香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-11-22 16:08 發表

完全無plan,又唔係諗住做成績,一係就係做運動,一係就係幫下人做pacing…

不過清水灣未必跑喇,條路太斜對腳仔玩唔過…

咁祝你呢個星期日順順利利,等身體感覺良好之餘,跑個好時間先啦!

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-22 17:16 發表

咁祝你呢個星期日順順利利,等身體感覺良好之餘,跑個好時間先啦!

呵呵,唔使好,跑得到番去就當嬴喇!多謝你先…

不過我諗緊邊個位上岸都要有排先番到去…大鑊…

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-22 14:20 發表

點夠你搶呀添哥!

你有冇諗過要提高呼吸效率 VO2 MAX

唔係齋跑就得架

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-11-22 18:55 發表
    導火線係......摺衫姿勢唔好.......另外可能係搬嘢時已經傷咗,不過仲未出現痛楚.....我都唔知......因為兩個月前都出現過腰痛,但這次嚴重一點

係…基本上好多傷都係唔關事o既時間整落,跟住一次發左出黎就一發不可收拾…我而家咪咁咯!哈哈

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-11-23 14:44 發表
    米兄講得啱,真係一發不可收拾,仲係應承做十卜無耐咁重傷,傷到起床,坐底,連抹patpat都好有問題個隻。最後問個朋友攞個腰封黎用先叫行得好啲,跟住仲可以係第三日無傷無痛咁行完102k,真係有&# ...

所以你真係傳奇…而家我地搞到奶兄個blog好似傷患討論區添…

升級   0%

該用戶從未簽到

呢度改名叫" 奶野討論區"至得。
    我右膝當年踢波撻q,攪到兩年都唔做得運動,後來有人介紹針灸先攪點,但一練跑就痛,幸好睇左物理治療,原來右邊大脾因傷之後無理到,細左成1cm(其實係我忍唔住繼續踢波,不過改用左腳),今年買左個鉛袋係屋企練右腳,同埋要成日拉筋,家陣都少左痛!
    搵啱醫生都幾緊要!

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-23 16:01 發表
    我右膝當年踢波撻q,攪到兩年都唔做得運動,後來有人介紹針灸先攪點,但一練跑就痛,幸好睇左物理治療,原來右邊大脾因傷之後無理到,細左成1cm(其實係我忍唔住繼續踢波,不過改用左 ...

奶兄你又係一個傳奇,兩年無做運動跑番有咁o既水平…再改名喇,「奇人異事討論區」!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-23 16:01 發表
    我右膝當年踢波撻q,攪到兩年都唔做得運動,後來有人介紹針灸先攪點,但一練跑就痛,幸好睇左物理治療,原來右邊大脾因傷之後無理到,細左成1cm(其實係我忍唔住繼續踢波,不過改用左 ...

買左個鉛袋係屋企練右腳

勁有葉問 feel 呀!!!

奶兄: 我要打十個........鉛袋!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-11-23 16:09 發表

奶兄你又係一個傳奇,兩年無做運動跑番有咁o既水平…再改名喇,「奇人異事討論區」!

sorry我無講清楚,個傷係十幾年前既!好彩有好既醫療人員幫手咋,但如何呢兩年咁傷,我諗我就好難再有心機再跑啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-11-23 17:20 發表

買左個鉛袋係屋企練右腳

勁有葉問 feel 呀!!!

奶兄: 我要打十個........鉛袋!

ching我得兩個咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

23/11
    19:30
    葵芳運動場
    1k x 8 7分連休

3'28"; 3'26"; 3'25"; 3'29";
    3'26"; 3'26"; 3'27"; 3'24"

今晚有車坐,梗係去馬,遲了收工,去到大俠已跑完1組,自已與同樣遲到既raymond一齊拿拿臨熱身,大隊跑完兩組,乘機認識了已前係深水埔成日見但無打招呼既亞威,見佢頭兩組都跟住大俠,都非善類。在第3組才加入,以為係跑3'30"啦!點知架列車係express 既,佢跑3'24",我跟唔上,但都3'28",開咁快,想我死咩。
    第2組熱完身,跑順左,可以跟貼d;
    第3組跟完,同佢講再跟1隻肯定死得,心諗一係跑4隻就上岸,一係唔跟跑多幾組,決定跑番自己速度。
    第5組明明放慢左,但又唔知點解跟到!
    第6至8組都係自己跑,事關大俠幫我帶速,隻隻都3'24",跑到佢第7組之後就去左食蛇。唔知點多謝佢好! 可能之前既帶跑好快,自己跑時,都keep到個步速,無咩點跌(自己都好d唔信)跑第8組時就諗好唔好自已跑多兩組,但無咩人跑,好悶,練跑時唔好諗大多野,跑到800時,嘩2'47",慢左咁多既,最後決定跑埋個第8組就收工,剩番150想加速試下去3'22既時候,有人係內線向外跑,迫到我跑出第3線,又要收油驚撞到佢,窒左一窒,唔理啦,都要再加行速度,結果都係同上星期一樣最快係3'24"。 不過今日辛苦好多呀!
    雖然無做到6分半連休,但一大班人跑,好過1個人玩既,要再一次多謝大俠呢架超快列車帶住係前面領跑!

本星期已跑8k

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 燉奶佬 於 24-11-2010 00:02 發表
    23/11
    19:30
    葵芳運動場
    1k x 8 7分連休

3'28"; 3'26"; 3'25"; 3'29";
    3'26"; 3'26"; 3'27"; 3'24"

今晚有車坐,梗係去馬,遲了收工,去到大俠已跑完1組,自已與同樣遲到既raymond一齊拿拿臨熱身,大隊跑完 ...

犀利呀, 我費事臨尾比你界所以收工

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2010-11-24 00:23 發表

犀利呀, 我費事臨尾比你界所以收工

跟字你,唔駛諗用咩速度,雖然係辛苦,但練到野咯。

升級   0%

該用戶從未簽到

24/11
    19:20
    青衣運動場
    10k
    48'21"

本星期已跑18k

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 燉奶佬 於 24-11-2010 23:16 發表
    24/11
    19:20
    青衣運動場
    10k
    48'21"

本星期已跑18k

今晚唔係又食快餐咩

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2010-11-24 23:40 發表

今晚唔係又食快餐咩

驚消化不良,轉下口味慢慢食好d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-11-24 23:42 發表
    掂啦掂啦!台馬等睇嘢!分分鐘一炮唔覺意濕3呀﹖" />" />

未得就係未得,你估學似你咁,只練1個月就可以毅行20小時咩!