mill 發表於 2013-3-14 14:02:09

~millmill我都做得到~^6^

在我記憶中, 應該係2008年尾才開始學人跑步的.    那時只係落公園跑20分鐘就收工果隻!   那會想到能跑到現在呢!:$   ......到現時為止, 我都只跑過一次全馬(在2010年), 但當然都有跑半馬及10K的比賽. :lo其實那次跑全馬, 真是無心插柳. 完成時間 : 4:32, 當時我只操得果6次所謂的長課.就係21K, 25K, 28K, 30K, 32K同34K. 就膽粗粗去跑我的第一個全馬.雖然跑得唔係好快......但都收貨啦 !   
今次寫日誌的目的, 係想提醒吓自己, 要開始認真D跑步喇! 請大家多多指教! :P
以下是我的部分比賽紀錄 :
2008, 我的第一個跑步比賽"可口可樂健樂跑". 時間 : 唔記得, 好似40min吧!
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第7名.
2009年, 黃大仙區飛鵝山長跑比賽, 時間 : 忘記了, 跑得最辛苦的一次比賽, 得到第二名, 開心屎!! Yeah!!!!! ^_^
2009, 馬鞍山8K, 時間 : 39:39 當日同快腳running sue, lulu姐,同runrun組隊, 得到第二名, 多謝長跑網給予機會. 謝謝!
2009, 渣打10k, 時間 :53:43, 多人到震, 以後都不會再跑渣馬10k了. ><"
2009, 香港長跑會第32屈香港地標半馬, 時間 1:56:58. 得到隊制第1名.^^
2009, 聯合國基金會慈善跑半馬, 時間: 1:53:57.
2009, 珠海半程馬拉松, 時間 : 1:52:xx
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第8名.
2009, Asics 10公里比賽, 時間 : 53:xx 又係好多人的比賽, 怕怕. ==
*************************************************************************************************
2010, 大埔10公里長跑比賽, 時間 : 49:27
2010, 第34屈畢拉山古蹟越野賽, 當時係組隊的, 時間 : 忘記了 比賽(No.T801)
2010, 珠海半程馬拉松 時間 : 1:57:43
2010, 樂善盃30K行山比賽, 時間 : 忘記了.
2010, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第5名.
2010, 渣打馬拉松全馬, 時間 : 4:32:45. (我的第一次全馬), 亦是到現在為止, 唯一的一次. @@
*************************************************************************************************
2011, 飛鵝山長跑比賽, 時間 : 唔記得, 得到第4名. @@
2011, 西貢區長跑比賽 時間 : 52:xx 第4名.
2011年, 因在沙灘拉一字馬拉傷了大腿內則, 停跑了半年, 休腳, 再好hea跑了半年, 之後一路都追不上之前的時間了. :(, 所以2011年較少比賽.
2011, Asics 10公里比賽, 時間 : 1:01, 因剛剛先好番, 跑得慢又比吃力. ><"
2011, MIZUNO半馬, 時間 : 好似1:56:XX, 得到鈉章一個. ^^
2012, 李寧全國10公里比賽, 當天很熱, 時間 : 1:01:27. @@
2012, 南沙半馬, 時間: 唔記得, 得到第11名, 仲有獎金人仔$200. @@ 我都唔知自己有獎, 跑完就返香港了, 多得lulu同我拿回獎金. @@ 謝謝路路.
2012, NB10K比賽 時間 : 53:25 第8名.好開心, 因為好耐無攞個獎了. ^_^
2012, 大埔10公里比賽, 時間:52:25 得到第二名. 有點意外. :P
2012, Polar地質20K, 時間: 1:52意外地得到個人第3名, 好開心, 仲有手錶, 獎座同現金券. :v 當天好凍起跑只得8-9度. ><
2013, 西貢區長跑比賽 : 51:xx 得到第7名.
2013, Mizuno半馬, 時間 : 1:56:50, 得到銅章一個. ^^

以上比賽未有計算"跑族5k及半馬"的比賽在內. 謝謝!

mill 發表於 2013-3-14 14:10:22

3月10日, 同一班魔鬼跑友, 共21人, 早上8:00入西貢北潭涌跑麥徑第一段來回, 共20K, 所需時間2:01.
3月11日, 浦崗村運動場, 當晚5/1K只跑了6.5K就收工, 可能個人未灰復, 無力跑了. :(
3月13日, 跑荃灣青山公路(青公), 當晚又熱又濕,:L 跑得較辛苦, 只跑了7.3K, 需時40分鐘.

