燉奶佬 發表於 2010-4-23 12:48:26

原帖由 711MF 於 2010-4-23 12:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我都幾難入到2'3X"..
睇呢515 你都博盡喎...
收埋收埋,臨尾先有貨JER,我諗平均跑既話,跑8SET,2'45"才會收貨,底過2'40",自己已頂唔順。
對於515 我希望盡力練啦,目標係310之內先,打好個底,逐步向SUB-3 進發。最想完成之餘既時候又可以享受到全馬既樂趣,唔好似係渣馬O甘,跑得好辛苦,愈跑愈唔想跑,好唔開心。
515你又點呀?有咩目標呢?

燉奶佬 發表於 2010-4-23 13:29:08

回復 745# 的帖子

遊山玩水梗係跑完先去啦,無句真

燉奶佬 發表於 2010-4-23 13:38:38

回復 747# 的帖子

我當然知啦,你根本唔係為左遊山玩水,唔好俾我估中,你到時120完成

燉奶佬 發表於 2010-4-23 14:19:27

回復 749# 的帖子

好呀,搵個十k你跑1:20我睇,你掉轉頭跑都唔駛啦

sleung2002hk 發表於 2010-4-23 23:44:30

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-23 14:19 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
好呀,搵個十k你跑1:20我睇,你掉轉頭跑都唔駛啦
515~~~唔知個邊天氣好唔好呢~~~~加油丫~~~祝你sub3成功

TerrySze 發表於 2010-4-24 00:39:15

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-23 12:48 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

收埋收埋,臨尾先有貨JER,我諗平均跑既話,跑8SET,2'45"才會收貨,底過2'40",自己已頂唔順。
對於515 我希望盡力練啦,目標係310之內先,打好個底,逐步向SUB-3 進發。最想完成之餘既時候又可以享受到全馬既樂 ...

我無論跑邊度全馬,都係跑得好辛苦...........愈跑愈唔想跑.....但跑完都係好開心
祝你SUB310成功 ! 向sub3進逼 !

燉奶佬 發表於 2010-4-24 00:41:01

原帖由 sleung2002hk 於 2010-4-23 23:44 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

515~~~唔知個邊天氣好唔好呢~~~~加油丫~~~祝你sub3成功
多謝小鵬打氣,近來你很忙碌吧,少了練習,及update 你的bldg,港地就係o甘,也趁機休息疲累的身體吧。

燉奶佬 發表於 2010-4-24 00:54:18

原帖由 TerrySze 於 2010-4-24 00:39 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我無論跑邊度全馬,都係跑得好辛苦...........愈跑愈唔想跑.....但跑完都係好開心
祝你SUB310成功 ! 向sub3進逼 !
藍血TB?點解有o甘既稱呼呢?想八卦下先:lol
多謝你的鼓勵與分享,也想學你o甘,每次跑完都開心呢,可能我不滿自己係渣馬當日無因應天氣,於高濕度與高難度的賽道下,調整步速,以致臨尾跌得好犀利,要捱番黎,好怕個種感覺,身體心靈都受罪o甘,依家仲驚緊,係唔係笑大人個口呢!為左走出呢個陰影,所以我持續的練,希望可以重拾跑全馬的樂趣與滿足之餘又可進步,才有動力向下一個目標進發。:loveliness:

燉奶佬 發表於 2010-4-24 01:07:49

23/4
19:30
葵芳運動場
100慢400快 6.5k
38.4"1'29.4"
42.1"1'27.8"
42"   1'28.1"
45.5" 1'29.7"
39.5" 1,29.6"
40.1" 1'29.8"
38.9" 1'29.6"
37.6" 1.29.5"
41.9" 1'27.2"
38"    1'28.8"
39.8" 1'29.5"
40.5" 1'31"
38.4" 1'29.4
(28'02.9")

去到跑食會的主場,跟會長與大俠等一同起步,愈跟愈辛苦,他們是跑20set 即10k,我去到6.5k 已頂唔住,收操,但總算完成今日17.5k的里數,不過當然日夜加埋唔係o甘理想啦。最驚人係亞孫係跟晒20隻,而更更驚人係大俠以瀟灑的跑姿最終跑左30隻,點得架。汗顏:L

本月已跑209.4k

鬼影 發表於 2010-4-24 08:06:47

奶兄真係好勤力、向 sub 3 加油hjhj01218hjhjhjhj01218hjhjhjhj01218hjhjhjhj01218hjhj

大俠 發表於 2010-4-24 09:46:43

晨操晚練, 好積極咁備戰喎, 加油!

燉奶佬 發表於 2010-4-24 10:38:40

回復 756# 的帖子

鬼兄,好想再次同你一齊吹水跑步呀!430 見,不過你到時又有重任係身,不可以一齊跑個痛快:(

燉奶佬 發表於 2010-4-24 10:47:19

回復 757# 的帖子

大俠,睇你跑步,真係賞心樂事,好正,結果係寧願睇,唔想跑。:lol
同埋,你keep 時間真你好勁,跟住你都唔駛望自已隻錶,可以好專心o甘跑,唔該晒。
另外當然係想你多多指教啦:loveliness:

TerrySze 發表於 2010-4-24 10:50:13

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-24 00:54 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

藍血TB?點解有o甘既稱呼呢?想八卦下先:lol
多謝你的鼓勵與分享,也想學你o甘,每次跑完都開心呢,可能我不滿自己係渣馬當日無因應天氣,於高濕度與高難度的賽道下,調整步速,以致臨尾跌得好犀利,要捱番黎,好 ...

