大圍新跑手 發表於 2009-5-18 21:34:31

原帖由 上水馬王 於 2009-5-18 17:51 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

恭喜平兄晌火爐上都可以PB! hjhj01218hjhj
果然係努力下的回報,繼續加油!
X2 仲要後半程快過前半程真係唔易,平兄進步真係好大,繼續努力。ngD176hgh

亞平 發表於 2009-5-18 23:09:47

原帖由 上水馬王 於 2009-5-18 17:51 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

恭喜平兄晌火爐上都可以PB! hjhj01218hjhj
果然係努力下的回報,繼續加油!

馬王兄,星期日真係好熱,晒都晒死.
謝謝鼓勵!

亞平 發表於 2009-5-18 23:12:08

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-18 21:34 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

X2 仲要後半程快過前半程真係唔易,平兄進步真係好大,繼續努力。ngD176hgh

大圍兄,星期日你都跑得好好,36分,快足小兄成2分鐘,厲害呀!

亞平 發表於 2009-5-18 23:52:44

2009.05.18 19:00 屯門鄧兆堅運動場(12)

一心以為今晚可以再次享受下冰火30/60,原來收錯了料.浴花突然搖身一變,換成了伯伯,而且一來就來了6個.星期日必達賽事後疲態仍在,不敢去得太盡,事先跟ken兄和patrick兄商討完,準備跑345-350,怎知來了個Raymond在前面快跑,我後面還跟了個辣蕉妹,就這樣把原訂計畫通通打亂了,345就變成了33x.幸好只是跑6個,還可以全部完成.時間如下 :

03'27"80
03'30"69
03'32"13
03'34"93
03'33"27
03'52"32

時間比5月7日鄧記沖800x10慢了很多,可能跟前一天有賽事體能未能完全恢復過來,或是沖圈模式不同有關.

蕉仔 發表於 2009-5-20 10:10:46

哈 !平兄,我都冇睇開時間,依家係度睇返都okay .
我中間兩個冇跑ar , 哈 ! 可能你前一日有比賽姐,
你pb度真不錯,再努力ar !

亞平 發表於 2009-5-20 16:01:52

原帖由 蕉仔 於 2009-5-20 10:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
哈 !平兄,我都冇睇開時間,依家係度睇返都okay .
我中間兩個冇跑ar , 哈 ! 可能你前一日有比賽姐,
你pb度真不錯,再努力ar !

辣蕉妹,你次次都係我後面逼到我有氣冇定抖呀!

亞平 發表於 2009-5-21 23:26:50

2009.05.21 19:30 屯門鄧兆堅運動場

似乎玩伯伯玩到上了癮,今晚已是連續第三晚玩伯伯.星期四晚的屯門公路經常性交通繁忙,1910左右才抵達鄧記,拉筋位附近已聚集了很多已熱身完畢的跑友.連忙沖入更衣室以最快的速度更衣,剩餘的時間只夠慢跑2個圈,正準備拉二下筋時,便已聽到教練叫就位.

800 x 10 時間如下 :

03'03"45 (衰衝動,定按錯表?有報應)
03'10"51
03'21"32
00'00"00 (報應啦,爆了)
03'33"96 (停了一組,再起步,更辛苦)
03'20"20
03'38"82
03'28"72
03'31"17
03'33"15

今晚來沖圈的人很多,應該超過30人,Billy兄在我們開始跑後不久也到場探班,在最後一組好像也落場跑了一組,感覺如何呢?可能天氣開始炎熱了,今晚見到很多人都有中途停組休息,還有不少天堂隊在旁邊慢跑,真的是有很大的誘惑,尤其是今晚平嫂帶同平女一起到場慢跑,每組跑完時都很想加入她們的慢跑天堂隊.經過一番思想鬥爭,最好還是不太情願地站在起跑線上,捱完最後幾組,和辣蕉妹,B哥哥慢跑數圈收操後,準備好好圍圈享受一下拉筋的舒坦時,才發現今晚有新的餘興節目,體能鍛鍊,由小飛象帶領一大班經歷死裡逃生後已精疲力盡的人,再做3個體能鍛鍊,每個項目4組,每組做30秒.每組做完後,伏在地下爬都爬不起來,而每次爬起來後,地下都留下了一個濕了的身印.

今晚死了二次!

曲奇 發表於 2009-5-21 23:43:10

平兄你地今晚都玩得很盡慶喎....
800 x 10仲玩體能,勁~

亞平 發表於 2009-5-22 11:58:33

原帖由 曲奇 於 2009-5-21 23:43 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
平兄你地今晚都玩得很盡慶喎....
800 x 10仲玩體能,勁~

所以就一晚死左2次囉..哈哈!

billy_yau 發表於 2009-5-22 12:15:28

原帖由 亞平 於 2009-5-21 23:26 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
2009.05.21 19:30 屯門鄧兆堅運動場

似乎玩伯伯玩到上了癮,今晚已是連續第三晚玩伯伯.星期四晚的屯門公路經常性交通繁忙,1910左右才抵達鄧記,拉筋位附近已聚集了很多已熱身完畢的跑友.連忙沖入更衣室以最快的速度 ...

我尾二果組跟跑左兩圈, 最尾果組跟跑左一圈, 實在係剌激呀, 有機會都會再黎玩下既....

