WinggniW 發表於 2009-5-26 10:18:10

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-26 10:11 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

飲咖啡果陣食 d 野... 應該削胃呢個問題唔會太嚴重
咖啡因在每個人既身體既反應都唔同.... 有人會訓唔著.. 但我都係訓到成隻豬咁...
emma 應該明白咖啡因對佢身體既反應 gala~

其實茶都削胃, 亦都有咖啡因
適 ...

真的嗎?jhgjhgtk_13gjgj

好啦~咁e.c. 要好好keep住! 繼續努力呀!
BTW~e.c. 端午節有比賽嗎?? 俾心機呀~預祝你地team有好成績hgftk_03fghfh

e.c. 發表於 2009-5-26 16:56:32

原帖由 WinggniW 於 2009-5-26 10:18 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

真的嗎?jhgjhgtk_13gjgj

好啦~咁e.c. 要好好keep住! 繼續努力呀!
BTW~e.c. 端午節有比賽嗎?? 俾心機呀~預祝你地team有好成績hgftk_03fghfh
yeah! 謝謝Winggniw!

e.c. 發表於 2009-5-26 17:01:05

原帖由 駿駿駿 於 2009-5-26 00:55 發表
ec, 努力呀~越來越瘦
我係努力啦! thanks 駿駿駿:handshake
原帖由 ee_tpk 於 2009-5-26 10:11 發表

飲咖啡果陣食 d 野... 應該削胃呢個問題唔會太嚴重
咖啡因在每個人既身體既反應都唔同.... 有人會訓唔著.. 但我都係訓到成隻豬咁...
emma 應該明白咖啡因對佢身體既反應 gala~

其實茶都削胃, 亦都有咖啡因
適 ...
btw.. emma... 做得幾好wow~ keep 住丫...過0左你而家 160 既平台期就會跌得好快 gala~

我都希望呀! thank you ee!

蕉仔 發表於 2009-5-27 17:00:23

食多d鹼性的野.消化好點

e.c. 發表於 2009-5-27 17:41:57

原帖由 蕉仔 於 2009-5-27 17:00 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
食多d鹼性的野.消化好點
邊類食物係鹼性?

e.c. 發表於 2009-5-29 23:27:47

27 May 星期三
早餐: 包兩塊 + black coffee + apple
午餐: 飲茶
飯後果: 雪梨
晚: 菜 + 蝦 + 咸蛋肉餅
運動: .... 無 jhikhkghutyu

28 May 星期四
早餐: 包兩塊 + black coffee
生果: 奇異果/提子
午餐: 雞/乳豬/排骨/蝦炒蛋/湯 + 啤酒一杯
飯後果: 提子/西瓜
晚飯: 雞/豬肉/湯
運動: 賽龍舟兩場 + 行黎行去 jhkhjyfufttf

29 May 星期五
早餐: 又麥當當包ughijhkjhkhm+ black coffee
早餐後: 食左條soyjoy... >< 今日出左去training無生果食...
午餐: 烤牛米
晚飯前: 儍一隻, 咖啡一杯
晚飯: 飯 + 生菜 + 咖哩雞翼
飯後果: 西瓜
運動: 0 uyiuhkjnbmhbj

好驚... 好似愈食愈多番添呀.... ughijhkjhkhm
自己時間編排好似仲有d問題... 要諗諗辦法... 成個星期無跑到呀... 明明有時間... 雖然呢幾日係病病地咁... 但無跑到 yughgghj 硬係周身唔聚財... 覺得自己好鬼懶呀...
今日磅一磅: 159.4

jogging_cat 發表於 2009-5-30 18:50:30

原帖由 e.c. 於 29-5-2009 23:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
27 May 星期三
早餐: 包兩塊 + black coffee + apple
午餐: 飲茶
飯後果: 雪梨
晚: 菜 + 蝦 + 咸蛋肉餅
運動: .... 無 jhikhkghutyu" />" />

28 May 星期四
生果: 奇異果/提子
午餐 ... emma 間日偷吓懶都無可厚非既,只要唔係成日係咁就得 gala,加油,阿!hgonion_icon_107ghgh

mill 發表於 2009-5-30 18:58:31

ec食啲野有啲好似唔係好健康喎!
雞翼/麥當當包/乳豬/飲茶的點心等.(少食為妙)
不過我地都睇得出你係幼努力緊嫁喇, 比心機, 大家都支持你的.fgfgtk_05fgfg

e.c. 發表於 2009-5-30 23:52:25

30 May 星期六
早餐: 包兩塊 + black coffee + banana + apple
午餐: 雞扒+ 白飯 + 熱奶茶走糖
運動後生果(以防自己食野): apple
晚: 菜 + 白飯 + 炒蛋 + 雞翼 + 魚
運動: 今日無風下滑浪風帆, 搖帆搖到我嘔血.. jhikjhkhkjh" />" />仲要乾煎蝦轆uihjighjghj

原帖由 mill 於 2009-5-30 18:58 發表
ec食啲野有啲好似唔係好健康喎!
雞翼/麥當當包/乳豬/飲茶的點心等.(少食為妙)
不過我地都睇得出你係幼努力緊嫁喇, 比心機, 大家都支持你的.fgfgtk_05fgfg
寫呢段時才見到mill mill寫既野... 雞翼會盡量少吃, 點心呢.... 個個星期總有一日係同同事飲茶, 唯有選擇少吃點心了... 反而同屋企人飲茶就難避啦. 謝謝mill ctse打氣! yuytiojiuoiuo" />" />

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-30 18:50 發表
emma 間日偷吓懶都無可厚非既,只要唔係成日係咁就得 gala,加油,阿!hgonion_icon_107ghgh
jogging_cat, 謝謝! hgjugyyytu嘻收到... ghjhkjhlkj唔可以成日偷懶, 知道!

