叮叮噹 發表於 2009-1-13 23:54:17

好返未呀?hg008bnvbn

生日又大個女囉! 有冇新願意同新目標??

nc 發表於 2009-1-21 23:21:20

經過2個星期的偷懶 - 病, 飯局, 凍的天氣, 冬眠, 一大把籍口. 今個星期回復跑步練習, 請大家幫吓手睇住隻大懶蛇... 唔好比佢訓咁耐!!

20/1/09 (二) 運動場外圈 (850 x 12) 10.2k
5'19"/5'29"/5'32"/5'21"/5'17"/5'11"/5'10"/5'08"/5'11"/5'07"/5'06"/4'50" Total: 1:02'45"
今天好像是這2個星期首次一個人練跑, 之前都係d約跑活動, 並且跑得非常少. 希望今個星期開始迫番自己跑密d. 今天跑斜路 (其實條斜路大約都是200m一次)個時間都總算過得去, 不過最後一, 兩個圈大腿真係無咩力喇, 能夠衝埋最後一圈都老懷安慰了!!!

21/1/09 (三) - 7線 x 24.5 - 10.9k
2'50"/2'52"/3'02"/3'09"/3'13"/3'16"/3'04"/2'48"/2'33"/2'35"/2'40"/2'44"/2'40"/2'40"/2'32"/2'37"/2'39"/2'38"/2'33"/2'36"/2'32"/2'30"/2'32"/2'33"/1'23" Total: 1:07'21"
今天沒有腳緊的感覺, 但在第3-7圈時左邊痛, 之後慢慢才沒事,. 昨天跑完斜路, 今天對腳很攰, 特別是最後幾個圈, 真係無力抬腿.
這兩天回暖, 跑得舒服很多, 真係很怕凍的感覺!!!

叮叮噹 發表於 2009-1-21 23:33:56

ng015hgh 懶蛇終於冬眠完出洞啦!

之前兩個星期冇跑步咩? 寫下blog啦!

連跑兩日10K+喎! NC真係唔講得少, 一跑就.....警告妳唔好連續跑5,6日呀?
渣打臨近, 最緊要保住對腳唔傷, 保住個人唔病.

星期五來嗎??

nc 發表於 2009-1-21 23:40:42

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-21 23:33 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
ng015hgh 懶蛇終於冬眠完出洞啦!

之前兩個星期冇跑步咩? 寫下blog啦!

連跑兩日10K+喎! NC真係唔講得少, 一跑就.....警告妳唔好連續跑5,6日呀?
渣打臨近, 最緊要保住對腳唔傷, 保住個人唔病.

星期五來嗎??

yes madam :loveliness:其實都係一星期跑4-5天, 要保住對腳, 保住條命仔 :lol e 一排見到很多ching ctse腳傷嚴重, 真係大家都要小心, 長命跑!!

星期五no la... 閉關自修 :lol 你地玩得開心d :D

大圍新跑手 發表於 2009-1-22 17:56:33

原帖由 obaanc 於 2009-1-21 23:21 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
經過2個星期的偷懶 - 病, 飯局, 凍的天氣, 冬眠, 一大把籍口. 今個星期回復跑步練習, 請大家幫吓手睇住隻大懶蛇... 唔好比佢訓咁耐!!

20/1/09 (二) 運動場外圈 (850 x 12) 10.2k
5'19"/5'29"/5'32"/5'21"/ ...
nc姐卒之出山啦....好呀!hjhjD131hjhj

cc 發表於 2009-1-22 20:20:57

sleung2002hk 發表於 2009-1-22 22:07:25

呢2日又凍返喇~~唔知NC會唔會再冬眠呢:lol

nc 發表於 2009-1-22 23:00:48

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-22 22:07 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
呢2日又凍返喇~~唔知NC會唔會再冬眠呢:lol

其實我都好驚呀 ghughufgj 唔會o架..., 我會學叮叮噹一招, 見唔到, feel 唔到 ...好熱呀 utyuftyftyf 好熱呀hgonion_icon_092ghgh

nc 發表於 2009-1-22 23:03:33

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-22 17:56 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

nc姐卒之出山啦....好呀!hjhjD131hjhj

原帖由 cc 於 2009-1-22 20:20 發表

努力丫~nc姐

大家努力加油呀 hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh

peteruno 發表於 2009-1-25 16:10:13

在比賽中,你必定會遇上種種逆境(外來因素或內裡因素),你會怎樣去面對呢?

白頭佬

nc 發表於 2009-1-25 20:23:28

原帖由 peteruno 於 2009-1-25 16:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
在比賽中,你必定會遇上種種逆境(外來因素或內裡因素),你會怎樣去面對呢?

白頭佬

見招拆招吧!!! 小妹只知道賽前盡了自己能力, 做好預備功夫, 並且保持著一種正面思想, 儲入正能量, 在賽事時集中精神, get a good run, 遇上種種逆境, 坦然的去面對, 臨場發揮...