你地做體能果陣我就走左...係因為老婆大人响屋企等小弟返去食飯...所以就不辭而別啦....

kenneth 發表於 2009-5-22 12:31:28

亞平 發表於 2009-5-26 00:50:22

2009.05.25 19:00 屯門鄧兆堅運動場(13)

和一眾跑友一起在鄧記受訓了剛好3個月吧,今晚來到了5K測試堂,主要是測試大家這三個月來是否有進步.想起今年2月28日未開始訓練的前一堂,我也在鄧記接受了一次5k測試,時間是24'03".今晚的成績是 22'45",也算是有點進步吧.本來預計完成時間是希望控制在22分鐘以內,大約400米圈速是1'50"左右.但結果是跑到有些混亂,連圈數都數錯了,同高佬兄一起沖了200米過終點準備停下來時,發現前面patrick兄仍在跑,才知道還有一個圈,真失敗.再起步時,真的好想死,好想不跑就算了.但無論如何也不可以在最後一個圈放棄!

昨日和雨水一起戲嬉了3個半小時,盡情開心過後是二邊股肌隱隱作痛,到了今天午飯過後,大腿也開始有動靜了.經過一輪熱身後,情況很大改善,但到了第8圈開始覺得很累了,有點跑不動,想來是昨日疲累變成今天的代價吧!盡管做不到自己心目中的時間,也算了吧,留給下一次多點空間來慢慢進步吧!

今晚最進步的人是 : 叮叮噹,她是唯一一個贏得全體掌聲的人.
今晚最開心的人是 : 叮叮噹,有十多個壯男陪她一起跑了最後400米.
今晚最精彩的事是 : SUE兄和辣蕉妹同場演出,激戰連場,精密萬分.
今晚最搞笑的事是 : B哥哥同佢細B一齊玩收腹轆,希望他細B吉人天相啦!

00'48"50
01'42"57
01'43"64
01'44"81
01'46"44
01'46"76
01'47"69
01'51"63
01'56"03
01'57"34
01'58"12
01'47"37
01'54"76

叮叮噹 發表於 2009-5-26 01:52:05

原帖由 亞平 於 2009-5-26 00:50 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
今晚最進步的人是 : 叮叮噹,她是唯一一個贏得全體掌聲的人.
今晚最開心的人是 : 叮叮噹,有十多個壯男陪她一起跑了最後400米.
今晚最精彩的事是 : SUE兄和辣蕉妹同場演出,激戰連場,精密萬分.
今晚最搞笑的事是 : B哥哥同佢細B一齊玩收腹轆,希望他細B吉人天相啦!
平兄用四句總結今晚測試的花絮, 小妹竟然佔左兩項, 真係榮幸hjhjD089hjhj .
想不到我有生之年, 會有十多個壯男陪小妹跑咁gfjghkhjk , 何止開心, 係超級感動!hjhjD094hjhj
雖然我習慣了跑得慢同包尾, 今晚跑完有唔開心, 覺得自己跑得慢, 阻住師兄下場測試,
令大家遲放學. 我會繼續努力, 下次跑快少少.

billy_yau 發表於 2009-5-26 08:26:19

原帖由 亞平 於 2009-5-26 00:50 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

和一眾跑友一起在鄧記受訓了剛好3個月吧,今晚來到了5K測試堂,主要是測試大家這三個月來是否有進步.想起今年2月28日未開始訓練的前一堂,我也在鄧記接受了一次5k測試,時間是24'03".今晚的成績是 22'45",也算是有點進步吧.本來預計完成時間是希望控制在22分鐘以內,大約400米圈速是1'50"左右.但結果是跑到有些混亂,連圈數都數錯了,同高佬兄一起沖了200米過終點準備停下來時,發現前面patrick兄仍在跑,才知道還有一個圈,真失敗.再起步時,真的好想死,好想不跑就算了.但無論如何也不可以在最後一個圈放棄!

昨日和雨水一起戲嬉了3個半小時,盡情開心過後是二邊股肌隱隱作痛,到了今天午飯過後,大腿也開始有動靜了.經過一輪熱身後,情況很大改善,但到了第8圈開始覺得很累了,有點跑不動,想來是昨日疲累變成今天的代價吧!盡管做不到自己心目中的時間,也算了吧,留給下一次多點空間來慢慢進步吧!

00'48"50
01'42"57
01'43"64
01'44"81
01'46"44
01'46"76
01'47"69
01'51"63
01'56"03
01'57"34
01'58"12
01'47"37
01'54"76

平兄第一個圈做乜放咁快呀...平均12秒100m....hjhj01318hjhj

kenneth 發表於 2009-5-26 09:05:00

喪Ken 發表於 2009-5-26 09:57:34

和一眾跑友一起在鄧記受訓了剛好3個月吧,今晚來到了5K測試堂,主要是測試大家這三個月來是否有進步.想起今年2月28日未開始訓練的前一堂,我也在鄧記接受了一次5k測試,時間是24'03".今晚的成績是 22'45",也算是有點進步吧.本來預計完成時間是希望控制在22分鐘以內,大約400米圈速是1'50"左右...[/quote]

平兄計錯數...爭咗5秒hg18bnvbn
以平兄進度...下次 22分 內冇問題ng015hgh

Parco爸 發表於 2009-5-26 10:09:47

平兄好叻呀....:$

大圍新跑手 發表於 2009-5-26 10:11:57

平兄:
可唔可以寫多少少關於呢場咁精彩激戰呢?hjhjD119hjhj

B 發表於 2009-5-26 11:43:07

和一眾跑友一起在鄧記受訓了剛好3個月吧,今晚來到了5K測試堂,主要是測試大家這三個月來是否有進步.想起今年2月28日未開始訓練的前一堂,我也在鄧記接受了一次5k測試,時間是 ...
Hey~ 根本就唔係中0個個位~ (好彩0者~ :lol :lol )
不過肚池對落少少 (真係少少0架咋! :lol :lol ) 就整瘀0左少少~
anyways, 完全無乜大問題!! :victory:

kenneth 發表於 2009-5-26 11:45:36

頁: 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106
查看完整版本: [平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

香港長跑網