cyrilchu 發表於 2015-1-6 10:38:30

162. 任何比賽都设有失敗者,只有比跑第一的勝出者比較慢的完成者.

所以在賽道上人人平等,各有目標,要互相尊重啊!

cyrilchu 發表於 2015-1-7 11:28:06

163. 大賽將近時,請你暫停其他可以令你受傷的運動,猶其是衝撞性的運動.

参加咗渣馬嘅大家小心為上!!!

cyrilchu 發表於 2015-1-13 14:14:03

164. 號碼布後要填上緊急联絡人資料.

世事難料,冇人知下一秒發生乜事!

cyrilchu 發表於 2015-1-16 13:46:04

165. 比賽之前幾日要早啲瞓覺.

重有一个礼拜渣馬,大家開始早早睡,早早起未,習慣下喇!

cyrilchu 發表於 2015-1-20 10:01:09

166. 比賽時要學習怎樣飲水.

我估應該係指埋水站,呢樣真係要小心,因為地下已經濕哂,周地杯,我習慣舉手打燈,比後面跑手知你cut綫,新手咪心急!水站唔會得一張枱.
我攞完如果唔想行,一定眼看八方,先cut出去,因為比人推,撞,勾脚,就係呢啲位!

cyrilchu 發表於 2015-1-21 16:32:52

167. 愈了解賽道,愈能跑得暢順.

所以比賽前本簡介書仔一定要睇睇,賽道資料例如:向東向西,上坡落坡,潤窄,有冇橋,隧,石路,泥路.....最好了解清楚,通通知道就信心十足喇!

cyrilchu 發表於 2015-1-26 11:39:06

168. 如果你認為自己跑完全馬,那麼你就永遠不能完成!

成事在人,你得嘅!

尋日跑完渣馬,今年聽住歌嚟跑,冇乜理時間,點知跑到西隧口睇真個錶,原來快過上年,重可能4:30完成,於事加快,啱啱4:31,快上年半粒鐘,上年眞hea!下年連錶都費事戴,可能造到pb!

呢个日誌涯到一年,多謝大家支持!停一陣先,諗諗有乜好寫,你地繼續努力!遲啲再見!
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]
查看完整版本: 每日"跑"一句

香港長跑網