jefflam77 發表於 2012-11-7 16:46:19

恭喜!上網睇過條路線,難跑過渣打好多:funk:

tank1438 發表於 2012-11-7 16:56:23

回復 601# 的帖子

謝謝,,,JEFF CHING,難係難,不過後段全程差不多落斜又好鬼爽,我前後半程只差4分幾鐘,渣馬時差16分鐘架jhgkjkjh

jefflam77 發表於 2012-11-7 17:01:19

一,你有進步。二,后半段落斜為主。如下年玩,我要多練上斜。你係咪跟團去?如係,ok ma?

tank1438 發表於 2012-11-7 17:09:24

回復 603# 的帖子

唔係20-25K個段跑喊人的斜路,隨時後半快過前半添呀..fghjugjghj

我地一班人搵旅行社攪,之後自己去的,OK LA..!!

chuen3182 發表於 2012-11-7 20:55:30

坦克∼好嘢!又 P.B. 啦。勤練得來成果⋯繼續加油      hjikgyufyu   hjikgyufyu hjikgyufyu

kennysze 發表於 2012-11-8 06:35:39

回復 600# 的帖子

D路咁多上落都做到PB,勁!

oldtree 發表於 2012-11-8 07:06:49

可以在太魯閣PB成功, CHING今年渣馬再創佳績一定不是個問題了。

absdorf 發表於 2012-11-8 09:51:24

師兄可能賽前練上斜唔多夠,但唔知北潭涌的全馬難跑定係太魯閣的難跑.

tank1438 發表於 2012-11-8 10:02:35

謝謝駿哥,sze sir同oldtree ching!!
absdorf ching我應該係量多高速少的問題,斜路我練好多的,但無認真的衝上去,多數係捱上去!而且未試過上十幾畸斜咁多!
至於ccm定太魯閣難跑呢,計總爬升高度就太魯閣應該高好多,而且有太多半馬步兵團阻住跑,因半馬限時竟然有4小時@@"
但上頂25k後就主要落17k斜又好鬼爽,計風景都係太魯閣有特色d,而且唔駛同一條路跑兩次咁折磨,感覺上會好d,ccm就不斷上上落落,可能難度較低,但心裡會較不好受...ftyrdtydr

absdorf 發表於 2012-11-8 10:57:26

咁又係,師兄可能練長些(10幾K)的快速TEMPO少左.

tank1438 發表於 2012-11-8 17:12:39

回復 610# 的帖子

毅行後我會主力練tempo,希望渣馬時均高速可以保持得好d..!!

absdorf 發表於 2012-11-9 09:55:25

原來坦克師兄要跑最具體能挑戰毅行者,唔怪得之平時操練里數咁驚人,加油,努力,我有個朋友亦係參加毅行者,從夏天就開操,除左每日跑10幾K外,每周日都去毅行者路線跑40-50K左右,後期仲加到60,叫我跟操一次我都怕怕唔去,上年佢跑18個鐘幾,今年希望18內,不過4個人實力真係要好接近先得.

tank1438 發表於 2012-11-9 11:19:57

除毅行,我1月仲會玩更難的HK100,3月的LANTAU100就玩唔起喇,玩LANTAU50就算!
不過山賽只係玩票性質,唔會搏盡,始終渣馬先係我重點賽..劍指315,希望成功喇..!!ghfghfjgf

藍衫 發表於 2012-11-9 17:10:00

師兄好勁:lol

tank1438 發表於 2012-11-9 23:39:30

回復 614# 的帖子

藍衫兄咪鬼笑我喇,我呢d普通料黎啫...yhfdyfgh

tank1438 發表於 2012-11-10 00:00:01

11月7日休腳,做左少少體能
11月8日原本都唔出席星期四晚的領跑,但教練通知有大學生想訪問領跑員跟運動員,於是放工趕去,去到同gary跑左兩圈熱身就開始接受訪問,講下練習與比賽的情況,之後就同gary跑多20圈easy run,因我未恢復晒而佢明天約了阿楊操鑊甘,輕輕鬆鬆49'50跑了9km http://www.trainingpeaks.com/av/PLSOHGPBSANUBEQFR6ON2FTEWY

