想充足休息, 期待你的個人跑步POST !! 加油 !!!

長跑傑 發表於 2013-3-17 02:01:01

kennysze 發表於 2013-3-16 10:45 static/image/common/back.gif
師兄你好,希望你早日達成目標啦!!!加油啊!

全馬 ....E排發夢都掛住要跑 !!! 大家都要加油 !!!

長跑傑 發表於 2013-3-17 15:05:14

ANS 9.5屆 沙田10K河畔賽
一個希望衝破 SUB 50, 做新PB既比賽, 充滿期待.
未開始, 聽到MC話有位PB 29MIN 既跑手係度, 心情不禁興奮起來, 希望親望目睹這位跑手, 自己從未見過跑得入SUB30既人.
1K- 4"30, 2K- 4"30 心知不妙. 又衰在跟住人地跑, 衝得太勁. 控制得好差.
3K -4"45, 4K -5"00, 5K- 5"00開始KEEP住5M 1K
6-8K 已經不大記得, 約數係5"00 - 5"20左右, 開始無氣, 想快都無力,
9K- 5"30 強弩之未, 就係咁解...... 但對SUB 50 都未放棄, 因為最後1K前, 時間為44分
10K - 5"00 最後100米, 望錶49"07, 已經知可以SUB 50, 終於一口氣衝埋去 !
成績 : 49"23... 今趟無白跑了, 又可以定新目標, 太興奮了 !
0-5K - 23"43 / 5-10K - 25"37...第二段慢左2分鐘, 後勁不繼得太緊要了, 要諗方法....
http://img802.imageshack.us/img802/6913/88604446925740805091881.jpg

akirayuki 發表於 2013-3-17 15:57:53

叔叔我都好想一個鐘內跑到10K!

長跑傑 發表於 2013-3-17 16:11:08

akirayuki 發表於 2013-3-17 15:57 static/image/common/back.gif
叔叔我都好想一個鐘內跑到10K!

今天都比好多叔叔過頭了, 他們可以, 你也可以, 加油 !:victory:

mathew97726 發表於 2013-3-17 18:14:06

長跑傑 發表於 2013-3-17 01:55 static/image/common/back.gif
無呀, 今朝有10K城門河比賽, 想充足休息, 期待你的個人跑步POST !! 加油 !!!

勁呀hjikgyufyu

長跑傑 發表於 2013-3-17 20:30:20

mathew97726 發表於 2013-3-17 18:14 static/image/common/back.gif
勁呀

hjhj01218hjhj你幾時開post呀 mathew!!!

mill 發表於 2013-3-17 21:16:52

長跑傑 發表於 2013-3-17 15:05 static/image/common/back.gif
一個望衝破 SUB 50, 新PB既比賽, 充滿期待.
未開始, 聽到MC話有住PB 29MIN 既跑手 ...

ghjgfvhfgjgf恭喜傑仔,49"23, Good!!!

長跑傑 發表於 2013-3-17 21:26:46

mill 發表於 2013-3-17 21:16 static/image/common/back.gif
恭喜傑仔,49"23, Good!!!
多謝 !! 而家充滿幹勁, ~yuygijkhjkjhk
衝線一刻仲同個師兄鬥爆, 比佢快我半個身位, 雖然唔識佢, 但賽後都樹起左手指公比佢 hjikgyufyu

mathew97726 發表於 2013-3-18 18:50:00

長跑傑 發表於 2013-3-17 20:30 static/image/common/back.gif
你幾時開post呀 mathew!!!

未諗到點介紹自已 ghjghjghjgh
好快開!

長跑傑 發表於 2013-3-18 19:13:32

mathew97726 發表於 2013-3-18 18:50 static/image/common/back.gif
未諗到點介紹自已
好快開!

haha, 唔洗介紹啦!fgfgtk_07fgfg

Ah_Wing 發表於 2013-3-18 21:49:26

長跑傑 發表於 2013-3-17 15:05 static/image/common/back.gif
一個希望衝破 SUB 50, 做新PB既比賽, 充滿期待.
未開始, 聽到MC話有位PB 29MIN 既 ...

恭喜!

長跑傑 發表於 2013-3-19 02:44:15

Ah_Wing 發表於 2013-3-18 21:49 static/image/common/back.gif
恭喜!

多謝, 開心過後, 又覺得sub 45 係一件唔易既事, 苦惱中uiujhijhkjhk
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: Running kit - Running report

香港長跑網