大圍新跑手 發表於 2010-3-2 12:35:11

原帖由 batigoal 於 2010-3-2 12:18 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

x2...我都想有資格參加波士頓馬拉松...fhdfhdf" />" />
batbat,
出年一齊達標, 跟住再一齊跑波士頓~:victory:

大圍新跑手 發表於 2010-3-2 12:37:36

有成績啦,鬆一口氣...同埋好開心!

名次性別
名次組別
名次參賽
組別*比賽
編號英文
姓名中文
姓名國家大會
時間個人
時間10
公里
時間半程
時間30
公里
時間266245101MMM124543PANG KIN SUN彭建新Hong Kong03:31:3003:31:2300:47:3501:37:1902:26:12

西環伏特加 發表於 2010-3-2 21:17:18

大圍兄,....第二年嘅渣打,....已經咁利害,....勁呀,....出年繼續跑出高峰呀,.....ng19hgh

大圍新跑手 發表於 2010-3-3 02:13:47

2009/2010 賽季成績表
渣打馬拉松曲終人散,係時候總結一下上季成績:

以路賽來計除15K同埋30K路程無參加外,其餘8K、10K、HM、FM全部路程都可以做到PB時間,山賽方面同時亦取得唔錯既成績。hghonion_icon_109hgh
來季目標首先會加強速度方面既訓練,希望10K可以做到sub40',其餘路程可以保持現時水準已經收貨。
山賽方面...毅行者如無意外今年應該會以S Team出賽,目標希望可以18小時內完成,拿到超級毅行者證書就心滿意足。
鐵人賽方面...雖然都有興趣,為免太過多心,來緊一年應該都唔會再玩比賽住,但係會開始練水為未來進軍三項鐵人賽作準備。

大圍新跑手 發表於 2010-3-3 03:16:02

2010.03.02 灣仔運動場 Recovery Run 6K

跑完渣打馬拉松,休息兩日之後已經恢復得好理想,除左小腿肌肉有少少酸痛其餘都冇咩問題,可以開始正常操練。
呢日成個下晝主力開始搵工,send完幾個e-mail摸下摸下都搞到成5:00pm,因為約左跑友Po攞畢拉山報名表,出發...去到運動場都預左冇咩人,換好衫拉下筋吹左陣水夠鐘開操,我都係諗住落來鬆鬆腳所以冇跟操,同左Terry、OnOn、Po佢地一路慢jog一路吹下渣馬水,jog完30鐘諗住夠去一去放水,出到來見佢地仲係度jog緊,見佢地咁多野吹我又走埋去吹埋一份,唔覺唔覺又jog左差唔多10分鐘,估計大約跑左6K,大家先夠皮返返場邊拉筋。
啱啱跑完渣打實在太多野吹啦,去到酒樓一邊食、一邊飲、一邊吹水真係好開心。

<3月份里數:6K>

P.S. 來緊3月都會有兩個比賽,4月果個65K山賽都可能會報,仲有已經報左5月黃河口國際馬拉松賽(未知到時跑唔跑到),所以都唔會點樣減少操練,除左練跑仲要最重要.....努力搵工! 加油呀!hgonion_icon_099ghgh

batigoal 發表於 2010-3-3 09:33:19

勁呀大圍~~我已經唔夠你跑~~fhdfhdf

下年等我再努力下先~~ghijkyukhjkl

pwong5618 發表於 2010-3-3 11:01:53

大圍恭喜你跑到好理想的成績 !

其實我最開心係見到你去年練跑的態度有所進步, 唔好意思好似扮起老資格禁講,
因大家一早已係長跑網內認識, 所以作為朋友應該對大家坦誠一些, 不要見怪 !

如果你能在7/3 祝捷會中, 分享一下, 你去年與今年點樣準備渣馬及心態上的改燮,
這會對初跑全馬的Chings & Ctse 有很好的經驗去學習.

繼續努力 ! hjhjD134hjhj

大圍新跑手 發表於 2010-3-3 15:28:43

原帖由 pwong5618 於 2010-3-3 11:01 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
大圍恭喜你跑到好理想的成績 !

其實我最開心係見到你去年練跑的態度有所進步, 唔好意思好似扮起老資格禁講,
因大家一早已係長跑網內認識, 所以作為朋友應該對大家坦誠一些, 不要見怪 !

如果你能在7/3 祝捷會 ...
wong sir,
我要多謝你先啱呀, 你對長跑既熱誠同埋付出大家都好清楚架, 如果唔係因為路途遙遠, 都好想入來屯門跟你地一齊操~
唯有間唔中參考下你地個program, 偷下師啦.....hjhjD119hjhj
講到分享真係不敢當, 我又唔識講野, 講出來真係怕比人笑架~hjhjD170hjhj

mill 發表於 2010-3-3 15:43:52

原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-3 15:28 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

wong sir,
我要多謝你先啱呀, 你對長跑既熱誠同埋付出大家都好清楚架, 如果唔係因為路途遙遠, 都好想入來屯門跟你地一齊操~
唯有間唔中參考下你地個program, 偷下師啦.....hjhjD119hjhj
講到分享真係不敢 ...

