wong.siufu 發表於 2010-8-9 10:18:37

恭喜ctse!!
攞獎,唔好比佢停~~:)

laputa99 發表於 2010-8-9 10:39:08

恭喜非比! 你的時代已來臨hjikgyufyu

非比 發表於 2010-8-10 00:43:46

多謝各位支持和鼓勵ng48hgh, 非比會繼續努力hjhjD089hjhj

曲奇 發表於 2010-8-10 01:26:28

恭喜哂非比~~ hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj

非比 發表於 2010-8-10 01:43:32

10.8.2 ~ 10.8.8

10.8.2(Mon)

青公慢跑10km 1:07

10.8.4(Wed)

TKO約跑+特訓, 逃學私自跑C組:lol...運動場->澳景路頂->運動場 ~8K
唔知咩時間, 隻錶short左些record, 熱熱地, 跑得唔算辛苦

10.8.6(Fri) 23:00

計標距M48-M68麥3應該有10km, 不過我個GPS錶得9.18km, 個差距都好大:L
雖然無風, 有些悶熱, 但尚算舒服, 溫度應該ok低, 走前同走後都覺得凍凍地~~
多謝TKO隊順風車, 多謝O架仔隊友做柴可夫:loveliness:

10.8.8(Sun)

早餐8:30~南區越野跑7km~ 35'19" (GPS錶計6.72km)

算係第一次跑山路賽, 因為早一日落過雨, 地下又濕又線, 滿意表現:loveliness:
特別要多謝親自到場打氣的蝸牛隊友亮哥, kf, 花子&永遠榮譽書僮狗狗~~

午餐13:30~麥徑1-2段~ 25km 3:42

香港仔郊野公園食完早餐, 再去北潭涌食午餐
西灣山...大帽山...西灣山....其實我好怕西灣山, 幾次都撞岩唔舒服走呢段, 次次去到第一個亭就死死下:Q
走第一段時, 雖然係正值中午, 涼風送爽, 算係幾舒服, 不知不覺比平時走快左, 心裡暗喜, 以為天公造美
誰不知, 邊有咁好死呀, 一上西灣山, 即時暴晒, 上山要放慢腳步, 有心理陰影
慢慢拾級而上, 終於可以唔使斷氣咁去到CP1西灣茶座, 即時咩都唔理, 隊左支700ml冰凍五花茶
休息10分鐘後繼續行程, 最後係暴晒的天氣下完成麥徑1-2段, 是日流汗&飲水超級PB:lol
重申: 我真係好討厭走麥1-2段:@

是周跑步18km, 操山34km, 山路比賽7km

馬神 發表於 2010-8-10 01:58:07

公主好野, 期待蝸牛隊既1-5操山, 妳一定可以愈走愈有既:D

piyrag 發表於 2010-8-10 09:02:03

running-sue 發表於 2010-8-10 09:44:21

係一隻好強勁既蝸牛ng40hgh

跟跑員yat 發表於 2010-8-11 00:03:30

當天我有睇你囉獎:handshake 恭喜恭喜

kan0902 發表於 2010-8-11 01:19:57

原帖由 非比 於 2010-8-10 01:43 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
午餐13:30~麥徑1-2段~ 25km 3:42

香港仔郊野公園食完早餐, 再去北潭涌食午餐
西灣山...大帽山...西灣山....其實我好怕西灣山, 幾次都撞岩唔舒服走呢段, 次次去到第一個亭就死死下:Q
走第一段時, 雖然係正值中午, 涼風送爽, 算係幾舒服, 不知不覺比平時走快左, 心裡暗喜, 以為天公造美
誰不知, 邊有咁好死呀, 一上西灣山, 即時暴晒, 上山要放慢腳步, 有心理陰影
慢慢拾級而上, 終於可以唔使斷氣咁去到CP1西灣茶座, 即時咩都唔理, 隊左支700ml冰凍五花茶
休息10分鐘後繼續行程, 最後係暴晒的天氣下完成麥徑1-2段, 是日流汗&飲水超級PB:lol
重申: 我真係好討厭走麥1-2段:@

重申: 我真係好討厭走麥1-2段:@<---要克服佢ar 非比

燉奶佬 發表於 2010-8-11 10:01:43

仲未恭喜10年最佳新人,同埋最佳進步跑手添!恭喜恭喜!
享受努力得來的成果是最甘甜的!

非比 發表於 2010-8-13 01:37:08

多謝各位的支持&鼓勵ngD155hgh, 非比會繼續努力hjhjD089hjhj

非比 發表於 2010-8-13 01:48:25

10.8.9~10.8.15

10.8.11(Wed) 19:30

麥徑7段來回 ~13.7km 2:18

未試過逆走麥徑, 感覺幾得意, 好似走條新路咁:lol
最幣新得濟, 係回程應該轉上石級個位直行直過, 行錯左路, 好彩及早發覺, 拿拿林走返條正路, 否則夜嘛嘛都唔知會去左邊;P

kan0902 發表於 2010-8-14 00:41:53

原帖由 非比 於 2010-8-13 01:48 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
10.8.9~10.8.15

10.8.11(Wed) 19:30

麥徑7段來回 ~13.7km 2:18

未試過逆走麥徑, 感覺幾得意, 好似走條新路咁:lol
最幣新得濟, 係回程應該轉上石級個位直行直過, 行錯左路, 好彩及早發覺, 拿拿林走返條正路 ...

13.7km 來回 短左咁多ge

piyrag 發表於 2010-8-14 00:45:35

非比 發表於 2010-8-14 11:17:37

原帖由 kan0902 於 2010-8-14 00:41 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

13.7km 來回 短左咁多ge

如果只計麥7段(由麥7門口到鉛礦坳公廁)單程係6.2km, 我平時係由燒烤場起步開始計, 所以單程大約加多600m咁上下~~

非比 發表於 2010-8-14 11:24:47

原帖由 piyrag提督 於 2010-8-14 00:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
謝謝靚靚非比公主今日大駕光臨港島...草民有幸與公主同桌一起晚宴。:loveliness:

嘟嘟大人言重啦, 有幸一賭各位老實人的風采, 仲有onon實在太可愛啦, 真係好想跟老實人行下山, 我驚我會笑到行唔郁:lol

TerrySze 發表於 2010-8-14 11:26:24

原帖由 piyrag提督 於 2010-8-14 00:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
謝謝靚靚非比公主今日大駕光臨港島...草民有幸與公主同桌一起晚宴。:loveliness:

下次公主要賞賜D珠寶/銀兩俾港島D草民........ng013hgh

非比 發表於 2010-8-14 11:30:54

原帖由 TerrySze 於 2010-8-14 11:26 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

下次公主要賞賜D珠寶/銀兩俾港島D草民........ng013hgh

賞賜呢家野, 梗係問皇上啦:P.....不過.....島港位位唔係達官貴人就係富貴人家, 又何需賞賜呢!;P

燉奶佬 發表於 2010-8-14 11:40:48

原帖由 非比 於 2010-8-14 11:30 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

賞賜呢家野, 梗係問皇上啦:P.....不過.....島港位位唔係達官貴人就係富貴人家, 又何需賞賜呢!;P
既然當地百姓非富則貴,草民心生一計,不如賜刎啦,唔係,應當是賜吻,非吻非吻,如何?
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32
查看完整版本: 蝸牛在跑道上

香港長跑網