我開心係因為甘辛苦都捱得完....所以我覺得"捱番黎"絕不是陰影...而係成就:可以"捱得完"
..我的"捱"功好勁架 ! 以前玩10K就最多練5K...跑半馬就最多練10...跑半全馬就最多練3 or 4 課半馬.......後程靠捱 !
而家我係以跑得完為首要目標,跑全馬都預佐30K後要捱番黎....記得年頭廈馬前ITB痛,沒長課,到比賽時30K後ITB痛,最後個12K係一邊跑一邊爆粗.標眼水,淚眼滿面地跑....跑完一樣開心!

你的要求比我高好多 : 樂趣,滿足,進步...你只要不斷地練習,享受跑步,相信唔係好難.

燉奶佬 發表於 2010-4-24 11:13:52

回復 760# 的帖子

嘩,你條友仔都正係超捱得wor,意志力好驚人,不過你衝圈速度仲驚人,好快呀,你練番長課,就不得了。我好怕o甘捱番黎,06年渣馬都係去到30k 之後爆左,俾人界時,見到佢都好慢jer,o甘我咪超慢?行又唔係,跑又唔係,擺手個人又唔去,好痛苦,原來無練長課會死得好慘烈。
係,捱得完係成就,不過唔滿足lor,要學下你正面d睇野先得,多謝你呀!
terry,你仲未開估你既名字由來播。:o

亞平 發表於 2010-4-24 11:59:12

原帖由 TerrySze 於 2010-4-24 10:50 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我開心係因為甘辛苦都捱得完....所以我覺得"捱番黎"絕不是陰影...而係成就:可以"捱得完"
..我的"捱"功好勁架 ! 以前玩10K就最多練5K...跑半馬就最多練10...跑半全馬就最多練3 or 4 課半馬.......後程靠捱 !
而 ...

厲害....咁都捱到返來...我諗我就唔會爆粗..因為冇晒氣力..我只會一路跑一路問自己..做咩要咁辛苦跑全馬...到今時今日都沒有諗到答案..但就跑到上晒癮...

TerrySze 發表於 2010-4-24 12:07:14

藍血:絛舌發藍 (捱到死)
http://www.fotop.net/sw/2010_02_28_Marathon/3_in_1
TB--- 港島人吹水話藉T-BACK可以跑快D...你想唔想試 ?

TerrySze 發表於 2010-4-24 12:09:43

原帖由 亞平 於 2010-4-24 11:59 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

厲害....咁都捱到返來...我諗我就唔會爆粗..因為冇晒氣力..我只會一路跑一路問自己..做咩要咁辛苦跑全馬...到今時今日都沒有諗到答案..但就跑到上晒癮...

第一次我都有問自己..做咩要咁辛苦跑全馬....仲發誓以後都唔會再跑 !
點知原本自己係辛苦命.....跑到上晒癮...

燉奶佬 發表於 2010-4-24 12:32:43

回復 763# 的帖子

d 相好正呀,又舉晒手衝線,又伸利,又跪拜天地,好尊重條跑道wor
tb o甘正既野,留番俾你啦,我要pb就得加啦ng49hgh

燉奶佬 發表於 2010-4-26 09:25:59

25/4
12:15   23c
城門水塘引水道,下花山引水道來回
遲了起床,不過星期日,讓自己休息下吧。今天比上星期熱了些,起步不久便想如何補水才好呢,因只得600ml 水是不能在如此天氣下完成35k的路程。見步行步啦。
跑完5k,速度已下降,感覺與上星期差很遠,故此只好順著身體的反應而跑,沒有加力,畢竟仍有30k呢。10k後,太陽暫時收起了自己,加上有些下坡路,便加快了,到20k 時速度慢了,水也喝得差不多,考慮了一會,決定食gel,並幾乎喝完餘下的水,有一種感覺,上帝有供應的,24k時便遇見一行山伯伯,問他可否給少少水我,好讓我完成全程,他說不好意思只有自己煲的水,並拿700ml的開水給我,我喜出望外且連連多謝,並表示200ml就夠了,留給自己用吧,但他說家在不遠,堅持要我拿下整支水,真多謝他的慷慨。然後上坡路也捱過了,體力仍在下跌中,盡量維持5’/k以下的速度,跑畢艱辛的一課,沒有那支天使般的救命水,可能要行回起點了。

5K22'23.6"
10K 23'21.4"(45'45")
15K 22'20.3"(1:08'05.3")
20K 23'40.6"(1:31'45.9")
25K 24'57.9"(1:56'43.8")
30K 24'57.8"(2:21'41.6")
35K 24'29.9"(2:46'11") (4'45"/k)

本月已跑244.4k
頁: 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46
查看完整版本: 獨跑樂

香港長跑網