香港長跑網  - 長跑長友

樓主: e.c.
打印 上一主題 下一主題

e.c. 的飲食跑步日誌

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:21 發表

"太太"...會唔會係你個樣太幸福,所以俾人誤會係"太太" ,我都習慣俾人叫姨姨~總之唔係叫嬸嬸我都好安慰啦!

唔好沉啦~你今個星期五係咪都去分享會呀? 我第1次參加呀!到時見啦~

好呀好. 星期五見∼∼
幸福?番工個樣訓唔醒可能睇起黎都幾幸福既

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:25 發表

紅豆冰....  
出街食飯唔好飲餐野啦.... 就算要飲... 都飲 d 熱檸茶/水 少(半包 or 走)糖

小食試下改唔改到食提子乾...果仁應該都幾高熱量

會啦會啦...咁果仁要黎招呼人.我自己食藍梅乾好了
...
個紅豆冰...我都知衰啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:31 發表

齋上堂聽書+做assignment我都OK...但係上堂+assignment+project+test+番工真係"忙到無朋友" ,好想快D SEM BREAK
半個sem唔o向HK點追呀? 我諗讀完點都有幫助o既~可能對之後o既工作有 ...

我果陣除0左 take 既 course 既 project 之外.. 仲有 final year project .. 命都俾埋佢...

唔追 gala~ 考試識幾多就幾多啦...  last 一個 sem  d 野好難... 有上堂都唔明 gala

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-4-29 15:34 發表

好呀好. 星期五見∼∼
幸福?番工個樣訓唔醒可能睇起黎都幾幸福既

ec師姐你咁搞笑o既, 我o向公司忍笑忍得好辛苦...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:25 發表

紅豆冰 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

你明我點解會肥啦...

真係..一出街食飯就中招...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:36 發表

我果陣除0左 take 既 course 既 project 之外.. 仲有 final year project .. 命都俾埋佢...

唔追 gala~ 考試識幾多就幾多啦...  last 一個 sem  d 野好難... 有上堂都唔明 gala

感受到...好痛苦..我之前都讀pt...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:28 發表

半工讀好辛苦..我以後都唔會做傻事...
(其實最主要係讀完對我而家既工作無大幫助)
我 last 一個 sem 因為有半個 sem 不在香港... 果個 sem 真係慘不忍睹

你完全講緊我當年既心情...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:36 發表

我好彩唔使做FYP

升級   0%

該用戶從未簽到

咁你都總算捱過左~宜家咪HAPPY囉,我仲想報short course讀...但係真係搵唔到時間

升級   90%

該用戶從未簽到

我都好想讀書呀.
但我依家工作 + 玩都未平衡到 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-29 15:40 發表

我好彩唔使做FYP " />" />hkjhk

但我唔想讀 ELEG 丫 ma~

好多人都係因為 eleg 不用 fyp 而走向讀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-4-29 15:37 發表

你明我點解會肥啦...

真係..一出街食飯就中招...

我反而o向屋企先易中招呀!好似10世無俾飯我食咁,屋企有乜都放入口,屋企人又成日買零食...宜家要求佢地有買零食都收埋唔好俾我知

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-4-29 15:43 發表
我都好想讀書呀.
但我依家工作 + 玩都未平衡到 

平衡唔到啦~...mon-thu番學,sat+sun溫書,得friday night可以happy下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:43 發表

但我唔想讀 ELEG 丫 ma~

好多人都係因為 eleg 不用 fyp 而走向讀...

我報個時都無諗過, 真係之後睇番先知原來淨係ELEG 先唔使做..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-29 15:45 發表

我報個時都無諗過, 真係之後睇番先知原來淨係ELEG 先唔使做..

哦?! 我其實之前以為你係揀 telecom 來讀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:48 發表

哦?! 我其實之前以為你係揀 telecom 來讀...

係咩, 點解呢?

初時有諗過, 但係都唔想讀咁specific...

我最初都唔諗住讀engine... 想讀business 既master , 不過懶去考GMAT咪....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-29 15:51 發表

係咩, 點解呢?

初時有諗過, 但係都唔想讀咁specific...

我最初都唔諗住讀engine... 想讀business 既master , 不過懶去考GMAT咪....

查實,係唔係所有Business-related 既 Master 都要考GMAT架?
不過就算要考,都應該難唔到肥哥哥啦.
[特別係數學果部分,我估你分分鐘滿分都得添]

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-29 22:12 發表

查實,係唔係所有Business-related 既 Master 都要考GMAT架?
[特別係數學果部分,我估你分分鐘滿分都得添] " />" />" />" />" />

據我所知, MBA 先至一定要考GMAT, 其他business 既master course 都未必要GMAT

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-29 22:12 發表

[特別係數學果部分,我估你分分鐘滿分都得添] " />" />" />" />" />

我個時睇過係好以所有busi related 都要考, 起碼頭三間都要...

GMAT 英文個part 我會死晒呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-29 22:17 發表

我個時睇過係好以所有busi related 都要考, 起碼頭三間都要...

GMAT 英文個part 我會死晒呢...

我聽過既其中一個朋友既故事係:
數學滿分,英文答對三成題目 - 就有620分了.

而620分,應該好多中上既MASTER PROGRAM都收貨了.

況且,英文係MC,有得撞......
同埋,聽講個考試係人工智能系統嘛 - 如果你一路答錯,下一條會越來越淺架,
所以係唔會死晒既.