大圍新跑手 發表於 2008-10-27 14:14:34

回復 565# 的帖子

nc姐果然係冇偷懶,仲越來越勁呀。:victory:
果條友真係唔識死,夠胆跟跑我地長跑網既氣袋ctse,今次跑到佢好似死狗咁已經算好彩,下次再跟分分鐘要call白車。;P

nc 發表於 2008-10-27 14:37:00

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-27 14:14 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
nc姐果然係冇偷懶,仲越來越勁呀。:victory:
果條友真係唔識死,夠胆跟跑我地長跑網既氣袋ctse,今次跑到佢好似死狗咁已經算好彩,下次再跟分分鐘要call白車。;P

唔可以偷懶呀, 因為小妹也想學似大圍兄進步突飛猛進 ;P , 跑大長命斜都可以147 :lol

如果下次再見到那ching, 分分鐘一早跑"nut"了他 ;P, 等他追極都追不上, 只望到小妹背影 :lol

Apple 發表於 2008-10-28 14:52:10

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Apple 發表於 2008-10-28 14:56:12

[.......................................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Apple 發表於 2008-10-29 10:05:03

(晤好意思, 果腦有D short 左)

NC 姐好

Apple 發表於 2008-10-29 10:12:54

原帖由 Apple 於 2008-10-29 10:05 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
(晤好意思, 果腦有D short 左)

NC 姐:victory:
繼續為女子組爭光:lol

nc 發表於 2008-10-29 10:51:13

回復 577# 的帖子

Apple姐, 唔知點解有d香港字是出不到的, 咁之後一堆字也會被cut了的 ghughufgj , 辛苦妳喇.

話時話可唔可以唔叫我做阿姐, nc好了... 跑步只是一個興趣, 學人玩吓啫, 不過最近好像玩得比較巔了點. 唔好玩我啦 gyuygughkj 我要跟apple姐學吓野 guihjjhn

Gills 發表於 2008-10-29 18:27:59

有野學? 我又黎學得 唔得呀!hgj091ghjghj

sleung2002hk 發表於 2008-10-31 13:06:28

ctse好~黎打過招呼先:handshake

nc 發表於 2008-10-31 13:15:32

原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-31 13:06 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
ctse好~黎打過招呼先:handshake

咁得閒呀ching :handshake 多d上來坐吹吓水喇 fhfthfgvhg

多多指教呀屯門區ching :lol

sleung2002hk 發表於 2008-10-31 13:48:39

星期5好得閒:lol

nc 發表於 2008-11-1 07:27:36

27/10 (一)- Gym

28/10 (二) - Interval 8k
今天玩(400快100慢) x 16 sets (aim: 30"/100, 2'00"/400; 1'00"慢jog/100)
0200/0059, 0203/0050, 0201/0056,0204/0055, 0211/0055,0213/0055,0208/0059, 0209/0100, 0203/0100, 0201/0057,0204/0059,0207/0059,0209/0058,0215/0056,0213/0102, 0209/0053
唉... 遠離目標時間15", 16sets當中只得1個緊緊合格, 仲要是第1set, 死唔死... 唯一好是挨到16sets, 以為自己挨不到, 要放棄tim...

29/10 (三) - 大大大長甘10.5k - 34'46/35'00 Total: 1:09'

30/10 (四) - 休息日

31/10 (五) - 速耐 9.2k - Program Fartlek Run (Aim: Easy - 38"/100m, Steady - 33"/100m, Fast 31"/100m)
1 - 800/800/800 - 2'21"/2'14", 2'11"/2'15",2'04"/2'03"
2 - 400/400/400 - 2'23", 2'16",2'08"
3 - 400/200/200 - 2'27", 1'06", 1'01"
4 - 200S/200F - 1'06"/1'00"
5 - 200S/200F - 漏了第5set - 200steady & 200快
6 - 800/400/400 - 2'27"/2'23", 2'12", 2'04
7 - 400/800/400 - 2'30", 2'12"/2'11", 又漏了這400快
8 - 400/400/800 - 2'40",2'15", 2'06/2'11"
Total: 10k