SamSam7 發表於 2013-3-14 14:18:22

WOOWOOOWOOO ! !!
千呼萬喚~~~~ 終於等到啦!!!hghface13gyhg
靚MILL 姐開張大吉 ! ! ! !!!{:27_2265:}

mill 發表於 2013-3-14 14:22:19

SamSam7 發表於 2013-3-14 14:18 static/image/common/back.gif
WOOWOOOWOOO ! !!
靚MILL 姐開張大吉 ! ! ! !!!

多謝令女SamSam7, 你好番記得要同我跑呀?{:27_2297:}

blurmax 發表於 2013-3-14 14:31:33

ghujfgkihmljnm,

靚MILL 姐開張大吉 ! ! ! !!!

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9ex6JQHiXCHmlrwnYugMwfmtjVSlrX_ZEPcZt1shXbxXJrAIw

ming4883 發表於 2013-3-14 15:19:10

{:26_1754:}{:26_1754:}
千呼萬喚始出來~~
恭賀 mill 姐姐開 blog 大吉~
{:26_1754:}{:26_1754:}

ManRun 發表於 2013-3-14 15:27:52

恭賀 mill 姐姐開 blog 大吉, 業務(跑步) 蒸蒸日上!!!:victory::lol

長跑傑 發表於 2013-3-14 15:28:05

:victory::victory:期望MILL姐既戰績長跑長有 !!!

mill 發表於 2013-3-14 15:48:14

多謝blurmax, ming4883, ManRun, 長跑傑仔~~~:$   
希望今年可認真地跑下去, 再戰2014的渣打馬拉松. :D
大家一齊加油!!!!

Turtle 發表於 2013-3-14 16:08:03

恭喜令Mil 姐!!!! 霸定個位先.............hgjugyyytu

http://1.bp.blogspot.com/-pDIZdtxE7kA/Tf9qa7drYNI/AAAAAAAAABM/mJgPc7-_Q-E/s1600/%25E9%2596%258B%25E5%25BC%25B5.jpg

Turtle 發表於 2013-3-14 16:12:35

>>....提醒吓自己, 要開始認真D跑步喇!

之前唔認真都勁多獎.......ghjygughjgh

wychong82 發表於 2013-3-14 16:13:59

禾, 係來踢館啲~~~jhgjhgtk_40gjgj

wychong82 發表於 2013-3-14 16:16:46

wo so,令mill 話。獎? 佢無心攞架,係唔知典解。有之嘛~~

Rhys 發表於 2013-3-14 16:21:51

mill姐開blog?! 我又黎襯熱鬧先:lol:lol:lol:victory::victory::victory:

Turtle 發表於 2013-3-14 16:22:58

wychong82 發表於 2013-3-14 16:16 static/image/common/back.gif
wo so,令mill 話。獎? 佢無心攞架,係唔知典解。有之嘛~~

吹脹..我無嘢好講

Bonsir 發表於 2013-3-14 16:44:26

恭喜開blog大吉~ 霸一霸第一版先uhgjuem28hjuhgjuem33hj

tank1438 發表於 2013-3-14 16:46:39

恭喜令喵姐開卜大吉{:27_2260:}

喵姐強勢開卜,我個發毛卜可以摺埋鳥...uhgjuem35hj

mill 發表於 2013-3-14 16:53:09

多謝呀WU SO, Wilson, Rhys (蛙屎):D
地質當天, 我本身報組隊的, 咁宜家係"個人"得獎....咁我真係唔知會有獎架ma, 我好開心認識到癲友, 認識到你們是我的福氣,我會珍惜大家. :$

介紹一吓我最親愛的癲友們 :

mill 發表於 2013-3-14 16:56:01

tank1438 發表於 2013-3-14 16:46 static/image/common/back.gif
恭喜令喵姐開卜大吉

喵姐強勢開卜,我個發毛卜可以摺埋鳥...

坦克仔, 你是我們的大師兄! 癲友的長老啊!
patrick 多謝晒你, 我祝你將來的bb, 快高長大, 健健康康!!!

228華 發表於 2013-3-14 16:57:21

喵姐開卜,支持支持hgkjjhlkjl
原來我同你一樣,09開始跑步gjhfghftgh
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: ~millmill我都做得到~^6^

香港長跑網