e.c. 發表於 2009-5-31 21:45:59

31 May 星期日
早餐: 包兩塊 + 水
午餐: 豬扒+ 白飯 + black coffee + 孖寶蛋糕一個
運動後生果(以防自己亂食野): apple + 包兩片
晚: 菜 + 白飯 + 魚 + 肉餅 + 至愛蕃薯糖水
運動: 獨木舟三星 hjkhkjhkhk 阿sir好攪笑, 同學好好玩 hjikgyufyu

e.c. 發表於 2009-6-3 00:05:24

1 june 星期一
早餐: 包兩塊 + 水
午餐: 豬扒+ 白飯 + 檸茶走甜
小食: apple x 1
晚: 菜 + 白飯 + 荷包蛋 + 雞翼
運動: 0

2 june 星期二
午餐: 涼瓜排骨+ 白飯 + 兩口奶茶... (好難飲 =.=)
小食: 雪梨 x 2
晚: 菜 + 白飯 + 魚雲 + 酸排骨 + 綠豆沙 + 西檸雞
運動: jog左大約25分鐘 + hea hea踢腿
今日磅一磅: 162 uiujhijhkjhk

e.c. 發表於 2009-6-3 00:14:04

今日又出血... 買左對歪打12, 今晚即著jhkhjyfufttf
睇鞋之際, 咁o岩見到之前好想買既背心, 終於買左... 今晚去哂草即著 ghjghiuijhkj
果然係好彈 + 好涼
死啦死啦...
買埋咁多野唔跑多d都對唔住自己...
yughgghj俾心機俾心機俾心機!
唔知可唔可以跟阿wing朝早跑5點半呢... fgdfydfyfg

叮叮噹 發表於 2009-6-3 00:25:06

原來ec今晚著新衫新鞋, 件衫係幾好著,
我今晚著果件同妳果件係同一糸列, 好透氣好爽, 正!
咁就要俾心機跑多啲, 著到件衫同鞋回本.

nc 發表於 2009-6-3 00:25:20

原帖由 e.c. 於 2009-6-3 00:14 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
今日又出血... 買左對歪打12, 今晚即著jhkhjyfufttf" />" />
睇鞋之際, 咁o岩見到之前好想買既背心, 終於買左... 今晚去哂草即著 ghjg" />" />hiuijhkj
果然係好彈 + 好涼
死啦死啦...
買埋咁多野唔跑多d都對唔住自己...
yughgg ...

原來係新衫新鞋仔, 即買即著, 超級開心喎!!! 咁要跑多d, 咁先底番晒!!! 件衫很正, 質地又好, good choice!!!

e.c. 發表於 2009-6-3 00:35:13

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-3 00:25 發表 http://longrun.hk/forum/images/common/back.gif
咁就要俾心機跑多啲, 著到件衫同鞋回本.
yeah! 真係好爽呀~
我要記住努力令佢地回本!
原帖由 nc 於 2009-6-3 00:25 發表

原來係新衫新鞋仔, 即買即著, 超級開心喎!!! 咁要跑多d, 咁先底番晒!!! 件衫很正, 質地又好, good choice!!!
要啦....我發覺對上幾個星期一懶左, 個人好似又唔多妥, 果然係唔跑唔舒服.... 跑多跑少都要跑先得... 努力努力~hjkhkjhkhk

=chairman= 發表於 2009-6-3 00:39:00

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-3 00:25 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
咁就要俾心機跑多, 著到件衫同鞋回本.
原帖由 nc 於 2009-6-3 00:25 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

原來係新衫新鞋仔, 即買即著, 超級開心!!! 咁要跑多d, 咁先底番晒!!! 件衫很正, 質地又好, good choice!!!

nc 同叮叮噹 ctse 在同一時間 post 既野竟然有八成相同 ~~!你地兩個真係夾喇!ng1hgh

e.c. 發表於 2009-6-3 00:43:17

原帖由 =chairman= 於 2009-6-3 00:39 發表 http://longrun.hk/forum/images/common/back.gif

nc 同叮叮噹 ctse 在同一時間 post 既野竟然有八成相同 ~~!你地兩個真係夾喇!ng1hgh
車亞文真細心! 我都無留意ng1hgh
nc同叮叮噹真係好夾呀!

叮叮噹 發表於 2009-6-3 00:47:31

原帖由 =chairman= 於 2009-6-3 00:39 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
吓! 洗唔洗夾成咁hjkhkjhkhk , 同一時間出差唔多ge post呀?iuoihohighu
曾經發夢同NC姐同一時間過渣打終點, 如果此情出現就好囉!

NC,
明年跑完渣打記得係等我再過多次終點, 夢想成真!

nc 發表於 2009-6-3 00:55:38

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-3 00:47 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

吓! 洗唔洗夾成咁hjkhkjhk" />" />" />" />hk , 同一時間出差唔多ge post呀?iuoihohighu" />" />" />" />
曾經發夢同NC姐同一時間過渣打終點, 如果此情出現就好囉!

NC,
明年跑完渣打記得係等我再過多次終點, 夢想成真!

係喎, 洗唔洗咁夾!!! 係咪做馬呀!!!

oh... 是嗎!!! 妳真係太掛住我喇... hjhjD106hjhj

叮叮噹真是進步了很多很多, 我有信心叮叮噹明年渣打半馬不用2小時!!! 到時, 妳記得在終點等我就真, 返來同我一起衝終點!!!

曲奇 發表於 2009-6-3 08:26:03

emma ctse買了對新鞋跑步咁開心.....
咁就要鼓勵下自己,得閒跑多d啦~
希望你會keep住早起跑步的恆心~~
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25
查看完整版本: e.c. 的飲食跑步日誌

香港長跑網