tank1438 發表於 2012-4-10 23:05:56

今日開始抵制港鐵加價,跑返工,原來屋企到OFFICE只得7K左右,揹住背包負重跑了40分鐘就返到去,平日行加港鐵都差不多時間...hjkhjk

可惜放工有要事做無得跑回家,明天再繼續..!!

本月已跑121KM

kennysze 發表於 2012-4-10 23:30:13

坦克師兄開始跑返工了,其實好多時跑步同搭車O既時間唔會相差好遠,但又做埋運動,好值得!

tank1438 發表於 2012-4-11 22:46:14

今日終於返工放工都可以跑喇...yufugfh" />" />
早上陰天跑另一條路長少少7.5K 43分鐘!!
收工趕住番屋企揍仔,所以跑條短少少的路亦跑快左少少 6.9K 38分鐘..不過好猛太陽,成身濕晒,隻眼俾D汗整到好唔C服..tytfuhgv" />" />

本月已跑135KM

tank1438 發表於 2012-4-12 22:09:58

今日出街做野,跑唔到返工,不過刻意行多D路,頭尾都應該行左兩個鐘,同上落左二三十層樓樓梯補番數..yufugfh
早收返家即刻慢粥番一個鐘8K當呢幾日的RECOVERY...之後回家見天口熱就學吓沖凍水涼...好鬼爽呀...hjkhjk

本月已跑143KM

tank1438 發表於 2012-4-13 23:33:51

繼續跑返工7k 38分幾,放工5k到荃西28分幾,再青公約跑
http://sportypal.com/Workouts/Details/2109936 17.1km 連等人1:35完成

本月已跑172km

clerkb 發表於 2012-4-13 23:47:19

坦克兄真係加油, 我冇睇開你 個 blog , 原來你依家仍可這樣高里數, 好野 !!

tank1438 發表於 2012-4-14 00:55:19

回復 406# 的帖子

謝謝卡樂B兄,多多指教,我嘗試緊以量黎提升自己嘛!

tank1438 發表於 2012-4-15 11:58:41

昨天癲友BB蕉休跑一日,今天晨咁早與魔鬼友跑港島西,由於天氣悶熱加上太陽伯伯嘅照顧,全程慢慢粥
http://sportypal.com/Workouts/Details/2114778
約24km跑加休連行近2小時50分

本月已跑196km

阿貓 發表於 2012-4-15 13:00:57

大師兄好勤力阿, 太陽伯伯都卑你哋的動力引咗出嚟hgj091ghjghj
我今日冇得跑,,,因為要幇手揍姨生仔仔阿, 今晚先同月亮姐姐一齊跑阿.
發現呢两本書...幾吸引....你即管望望啦...睇睇你個好字啱唔啱使啦.....
http://reading.mingpao.com/cfm/BookSharingPromote.cfm?mode=details&iid=965
http://happypama.mingpao.com/cfm/relation3.cfm?File=20120411/cela/ooa1.txt

tank1438 發表於 2012-4-15 13:13:57

回復 409# 的帖子

謝謝貓ctse推介,不過似乎係啱我睇多d喎!ghijkyukhjkl

阿貓 發表於 2012-4-15 22:26:54

原帖由 tank1438 於 2012-4-15 13:13 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
謝謝貓ctse推介,不過似乎係啱我睇多d喎!ghijkyukhjkl" />" />

jkjk1_65jkjk 唔使客氣喎大師兄...希望內容 好&啱 睇啦, 你有好嘢都推介卑我啦,
                我啱啱........爬完斜佬..........吹完海風.........心情好愉快阿jkjk1_28jkjk

tank1438 發表於 2012-4-16 22:56:28

今日萬粥返工當RECOVERY 7KM45MINS,不過好潮濕,都係成身濕透,唔係OFFICE有涼沖都唔知點好...trfyrftufgu
放工落雨,揸住遮無風跑,只有急步行3KM加一程港鐵喇...fghjghjgh

