大B 發表於 2010-10-16 18:30:11

uhgjuem21hj 神童兄近來勤力左好多喎!!繼續加油!!

神童威威 發表於 2010-10-16 23:30:47

原帖由 大B 於 2010-10-16 18:30 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
uhgjuem21hj 神童兄近來勤力左好多喎!!繼續加油!!

謝謝大B兄支持:loveliness: !
既然報左名玩渣打全馬就盡自己能力練多一點,
而且平時又少長課,唯有再努力加把勁,希望到時順利完成賽事啦!

大B 發表於 2010-10-18 23:25:03

uhgjuem33hj 小弟都報左全馬, 不過近來練習目標都係10K賽, 重點賽事ASICS 10K就到, 希望有好成績啦!大家加油!!uhgjuem25hj

神童威威 發表於 2010-10-18 23:30:53

原帖由 大B 於 2010-10-18 23:25 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
uhgjuem33hj 小弟都報左全馬, 不過近來練習目標都係10K賽, 重點賽事ASICS 10K就到, 希望有好成績啦!大家加油!!uhgjuem25hj

ASICS 10K我都有報,到時跑道上見啦:loveliness: !
大B兄,你打算10K做咩時間呢:o ?

神童威威 發表於 2010-10-21 00:12:15

屯門鄧記tempo run(20/10)
新屯門中心 → 屯門鄧記(約3k慢跑)19'15"65
屯門鄧記tempo run(600慢+1k快)X6組+600慢
目標時間:慢2'00"/圈   快1'48"/圈
1'59"1'00" / 1'50"1'49"54"
2'01"1'00" / 1'48"1'50"56"
1'56"   58" / 1'49"1'49"54"
2'00"   57" / 1'46"1'46"55"
2'01"1'00" / 1'49"1'47"54"
1'57"1'00" / 1'47"1'45"55"
2'03"   57"
屯門鄧記 → 新屯門中心(約3K慢跑)22'15"30
今晚跑了16.2K:loveliness:   本月累積112.7K

神童威威 發表於 2010-10-23 15:23:41

大西北長課
原打算留力明早同3PS操山,可惜因事要放3PS一次飛機喇!
既然明早冇得玩,所以今早都唔好偷懶,去跟下Wong sir玩下先...
今早改跑高爾夫球場背後山路玩tempo run。
(約1.1KX5組/每組休息4分鐘)
4'42"09
4'35"36
4'41"38
4'45"52
4'41"98
5'13"53(最後陪辣焦妹玩多組)

今日跑了6.6K:loveliness:   本月累積119.3K

燉奶佬 發表於 2010-10-23 16:07:36

6.6K 都你長課?你練緊1/200米呀?hgjD088ghjghj

Kennychoi 發表於 2010-10-23 16:08:45

睇黎你都幾勤力,係你依個Blog唔好再用經常懶惰的神童啦!!!要改名為經常偷勤的神童啦!!!:D
但好似你報咗渣馬全蛋喎...睇黎你要走多D長課啦...係喎!有名得叫神童喎!:lol

神童威威 發表於 2010-10-23 21:44:58

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-23 16:07 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
6.6K 都你長課?你練緊1/200米呀?hgjD088ghjg" />" />" />" />hj

哦!奶媽你死喇:o !
星期六果課真係叫"大西北長課",你係咪質疑緊Wong sir呢:@ ?
算啦!你好似星期六都冇來過,你都係唔明嫁喇!
等我解釋下你知啦!原本今早真係跑22K長課,
不過Wong sir知道大家就來有短距離比賽,
所以改一改訓練模式,玩下tempo run等大家練下速度,
而我落得去跟Wong sir玩緊係聽指示行事啦!
雖則我跑左6.6K:L ,但感覺已跑20K嫁喇:lol !你明不明白呢:o ?

神童威威 發表於 2010-10-23 21:56:07

原帖由 Kennychoi 於 2010-10-23 16:08 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
睇黎你都幾勤力,係你依個Blog唔好再用經常懶惰的神童啦!!!要改名為經常偷勤的神童啦!!!:D
但好似你報咗渣馬全蛋喎...睇黎你要走多D長課啦...係喎!有名得叫神童喎!:lol

蔡兄,多謝你的關心:loveliness: !
其實我都知要走多一點長課,可惜事與願違,等我再好好分配下d時間先...
還有我打算玩完十卜先加長課,始終對玻璃腳容易受傷:'( ,
唔想過度的操練弄到自己受傷:Q ,攪到3PS陣腳大亂就唔好啦;P !