圍圍渣馬跑得好快呀! 仲上埋鏡tim.uhgjuem26hj

燉奶佬 發表於 2010-3-3 15:53:09

唔好o甘謙啦,好想聽你分享呀。
另外見你o甘有計劃部署,都激發我都要度下黎緊一年既目標同操練。
預祝sub 40 成功,你一定得架。支持你。

全馬 發表於 2010-3-3 16:10:39

大圍兄, 我已經封左你做我偶像!:victory:

兆聰 發表於 2010-3-3 22:47:46

原帖由 全馬 於 2010-3-3 16:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
大圍兄, 我已經封左你做我偶像!:victory:

X 2我都一早當左大圍兄係偶像:handshake

大圍新跑手 發表於 2010-3-4 00:44:27

原帖由 mill 於 2010-3-3 15:43 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

圍圍渣馬跑得好快呀! 仲上埋鏡tim.uhgjuem26hj
mill mill, 我都想睇返無記個午間新聞.....知唔知邊度有得睇?hjhjD102hjhj

大圍新跑手 發表於 2010-3-4 00:45:43

原帖由 燉奶佬 於 2010-3-3 15:53 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
唔好o甘謙啦,好想聽你分享呀。
另外見你o甘有計劃部署,都激發我都要度下黎緊一年既目標同操練。
預祝sub 40 成功,你一定得架。支持你。
我都預祝你出年sub3成功,大家一齊努力呀!hjhjD134hjhj

大圍新跑手 發表於 2010-3-4 00:51:58

回復 1637# 1638#的帖子

全馬兄, 聰聰...你地咁講搞到我有d唔好意思添~
anyway...真係好多謝你地既支持, 我會繼續努力~

大圍新跑手 發表於 2010-3-4 02:24:34

2010.03.03 將軍澳運動場 副場 Interval Run 3K x 2

呢晚未夠7:00去到運動場仲未有其他長跑網TKO跑友到場,唯有自己做住拉筋踢腿先,之後再慢jog 5圈熱身。呢個時候所有人到齊開始操練,先由stephen帶領做下基本動作,之後學新野...兩人一組既深層拉筋動作。
之後大家離開運動場 Recovery Run 跑街,因為自己之前一晚已經開操跑左6K Recover,今晚諗住操返少少強度所以冇跟佢地跑,留係運動場走3K Interval (1線圈300m x 10)。
第一個:跑完一圈望下錶1:0X好似太快...慢返少少順住走,時間 6'21"206'17"25 (12'38"45),休5分鐘再來...
第二個:頭幾圈都好似頂到冇咩野,不過冇幾耐開始feel到好攰,好自然咁越跑越慢,時間 6'18"906'40"09 (12'58"99),慢第一個成20秒不過啱啱跑完全馬都算係咁~
抖順條你再慢jog多5圈 cool down,拉埋筋收操同大家一齊食飯吹下渣馬水,是日共跑6K + 3K熱身cool down~hgj091ghjghj

<3月份里數:15K>
P.S. 有個好消息...今日出發前收到個電話聽日去Interview,雖然冇咩信心不過都係個好開始~ hjhjD085hjhj

麥麥 發表於 2010-3-4 12:42:36

>今日出發前收到個電話聽日去Interview

師兄好勁呀!果頭跑完interval第日又去interview,千萬要有信心呀!

daniel0415 發表於 2010-3-4 14:33:47

大圍兄, 恭喜你今次渣馬取得好的時間,跑前我都話你實掂的啦!你進步神速,我真係要好好向你學習學習。

witchycatcat 發表於 2010-3-4 15:42:48

原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-4 02:24 發表 http://202.123.213.5/~longrun/forum/images/common/back.gif
2010.03.03 將軍澳運動場 副場 Interval Run 3K x 2
P.S. 有個好消息...今日出發前收到個電話聽日去Interview,雖然冇咩信心不過都係個好開始~ ...

加油,快d有份正工,到時請食飯..~hvbjnbkhjk

大圍新跑手 發表於 2010-3-4 21:54:14

原帖由 麥麥 於 2010-3-4 12:42 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
>今日出發前收到個電話聽日去Interview

師兄好勁呀!果頭跑完interval第日又去interview,千萬要有信心呀!

今日interview報告:
1) 30mins written test
    叫做過關啦~

2) in部門主管
    廣東話對答, 有關工作上既野都吹得兩咀, 即時安排2nd in

3) 2nd in (我估係人事部)
    表現好差, 一開始就奶野, 佢用英文叫我介紹下自己, 仲加多句之前講過既唔使再講.當堂打個突...要講既野大部份頭先都講過啦, 仲有咩可以講? 嚇一嚇即時口震震自己都唔知自己講咩.

Total搞左兩個幾鐘, 我諗再後都係衰收尾, 下次要準備好少少先得~
頁: 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 88 89 90 91
查看完整版本: 大圍長跑長友Blog (賽季又到,唔止要勤力d操,仲要勤力d寫Blog。)

香港長跑網