紅色是達標, 黑色是fail. 今天最可惜的是數錯圈, 漏了兩個400, 唉... 我真係唔想架, 是意外, 唔係有心... 唉!!! 今天是第4次跟操以來覺得舒服d (唔知係咪小了2個圈的緣故), 又要顧住跑了幾多個800/400/200, 是easy/steady/fast pacing, 又要keep住個時間, 又要手執住張貓紙, 很忙很忙, 幾攪笑, 幾好玩 yuytuyg

sleung2002hk 發表於 2008-11-1 09:32:11

ctse跟邊到練架~~~手執住張貓紙 歌詞黎架??xdd

nc 發表於 2008-11-1 09:42:07

原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-1 09:32 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
ctse跟邊到練架~~~手執住張貓紙 歌詞黎架??xdd

詩集歌"副" :lol

應該不是一個會來的, 謝sir, 他也教工聯會跑步班的 ghjghjhvbj

oscar 發表於 2008-11-1 10:39:19

大圍新跑手 發表於 2008-11-1 23:18:53

原帖由 oscar 於 2008-11-1 10:39 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
你有得跟就好啦!我地屯門除咗星期四係咁衝,都無人比貓紙。我就仲慘,沖都無份,如果改係星期三就好啦!yuiyuiyuiyuity" />" />
我都唔好得你幾多,自從10.4跟米拿大夫沖咗 8 x 400之後,咁耐都冇沖過。

nc 發表於 2008-11-2 21:36:11

可口可樂健跑樂2008 - 7.5k - 2/11/2008

今天一早5.30am起身, 有充足的時間預備, 但去到現場已是約7:45am, 由於拿取號碼布及晶片與行李寄存是兩個不同地方 (一個向左走, 一個向右走), 結果沒有時間做warm up, 伸展及慢跑一段, 唉.... 點算, 都無辦法, 志在拿走件紀念背心啫 http://hk.l.yimg.com/hk.yimg.com/i/icon/16/9.gif

準時在8.30am起跑, 沒有多餘的宣告, 真好, 簡單, 快捷... 起步50m便要下斜入隧道, 由於已慢慢下起雨來, 因此地下很滑, 那時真係很驚會跌低... 跑吓跑吓, 雨越下越大. 第一次嘗試水戰的滋味. 一路也跑得很辛苦, 跑不起, 賴沒有warm up, 跑到由海鮮舫轉上去的短橋時, 後面有位ching拍了兩下手掌, 原來是跑步班的ching (sorry, 唔知什麼名字, 下次問下先), 自己的魂魄即刻番了來, 但沒多久, 又係唔知係到做緊咩, 跑不起, 好像越跑越慢, 去到雙橋陸續看見長跑網ching折返, 再跑到去小瀝源直路好像有d剩, 於是加速, 在最後幾百米與路人甲你追我逐, 最後以40'52"回到終點. (20'13"/20'39")

回復 588# 的帖子

唔warm up好易傷, 下次點都要warm up吖!

nc 發表於 2008-11-2 23:45:32

原帖由 Alex 於 2008-11-2 23:41 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
唔warm up好易傷, 下次點都要warm up吖!

是的, 下次點都要1小時前到集合點, 有時間做warm up hgjD088ghjghj

redred 發表於 2008-11-3 12:59:20

nc 姐, 做咩一心只係拿背心便走呀
不似你呀,是否不夠時間做熱身,所以鬥志不夠 ?

下次記得提早點出門呀
唔做夠熱身跑很易受傷,記得好好保護雙腳呀

今日ctse與叮噹ctse 行山如何 ?
今日涼涼地.係咪好正 ?

頁: 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37
查看完整版本: nc 跑步blog

香港長跑網