神童威威 發表於 2010-10-30 00:02:14

香港仔運動場(29/10)
今晚同五位聰明仔進行了第四課操練,由於上星期打風關係沒有操練,
所以今次只跑了3個圈+休息3分鐘+3個圈就放工了。
時間如下:2'39"2'37"2'21"=7'37"
             休息3分鐘
            2'22"2'16"2'30"=7'08"

香港仔運動場 → 惠福道尾約1.5k=6'00"
今晚約跑了4K   本月累積123.3K:loveliness:

燉奶佬 發表於 2010-10-30 06:42:44

原帖由 神童威威 於 2010-10-23 21:44 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

哦!奶媽你死喇:o !
星期六果課真係叫"大西北長課",你係咪質疑緊Wong sir呢:@ ?
算啦!你好似星期六都冇來過,你都係唔明嫁喇!
等我解釋下你知啦!原本今早真係跑22K長課,
不過Wong sir知道大家就來有短 ...
原來後面有咁多原因既!不過你既題目係長課馬,引人誤會,又無一早解釋,唔關我事he he

神童威威 發表於 2010-10-30 18:02:57

大西北長課
荃灣西鐵站 → 丁九   慢跑約4K
丁九引水道   6K32'02"08
                  6K31'17"33
                  3K14'44"85
總時間:(15K)1:18'04"
丁九 → 荃灣西鐵站   慢跑約4K

今早跑了23K本月累積146.3K:loveliness:

神童威威 發表於 2010-11-1 22:47:39

10月份訓練
2/10 湖山公園                                    2K
          湖山公園→內河碼頭燈位(來回) 10.5K
3/10 新屯門中心→荃灣西鐵站             19K(1:41'20")
6/10 龍門居→鄧記(來回)                     5K
          鄧記                                          6K
8/10 香港仔運動場+跑街                     8K
9/10 錦輝麥十引水道→
         黃泥墩水塘堤壩(來回)               16K
13/10 鄧記                                       8K
15/10 香港仔運動場+跑街                  7K
16/10 湖山公園                                 3K
          鄧記                                       12K
21/10 新屯門中心→鄧記(來回)               6K
          鄧記                                    10.2K
23/10 高爾夫球場背後山路               6.6K
30/10 香港仔運動場+跑街                     4K
31/10 荃灣西鐵站→丁九(來回)               8K
          丁九引水道                               15K

今個月跑了146.3K:loveliness:

總結:今個月跑的日子都算多了,十一月份要加多一點長課至得!

神童威威 發表於 2010-11-2 23:40:27

新屯門中心 → 兆康 22'34"04
兆康 → 新屯門中心 21'31"36
               總時間:44'05"40
今晚跑了約8K   本月累積8K:loveliness:

神童威威 發表於 2010-11-7 14:13:56

青公長課
新屯門中心 → 三聖恆福花園               9'35"27
三聖恆福花園 →小欖航海訓練學校      31'49"98
小欖航海訓練學校 → 深井嘉頓         32'24"27
深井嘉頓 → 荃灣西鐵站                  33'39"54(1:47'29")
荃灣西鐵站 → 汀九                        22'51"92
全長約23k                        總時間 :2:10'20"

跑完後去了觀看Newbalance比賽,見到Nancy、蕉仔同Grace都跑得好好成績,
Nancy更加攞左個組別第四名獎項,真係恭喜恭喜:D !
之後大家就坐巴士入屯門,落車後自己再慢跑2K回家。

今日跑了25K:loveliness:   本月累積33K

燉奶佬 發表於 2010-11-9 14:21:06

真係話練長課就跑長課喎!

神童威威 發表於 2010-11-9 19:42:33

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-9 14:21 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
真係話練長課就跑長課喎!

其實跑20K以上真係好辛苦吓:funk: ...
跑慢d隻腳仔好快就攰:Q ,跑快d有驚跑唔晒:'( ...
唉!開始對42K有點恐懼添!希望慢慢加上去自己能夠適應到啦!

燉奶佬 發表於 2010-11-9 19:45:58

宜家先十一月,到一月先驚都未遲啦!

神童威威 發表於 2010-11-9 19:59:24

原帖由 燉奶佬 於 2010-11-9 19:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
宜家先十一月,到一月先驚都未遲啦!

鼓勵下d說話都冇句:@ !
我唔想好似你咁...臨急先來練就死得啦:P!
頁: 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60
查看完整版本: 神童多謝大家支持!再見~

香港長跑網