runrun 發表於 2010-4-15 18:07:32

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-15 17:32 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
話時話runrun姐,你又係傷左邊樹架?

主要係兩個膝頭都痛,
物理治療師(運動創傷專科)話係軟組織受傷,
一個中醫針炙師話係嚴重勞損,
最近另一個針炙醫師話係臏韌帶發炎,
都唔知邊個啱,或者全部都啱。

另外,內側腳眼位上少少都有啲痛同寃,不過物理治療師認為問題不大,呢度易搞。

亞平 發表於 2010-4-16 00:02:21

喂~~凍死左未呀?

燉奶佬 發表於 2010-4-16 07:58:32

凍死左啦!要......搵.......你........上........身........呀!咪....走.....呀!

亞平 發表於 2010-4-16 11:04:10

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-16 07:58 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
凍死左啦!要......搵.......你........上........身........呀!咪....走.....呀!

唉~咁都凍你唔死..真係好失望...唔通個天真係冇眼?

燉奶佬 發表於 2010-4-16 11:42:48

回復 726# 的帖子

叫你失望,萬分抱歉。
幫你問左個天 (知你同佢無咩聯絡,當然我知佢都唔理你好耐,所以你成日不明了了),個天話:「亞平一日唔死,你仍有重任於身,以制衡其惡行,天下才能太平。」
我先明白,天已降大任於我,故先熬我骨,練我肉,自古有云正邪不兩立,現感一股浩然正氣充滿我身。
靜靜雞講你知,天有眼架,你等天收啦。

燉奶佬 發表於 2010-4-16 12:06:06

15/4
19:00 15c
荃灣碼頭至黃金海岸
15k 1:18

整天都下著雨,但平兄說風雨不改,便不能清失約。沒預料那麼凍,只帶了背心,加多件底衫便出發,有蕉仔,平兄及第一次見面的雄記。

本月已跑141.5k

oscar 發表於 2010-4-16 13:54:57

亞平 發表於 2010-4-16 14:02:06

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-16 11:42 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
叫你失望,萬分抱歉。
幫你問左個天 (知你同佢無咩聯絡,當然我知佢都唔理你好耐,所以你成日不明了了),個天話:「亞平一日唔死,你仍有重任於身,以制衡其惡行,天下才能太平。」
我先明白,天已降大任於我,故先 ...

你放心都得啦...昨晚搭車時有人幫我觀手掌,話我條生命線好短...所以你好快就不用熬骨,練肉,天降於你的大任亦好快完成,很快可以昇天去領功了...到時我們又會再次碰到了..

燉奶佬 發表於 2010-4-17 19:28:56

原帖由 oscar 於 2010-4-16 13:54 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
燉兄,今晚諗住玩乜嘢菜式﹖
sorry 今日先睇到,幾時再走長課呀?

燉奶佬 發表於 2010-4-17 19:40:43

17/4
15:00   18c
城門水塘引水道--下花山引水道來回
32k 長課
2:23'33"
以為狀態一般,跑前都無想太多,希望5/k之內完成就算,怎知一開跑都幾順,加上天氣一流,很清涼舒服,25k 後開始跌,但無刻意加力,故此尾2k,都有力加少少番去,跑了個不錯的長課。
5k 22'18"
10k 22'19" (44'38")
15k 21'59" (1:06'38")
20k 22'38" (1:29'16")
25k 22'49" (1:52'06")
30k 23'06" (2:15'12")
32k 8'21"   (2:23'33")
4'29"/k

本月已跑173.5k

燉奶佬 發表於 2010-4-17 20:03:08

回復 730# 的帖子

人貴自知,平兄你係上到去先好。

亞平 發表於 2010-4-17 20:21:00

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-17 20:03 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
人貴自知,平兄你係上到去先好。

邊個去先都冇所謂啦...始終有日都會在人生終點見...正如跑步一樣...你跑得快..先到..我隨後就到既啦~~

燉奶佬 發表於 2010-4-17 20:45:11

回復 734# 的帖子

我係驚你跑跑下迷路,搵唔番條天路,地獄無門你又偏要闖入去,去喪ken屋企打個圈就好走啦

燉奶佬 發表於 2010-4-20 00:44:29

19/4
19:0023C
鄧記
7k tempo 29
做完基本動作之後,都基本無咩力,太耐無跟操了,做幾下抬腿,隻小腿都抽抽地,搏命拉筋先之好d,其間成個人散散地,偷工減料。跟著衝左4個100 及兩個200,以做好姿勢為主,不需搏盡。wong sir 指點了自己的一些跑姿問題後,他們去街跑去為430認路做準備,我則留下做自己的功課。但自己跑唔起,不斷有胃氣,見到每k 係o甘慢落去,跌到跑長課既速度時好想放棄,跟自己的思想不斷鬥爭,勉強跑左5k,剩番2k 就easy 執啦,加少少,完成。要早點休息啦。
4'04"; 4'09"; 4'13"; 4'19"; 4'25"; 4'08"; 3'59" (29'19")
本月已跑180.5k

oscar 發表於 2010-4-20 09:32:28

燉奶佬 發表於 2010-4-20 10:37:09

回復 737# 的帖子

第3-5k 既時間都唔見得人啦,你幾時開跑架,神出鬼沒,b又係度玩咩野呢?我跑得好專心,都唔知佢都係度跑添

亞平 發表於 2010-4-20 11:00:25

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-20 10:37 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
第3-5k 既時間都唔見得人啦,你幾時開跑架,神出鬼沒,b又係度玩咩野呢?我跑得好專心,都唔知佢都係度跑添

一句講晒...目中冇人...咁又係..跑在自己後面的..冇需留意啦~~

燉奶佬 發表於 2010-4-20 11:29:02

原帖由 亞平 於 2010-4-20 11:00 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

一句講晒...目中冇人...咁又係..跑在自己後面的..冇需留意啦~~
個場係圓既,又唔係同時起步,點分前後,你又係度放火呀

燉奶佬 發表於 2010-4-21 23:49:46

21/4
19:3024c 95%
青衣運動場
800 x 8 6分連休
2'52"; 2'48"; 2'47"; 2'50"; 2'57"; 2'57"; 2'52";2'38"
想不到上星期六,跑完32k的長課後,會疲累至今,無一set跑完都想停,但跑慢點又何況呢,始終會跑完的,好不容易跑到第七個,其間少不免被人揶揄我渣流灘,不過無理,按感覺跑,心想只剩兩個,加快少少吧。希望下次可以跑得平均些。
認識了亞孫,吃飯時他竟拿出自制的xo醬絡大家品嚐,很香,但好辣,直叫我滿頭大汗,好正。更介紹田七煲田雞,滋陰補氣wor,叫亞媽試下煮黎食,試完再分享成效。

本月已跑186.9k

燉奶佬 發表於 2010-4-23 12:07:46

22/4
21:00 22c
葵芳運動場
5K 恢復跑
24'49"
個人仍然好疲乏,舉腳都無咩力,跑左1K後好些,但腳步很沉,跑完很認真地拉筋,做少少體能,希望下星期一入鄧記可以做番好D。

23/4
07:00
跑步機
11/K 變速
5'04"; 4'28"; 3'55"; 4'12"; 3'54"; 4'16"; 4'40"; 4'15"; 4'04"; 4'16" 4'05" 4'24" (47'20")

原先要跑17.5K 的,但早上時間唔夠,唯有晚上補番啦,其實O甘樣,得唔得呢?跑完好好胃口呀!

本月已跑202.9k
頁: 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45
查看完整版本: 獨跑樂

香港長跑網