11月9日青公約跑,因星期日nb15k比賽,原本諗住hea跑,但跑跑下胡蘇同eddy想衝斜路,於是我就同佢地玩青公interval,不斷快上慢落..幾段斜都可以衝到3分幾pacing而無咩狀況,狀態應該回覆得八八九九,星期日可以放盡去跑了,而呢12k就時快時慢的跑了約1小時2分
http://www.trainingpeaks.com/av/KS432B3RIBN73EQFR6ON2FTEWY

本月已跑 76km

jpg_chu 發表於 2012-11-11 13:02:09

師兄:今日nk15k見到你跑得好快^_^

tank1438 發表於 2012-11-11 17:20:43

回復 617# 的帖子

花仔 ching見笑了...:loveliness:

tank1438 發表於 2012-11-11 18:02:45

11月10日坦克妹上跑步班,陪佢熱身跑兩圈,再加鬆腳跑了3.2k共跑4k
http://www.trainingpeaks.com/av/HPO56BA4SMHU35GMD6YCG53ERQ

11月11日nb15k熱身從家跑去起步點兩k幾,加回程約5k+15k比賽約跑了20k
http://www.trainingpeaks.com/av/CPVDCGMMSO6HJ4RUNTAZ7ZDN7M
http://www.trainingpeaks.com/av/B4QRDNYARFJYHFBUZEAQBXOF5U

本月已跑100km

tank1438 發表於 2012-11-11 18:34:54

由於nb15k之賽到近山邊所以隻錶的gps唔太準,第1k牌時只顯示了900米,實際時間應為5'26,即第2k為4'07,之後都逐k撳錶,計2-11k的10k更做出42'50,比上月nb10k的時間還快..:)
Lap               
Total      14.44 km      1:05:55
Lap 1      1.01 km      0:05:51
Lap 2      0.85 km      0:03:42
Lap 3      0.97 km      0:04:12
Lap 4      1.01 km      0:04:19
Lap 5      0.94 km      0:04:13
Lap 6      0.95 km      0:04:19
Lap 7      0.93 km      0:04:17
Lap 8      1.01 km      0:04:23
Lap 9      0.95 km      0:04:13
Lap 10      0.95 km      0:04:22
Lap 11      0.96 km      0:04:25
Lap 12      0.98 km      0:04:25
Lap 13      0.96 km      0:04:30
Lap 14      0.99 km      0:04:28
Lap 15      0.98 km      0:04:09
無啤梨咁興奮,打唔到咁大段野,只係今年早上線,避開塞人,大斜的第一k都只係5'26已經完成,仲在上斜時過了排頭起步的奶兄與壞人,一起步在大西北軍團後剎出重圍,見人過人,不消幾分鐘就衝到上引水道,舊年塞人要玩左8分幾的,在引水道轉折點前的5k都keep住4'1x左右前進,今日天氣太好了,20度樓下又唔太曬,只係在轉折點前後有少少曬,而奶兄就在轉折點附近過我頭,之後回到9k左右又陰涼番,第10k時間好靚,比我預定目標快好多,於是收慢到4'2x前進,廢時太盡影響下星期的蟻痕者,而去到13k左右壞人才趕上介了我,在12.8k轉折點後無耐就見胡so,估唔到條友仔可以咁快,證明佢都應該為跑步下左唔少苦功,之後又見eddy,真高興個個癲友都跑得咁好,而落斜前亦見啤梨,因賽道兩個轉折點,所以見到好多跑友至少兩次,大家回相打氣,真係幾好玩..最後落斜亦不敢開太快,只係最後一百米在前後無人下忘情衝上匣少堷斜..應該20秒內已到,最後1k4'09!全程1:05:55比上年快超過十分鐘:lol !不過上年係曬住跑,跑到10k已經跌出5分外又唔同既..:Q

最後大會時間係1:06:04,CHIP TIME 1:05:53...又快多兩秒..fghjugjghj

頁: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40
查看完整版本: 坦克長跑大作戰...!!

香港長跑網