本月已跑 203KM

tank1438 發表於 2012-4-17 23:13:01

今朝落雨,無跑揸住遮急步行返工,原來七公里,一個鐘都可以行得晒果喎...gjhfghftgh
中午要出街做野又行5KM用左40分鐘左右,之後早收行多3K返家,襯天未黑又無咩雨緊係落雨跑返轉喇,原定領跑又取消左..!!
中途加來回兩次NB15K的頭段超斜路,真係跑到欲生欲死呀..!!
全程13KM 1:15分..!!日頭急步行左兩個鍾,加超斜路算係咁喇...!!gchbdfmydf

本月已跑..216KM

tank1438 發表於 2012-4-18 23:20:48

18/4 來回OFFICE 14K,早上天氣舒適,當尋晚的RECOVERY RUN咁跑都竟然用40分就跑完7K
放工可能攰左D竟然要43分..ghjhgjghj" />" />ghj" />" />" />ghj" />

19/4 跑返工 7K 40分鐘,放工落雨改為急步行,因買野兜路,行左9K同了1小時15分..!!

本月已跑..237KM 急步行37KM

tank1438 發表於 2012-4-21 00:15:34

20/4跑返工 7K 40分鐘,放工前突然要OT,無得跑,而且落雨就搭西鐵去荃西,可惜雨都無轉細跡象,於是都係唔跑,癈時凍親影響星期日山頂7.5K的表現,跟住跟幾位唔跑的癲友行街街...hjhgjygjyghj
之後再一同到街市頂的大排擋食晚飯,晚飯完停左雨就用急到接近跑的速度行回家..!!

本月已跑 244KM 急步行40KM

tank1438 發表於 2012-4-22 14:49:38

22/4 運動版圖7.5公里顛峰之戰,成績出得快成咁...!!
62 62 12 Male Advance (1963 – 1972)
OFFICALCHIP          0-4K      4-7.5K
00:36:20 00:36:17 00:17:08 00:19:13
雖然係全隊最慢黎攞呢塊亞軍牌,但都叫做有個組別12名,都唔太差..!!後段超斜慢成咁,真係有排操呀..!!
影完相後跑落置富買水SUPPORT在SEA TO SUMMIT作戰緊的癲友,約跑了5K幾...!!

本月已跑256KM 急步行40KM

tank1438 發表於 2012-4-24 00:52:16

23/4 急步行返工當RECOVERY,7K一小時,晚上入大西北跟吓操,跑完三圈熱身,再跟佢地的八式熱身,之後原來係佢地每月一次的體能CIRCUIT操練,因時間關係只能做1.5次,即每做一項體能訓練後跑一圈中高速,即跑了15個圈,之後再有師兄帶拉筋,跑圈時遇到卡樂B兄,多得佢指正我的跑姿漏習,希望慢慢可以跑返岩喇..!!

本月已跑 263KM 急步行47KM

tank1438 發表於 2012-4-24 22:13:23

24/4跑慢d返工當recovery,因昨晚大西北加前日的比賽同十卜,今朝真係好攰7k都跑了48分鐘!
因收工約了傻蝦捐血,中午再慢粥多5k 40分鐘慢慢跟卡樂B兄提點的方法去跑,放工再跑多1k去地鐵站,到捐血站驗血時驗出血紅素較低姑娘唔俾我捐仲俾左d鐵丸我,仲叫我操少d時先再黎捐:(
咁即係叫我唔駛捐啫!之後再急步行3K回家!

本月已跑 276KM 急步行50km

kennysze 發表於 2012-4-24 22:16:25

食多D豬肝、海帶、黑木耳、魚、雞、牛肉、蛋、紫菜、菠菜、芝麻、紅棗、豆類,補充鐵質!! 8月再一齊去捐過!

tank1438 發表於 2012-4-24 23:02:58

回復 419# 的帖子

施蛇,唔駛等八月,食晒D鐵丸,兩個星期後就可以試吓捐唔捐得...!!
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: 坦克長跑大作戰...!!

香港長跑網