瘋瘋 發表於 2008-11-6 11:56:19

xo523 發表於 2008-11-6 22:15:51

回復 359# 的帖子

等埋小弟哈哈哈

瘋瘋 發表於 2008-11-6 22:18:47

daniel0415 發表於 2008-11-6 22:44:44

回復 358# 的帖子

大圍兄:
今日我公司部電腦維修緊,真係唔知你前日病著,不過今日睇你精神都幾好,應該冇事了。見到你和瘋兄在不斷進步,我郤無奈地要休息2~3星期,冇得跑真係好心急,但仍必須要等腳傷完全好番才行。期待下次和你們一齊練長課。

瘋瘋 發表於 2008-11-6 22:47:49

大圍新跑手 發表於 2008-11-7 01:29:29

回復 361# 362#的帖子

瘋狂兄 & xo523兄:
小弟plan了一條2008.12.07 石門賽後25K路線給兩位ching參考。ghughjg" />" />" />" />jg

沙田運動場 ---> 梅子林 ---> 烏溪沙 ---> 梅子林 ---> 沙田運動場
建議賽後先於大水坑小橋位埋下補給水及食物,然後到運動場儲物。
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/961724367403
當日亦同時可安排網友約跑活動,此路線可因應各跑手能力計劃數條10-20路線。

大圍新跑手 發表於 2008-11-7 23:34:30

11.7 沙田運動場 Interval Run 800m x 5 (5分鐘連休)
本來今晚想join泰基既極速飄移,點知又唔準時放工,其實就算可以準時放工都唔夠時間做熱身,睇來以得都唔使再諗lu。gyujghkjhk
我又見自從上次跟米拿ching操過一次Interval之後自己都未試過再操,先慢跑5圈熱身同埋拉筋,咁啱又見到跑步舍都係度衝圈,佢地玩 800m (5分鐘連休),於是我又跟住佢地玩不過我遲佢地30秒度起步。ghjgfvhfgjgf
時間:3'103'193'243'243'22
跑完5個已經好辛苦唔想跑utyuftyftyf ,咁啱原來佢地都係跑5個(不過我冇留意佢地之前有冇操其他),於是順理成章收工,最後慢跑多5圈cool down同埋拉筋就換衫走人。ghikjlkjl
今日結算:連熱身cool down共跑 8K

,,,,,,,,

大圍新跑手 發表於 2008-11-8 09:52:00

原帖由 貓仔欣 於 2008-11-8 01:29 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我見佢地之前是操400m的...我響廁所出黎走人時見到saki的尾燈...佢地跑離運動埸
想叫佢都來唔切 :loveliness:
Hi 欣ctse,我係運動場對面落車都見到saki個側燈呀,不過衫都未換又要熱身所以跟唔到佢地跑。fghfghfgh
妳都有跟泰基操o架?咁跟住妳自己點操法呀?ghjgfvhfgjgf
小弟目標係明年既渣打全馬,以後要請ctse比多d意見小弟啦。hghonion_icon_109hgh

大圍新跑手 發表於 2008-11-8 20:27:47

11.08 緩跑徑 6K Recovery Jog
今日黃昏落咗樓下緩跑徑 jog 咗 6K,希望明天黃金海岸15K比賽既時候可以跑得唔係咁緊。
時間:18' 3820'03Total : 38'41fgyhgjm" />" />

本周總結 (里數:46K,11月累計:68K)
2/11 (Sun)3/11 (Mon)4/11 (Tue)5/11 (Wed)6/11 (Thr)7/11 (Fri)8/11 (Sat)Cross Training (Badminton)Tempo Run 12KRestTempo + Uphill Run 18KRestInterval Run 5 x 800m (Total 8K)Recovery Jog 8K

saki 發表於 2008-11-8 23:09:41

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-8 09:52 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

Hi 欣ctse,我係運動場對面落車都見到saki個側燈呀,不過衫都未換又要熱身所以跟唔到佢地跑。fghfghfgh" />" />
妳都有跟泰基操o架?咁跟住妳自己點操法呀?ghjg" />" />fvhfgjgf
小弟目標係明年既渣打全馬,以後要請ctse比多d ...

