燉奶佬 發表於 2011-9-29 22:51:18

29/09/2011
葵芳運動場
18:00   26c

18個大圈    8k
2'53";2'43";2'31";2'29";2'30";2'30";2'25";2'23";2'28";2'24";2'20";
2'18";2'19";2'19";2'18";2'20";2'15";2'17"
43'44"(5'28"/k)
今日8號風球,4點鐘改掛3號風球,5時許見雨勢及風勢明顯減弱,便去運動場慢jog8k,去到尾腳有些累,便停下來拉筋。
之後有朋友到來,忍不住又跑多3組200,很久沒跑那麼快了!
3x200 (休2min)
32"57";33"02; 32'96"

本星期已跑28.7k

阿火 發表於 2011-9-29 23:12:27

原帖由 燉奶佬 於 2011-9-29 22:51 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif29/09/2011葵芳運動場18:00   26c18個大圈    8k2'53";2'43";2'31";2'29";2'30";2'30";2'25";2'23";2'28";2'24";2'20";2'18";2'19";2'19";2'18";2'20";2'15";2'17"43'44"(5'28"/k) 今日8號風球, ...

乜嘢朋友令你把持不住再跑?肯定係靚女啦!
預左你會話我“死八公”所以起度認左先!

禮拜六比賽,俾心機!:lol

燉奶佬 發表於 2011-9-29 23:57:55

大舊屎!哈哈!不過係我主動!今晚葵芳都好多猛人!我齋睇都抵!

燉奶佬 發表於 2011-9-30 00:02:40

講錯野,大俠同我跑大圈,跑200既真係長髮美女!你真聰明!

大B 發表於 2011-9-30 13:56:20

好耐無唻坐, 睇番奶兄近來好似跑步hea左好多喎(我都一樣...:L )有公/私事忙?定係未有目標?:o

燉奶佬 發表於 2011-9-30 14:19:21

大B兄,你所言非虛,小弟近朱者赤,近墨者黑,近來群埋大俠到,弄至光陰虛渡!B兄,有何良方妙藥?

阿火 發表於 2011-9-30 15:34:55

都係我唔好,有份搞到你個人hea左,嚟緊海外賽有目標地推動你提昇,加油!

大俠 發表於 2011-9-30 16:10:07

原帖由 燉奶佬 於 30-9-2011 14:19 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
大B兄,你所言非虛,小弟近朱者赤,近墨者黑,近來群埋大俠到,弄至光陰虛渡!B兄,有何良方妙藥?

你姓賴架 :@

燉奶佬 發表於 2011-9-30 18:39:09

終於俾你知我既全名,無錯我叫賴奶!

阿火 發表於 2011-9-30 19:33:59

原帖由 燉奶佬 於 2011-9-30 18:39 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif終於俾你知我既全名,無錯我叫賴奶!
“賴奶屎”

燉奶佬 發表於 2011-9-30 20:05:31

好過賴屎奶!

阿火 發表於 2011-9-30 20:18:47

原帖由 燉奶佬 於 2011-9-30 18:39 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif終於俾你知我既全名,無錯我叫賴奶!
你地真係.... 好夾! :lol

MatthewTse 發表於 2011-10-1 14:19:19

今日阿賴奶靠黨靠國靠中央支持, 終於過了坐偶像山, 好慶烚烚咁!

前進 發表於 2011-10-1 22:48:55

呀奶今日見你真系好開心!!

tommyleung 發表於 2011-10-2 14:18:33

恭喜奶兄同大俠都攞獎~~~hjhj01218hjhjhjhj01218hjhjhjhj01218hjhj

睇來奶兄今次片贏左喎?!

燉奶佬 發表於 2011-10-2 23:20:06

1/10/2011
8:30.   25c.大風
大尾督 國慶杯10K
4k.15'17"
7k.   13'48" (28'05")
10k.11'16" (39'21").全場19 組別4
當日是大西北8星期訓練的期考,大家都精神抖擻的迎戰。
7點45到場,熱身時感覺一般,雙腿不怎麼能發力,另外腰比較酸軟。而霸頂風勢很大。
然後8:15上線站第1排,有eric, r, 夢璃在附近。不久已口乾,但已站好,也沒法,只10k,很快有水喝了。
起步後,只按自己舒服的步伐跑,不斷給爬頭,大風迎面而來,不想頂風,尤其感覺自己不太有力,便跟在一群8個人的小集團中,2k折返,還不到3k,大俠也過了我,當然一直死跟。4k另一折迥點有水了,但水杯只很少水,只能沾沾口,聊勝於無,自己也一直跟在大俠身後,跑了1k多後,與他平排,6k 又有水站,瞄到一杯較多水的就拿,然後奔向碼頭方向,至7k折返,竟然已是28'05",並且跑得頗費力,有些氣餒,但只剩3k,也要加力才能穿40吧,不久便趁一上坡位過了大俠,又跑至大霸,但水站卻設得離賽道大遠,便決定不拿了,最後衝刺,見eric 在前,但追了很久,只把距離拉近,卻追不上,開始有些力不從心,聽到後面腳步聲,睄到是大俠,不能再失之交臂,發力抵擋,跑了幾百米,體能下降,速度跟不上,像擺除不了追兵,懷疑自己又要輸多一場了,放棄吧,思想鬥爭了幾秒,不,鼓其餘勇發力再衝,終於過了Eric,沒有了大俠的腳步聲,踏上計時地氈,待衝力慣性停止了,彎下腰,便直是喘氣,贏了,終於第一次贏了大俠。然後便不斷與跑友們吹水。見到前進,他恭喜我衝贏了。更與阿火相認拍照。
不久便與根根及Eric,根根也告訴很多跑步知識,很實在實用。
然後去取網衣,多得一班義工幫手,更有mill 姐左找右找,才找到合呎碼的給我,多謝了。也多謝lulu 姐告訴我有第4名。
取獎後與wong sir ,大西北女子隊及威威,蔡兄,平兄,grace 等大西北人影相。
很多長跑網跑友分別取得個人及隊際獎項,大西北女子也取得亞軍,成績很不錯!

隨後與跑食會大顆兒,一同回葵芳飲茶,跑了不用1個鐘,食卻食了2個小時,食得十分飽足才不捨的散席。

自己時間不是很滿意,要繼續努力。

本星期己跑38.7k

燉奶佬 發表於 2011-10-3 00:59:21

2/10/2011
8:00
葵芳運動場至小欖橋底來回29k
去1:15:43
回1:10:19

共2:26:02

本星期已跑67.7k

大俠 發表於 2011-10-3 01:11:11

原帖由 燉奶佬 於 2-10-2011 23:20 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
1/10/2011
8:30.   25c.大風
大尾督 國慶杯10K
4k.15'17"
7k.   13'48" (28'05")
10k.11'16" (39'21").全場19 組別4
當日是大西北8星期訓練的期考,大家都精神抖擻的迎戰。
7點45到場,熱身時感覺一 ...

好好享受呢一刻喇, 下次Asics未必咁易架喇 :lol

MatthewTse 發表於 2011-10-3 08:51:13

大俠比佢開心多個半月, 老虎就趙佢。

大俠 發表於 2011-10-3 09:10:38

原帖由 MatthewTse 於 3-10-2011 08:51 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
大俠比佢開心多個半月, 老虎就趙佢。

弊! 唔記得要行苗圃 :L
頁: 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 [215] 216 217 218 219 220 221 222 223 224
查看完整版本: 獨跑樂

香港長跑網