燉奶佬 發表於 2010-12-14 08:54:03

好犀利呀,轉眼間奧兄廿k已可以128內完成,果然係資優馬!都話你好快追上黎啦!

MatthewTse 發表於 2010-12-14 09:07:59

O記 ~~ccm 對我來說係初戀(首全馬),仲要失身(sub4),真是最難忘。

miller 發表於 2010-12-16 14:36:38

奧兄,岩岩先睇到你留言,睇完之後覺得都順利架喇!

如果太攰呢個星期當調整,下個星期一課20-22km tempo,interval就落番1km先,6分鐘一set走12-14隻,一課長課走30km喇
再之後一個星期就tempo18km,不過要比之前快少少,interval就走我最驚o既800m,5分鐘一套走10-12sets,唔好慢過3分鐘就得…長課走得幾多得幾多,32就32,34就34喇…
一月第一個星期就tempo 16km,再快過上星期少少,interval就走1600m,10分鐘一套走8-10sets,6分15度一set喇,長課落番去20-24km左右
最後一個星期就輕鬆,8-10km 全馬速度tempo,星期四踢腿拉筋加速跑喇…

running-sue 發表於 2010-12-24 08:57:07

oscar 發表於 2010-12-25 19:46:43

亞平 發表於 2010-12-25 20:51:27

原帖由 oscar 於 2010-12-25 19:46 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
12/25今日諗住黎個聖誕歡樂跑,點知下午天色開始驟變,雨蒙蒙又好凍,有啲後悔早上無去跑。自從上星期跑完石崗死亡36k,就覺得成個星期都上唔到力,而且右腳腳脛啲肌肉成日腳酸酸腳漲漲,所以今日都唔 ...

哈~連你都話石崗是死亡之路..我都好似未回夠氣...明日就要再去死多一次....

燉奶佬 發表於 2010-12-25 21:49:24

預祝兩位係各自既比賽都有好成績!

oscar 發表於 2010-12-25 22:04:34

oscar 發表於 2010-12-29 01:36:38

MatthewTse 發表於 2010-12-29 02:00:19

多謝O記第一時間留言,雖然和你素未謀面,但記住今晚十一時,我和你在天各一方各自跑步.....(嘩!好鬼肉麻!)

sunrise 發表於 2010-12-29 09:32:20

食完飯咁快就開跑, 會唔會頂住頂住呀?
我通常飯後最少兩粒鐘先敢跑!

燉奶佬 發表於 2010-12-29 09:33:52

好一對天各一方的痴男:lol

oscar 發表於 2010-12-29 10:55:46

oscar 發表於 2010-12-31 12:33:29

oscar 發表於 2011-1-4 01:13:16

miller 發表於 2011-1-4 10:18:47

原帖由 oscar 於 2011-1-4 01:13 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
1/3   又蛇咗三日(我都唔想架),今日係11年第一跑,諗住食米大夫ge葯,但最後都食唔晒,有啲可惜。天氣凍練長課其實唔算太辛苦,弊在又係上唔夠電,尋日無食過飯,只食過面,今日都只係食咗一碟飯 ...

奧兄,無計喇,無左個底係差唔多,最緊要跑得晒唔傷!

燉奶佬 發表於 2011-1-4 10:26:19

原帖由 oscar 於 2011-1-4 01:13 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
1/3   又蛇咗三日(我都唔想架),今日係11年第一跑,諗住食米大夫ge葯,但最後都食唔晒,有啲可惜。天氣凍練長課其實唔算太辛苦,弊在又係上唔夠電,尋日無食過飯,只食過面,今日都只係食咗一碟飯 ...
係球場跑長課!好悶jer!
尋日見你好似跑唔起!係唔係條褲都有些少未習慣呀!

oscar 發表於 2011-1-4 10:30:40

oscar 發表於 2011-1-4 10:34:12

oscar 發表於 2011-1-6 01:05:17

頁: 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 90 91 92 93
查看完整版本: oscar跑步記錄

香港長跑網