話!!!!!!

一連兩個 ching ctse 見到我慢速漂移 好在我沒冇古怪行為姐...............hjkjhlkuiolgfyfgughjfgyhgjm

btw, 佢地今個星期又跑番沙田-科學園 (12-20km)

p.s. 大圍 ching, 原來你都有跑顯田的.........

,,,,,,,,

大圍新跑手 發表於 2008-11-10 09:46:44

原帖由 貓仔欣 於 2008-11-8 23:33 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
嘻嘻....原來大圍兄認唔我啦~ 呢...唔方便做激烈運動果位呀~ :lol
我昨天都在運動埸的練跑的, 準備閃人時就見到saki背影

Saki兄, 你好易認的~:loveliness:
先前運動場太多人了, 我無留意到你, 係準備走時先見 ...
索尼亞 ctse原來係妳呀,轉咗名都唔單聲梗係唔認得啦,咁妳認唔認得小弟呀,下次見到我同我打聲招呼呀。hjkjhlkuiol
咁妳果日練跑點練法呀?應該唔係太劇烈呱!fghjugjghj

瘋瘋 發表於 2008-11-10 10:02:46

kenneth 發表於 2008-11-10 10:15:33

大圍新跑手 發表於 2008-11-10 10:56:26

11.09 NB黃金海岸15K比賽 + 汀九 ---> 屯門 13K 賽後加操
當日一早相約瘋狂兄,米拿兄同埋第一次見面既mode兄於灣景花園坐Taxi入去比賽現場。到場後登記攞咗記念品之後,同部份長跑網ching吹吓水就換衫開始熱身,差唔多時候就去到起步點搵到個較前位置。
賽前目標希望可以做到1小時10分jkljkljkljk ,呢條賽道雖然大部份都係平路,但係一開始就要上一段大約1K既大斜路同埋跑完斜路之後都需要一段時間warm up先跑得返起ghjghjfghft ,頭2K睇過時間差唔多用咗成12',跟住全平路就開始比較跑得順,keep住都可以用4'40/K既pacing來走fgyhgjm ,到咗第二個折回點之後一路都有2,3個跑手同我拍住走,反而會帶快咗少少時間,到咗最後回程大滿斜真係太斜,都唔敢點衝只係順住咁跑返終點。fhdfhdf
自己計時 (每5K分段):25'1523'1322'47 (1'11'15)

大會時間:Official Time 1'11'33
                  Chip Time 1'11'11

雖然做唔到自己賽前目標,但係都非常滿意。賽後休息一陣就同瘋狂兄、stanley同埋Alex兄一齊慢跑13K入屯門加操作為呢個星期既長課。ghjghjghk

瘋瘋 發表於 2008-11-10 11:05:44

desmond 發表於 2008-11-10 11:21:53

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-10 10:56 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
11.09 NB黃金海岸15K比賽 + 汀九 ---> 屯門 13K 賽後加操
當日一早相約瘋狂兄,米拿兄同埋第一次見面既mode兄於灣景花園坐Taxi入去比賽現場。到場後登記

大圍新跑手 發表於 2008-11-10 11:27:42

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-10 11:05 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
大圍兄, 小弟覺得前幾日我地夜操梅子林多多少少對咁次比賽有幫助, 有機會操多幾轉都好喎, 下次試下3上3落都好. :lol
梅子林既好處係近近地. gfjghkhjk" />" />
真係好方便,咁就呢個星期再搵一晚,今次一於3上3落。hjikgyufyu

瘋瘋 發表於 2008-11-10 11:32:21

頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: 大圍長跑長友Blog (賽季又到,唔止要勤力d操,仲要勤力d寫Blog。)

香港長跑網