白ching, hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh

nc 發表於 2009-1-25 22:03:47

23/1/09 (五) - 7線 x 24 - 慢跑 10.7k
2'57"/2'57"/3'04"/3'09"/3'05"/3'01"/2'58"/2'59"/2'59"/2'56"/2'53"/2'50"/2'53"/2'54"/2'49"/2'52"/2'47"/2'48"/2'52"/2'50"/2'54"/2'47"/2'50"/2'43" Total: 1'09"57
今晚很大大風, 運動場很少人, 強勁的季候風之後便開始轉冷, 明天及星期日將會跌至9度 http://hk.l.yimg.com/hk.yimg.com/i/icon/16/18.gif今天對腳都係很緊. 不過, 志在keep住跑.

24/1/09 (六) - 7線 x 24 - 慢慢跑 10.7k
2'56"/2'58"/3'04"/3'09"/3'12"/3'14"/3'12"/3'10"/3'04"/3'07"/3'05"/3'04"/3'04"/2'56"/2'52"/2'49"/2'45"/2'47"/2'52"/2'49"/2'38"/2'32"/2'30"/2'30"Total: 1:10'29"

本本來打算今早挑戰個大大大長甘, 到昨天覺得今早會太熱, 都係留番過幾天先. 於是昨晚跑了個10k, 今天或者休息, 明天跑個長課, 點知今天給高人提醒, 什麼加課, 聽到我!!! 就係咁逛完街後便走番個10k, 唔係行, 唔係跑, 係走... http://hk.l.yimg.com/hk.yimg.com/i/icon/16/4.gif

對腳緊到... 我諗用枝針都吉唔入, 到15個左右才鬆番d, 唉....

25/1/09 (日) - 減肥跑17k - 馬鞍山遊樂場 - 馬鞍山公園盡頭 - 獅子橋 - 雙橋 - 馬鞍山遊樂場 - 1:57' - 超慢 jog

今天是年三十, 再加上陰天寒冷, 城門河兩旁少有的寧靜, 又少單車, 真係非常正!!! 馬鞍山海旁唔知會何時弄好, 現在已拆了某些板, 已能看到初形, 相信很快完工吧!!!

最後一段時, 碰見slowrunner ching, 真係唔好意思, 小妹要諗數秒才能想到ching個名, 想到時ching已一支箭跑了 hgonion_icon_107ghgh

今週 59.5k

peteruno 發表於 2009-1-25 23:57:52

原帖由 obaanc 於 2009-1-25 20:23 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

見招拆招吧!!! 小妹只知道賽前盡了自己能力, 做好預備功夫, 並且保持著一種正面思想, 儲入正能量, 在賽事時集中精神, get a good run, 遇上種種逆境, 坦然的去面對, 臨場發揮...

白ching, hgonion_icon_107g ... 多謝妳的意見

白頭佬

slowrunner 發表於 2009-1-27 13:11:09

原帖由 obaanc 於 2009-1-25 22:03 發表
最後一段時, 碰見slowrunner ching, 真係唔好意思, 小妹要 ...

nc ctse, 59.5k, 相當好啊."超慢 jog" 也不錯, 是我最享受的.

因我沒想到跑跑下有靚女叫我, 碰見你時, 我也不知應先叫你好, 還是先梳下頭和整理一下跑姿好 :D

running-sue 發表於 2009-1-27 23:00:27

原帖由 slowrunner 於 2009-1-27 13:11 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

nc ctse, 59.5k, 相當好啊."超慢 jog" 也不錯, 是我最享受的.

因我沒想到跑跑下有靚女叫我, 碰見你時, 我也不知應先叫你好, 還是先梳下頭和整理一下跑姿好 :D
nc ctse, 我其實都好享受慢jog o既感覺, 加油呀!!hg036bnvbn
哈哈, slowrunner ching, 真係俾你笑死我ng1hgh

redred 發表於 2009-2-8 13:31:53

NC CTSE..半馬跑得如何 ??
是否有徍績 ?

=chairman= 發表於 2009-2-8 18:18:10

恭喜 nc 姐,跑得好好呀 ~ hg036bnvbn

schnix 發表於 2009-2-8 18:46:15

今日既天氣比聯合國時熱好多, NC 姐今日既時間好好呀, 練左咁耐, 得到滿意既成績, 一定好開心哩, 出年渣打會唔會再玩半馬?

nc 發表於 2009-2-8 19:04:36

謝謝redred, chairman and schnix,

今天的天氣真係很適合我e d 怕凍的一簇,成績真係很滿意,最緊要還是玩得很開心,有人陪跑,有得一起唉,一起飲茶,多謝長跑網的chingctse呀gfjghkhjk

running-sue 發表於 2009-2-8 20:55:26

原帖由 obaanc 於 2009-2-8 19:04 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
謝謝redred, chairman and schnix,

今天的天氣真係很適合我e d 怕凍的一簇,成績真係很滿意,最緊要還是玩得很開心,有人陪跑,有得一起唉,一起飲茶,多謝長跑網的chingctse呀gfjghkhjk" />" />
係呀,ED天氣,連太陽伯伯都好好瞓,遲佐出黎呀ng1hgh
頁: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49
查看完整版本: nc 跑步blog

香港長跑網