miller 發表於 2008-11-12 11:40:55

回復 400# 的帖子

如果你岩岩玩完毅行,基本上當你耐力方面就唔係好使再練喇,集中跑長d tempo run,今個星期或者下個星期初跑一次interval就得喇…

今年都係我第一次跑廸廸尼,又係唔識路,一齊見步行步喇!

oscar 發表於 2008-11-12 11:58:51

miller 發表於 2008-11-12 12:02:50

Tempo的話可以14km - 18km喇…

如果係跑interval,賽前的話可以跑長少少,1,000m x 10 或者 1,600m x 6 - 8喇

oscar 發表於 2008-11-12 12:32:07

sleung2002hk 發表於 2008-11-12 14:15:03

等我都跟下先~~osacr兄咁快recover到~~我都係今晚先復操
有機會一齊跑tempo~近排試練2x5k/1x5k,1x10k
效果好似幾好~~唔知咁練tempo岩唔岩

miller 發表於 2008-11-12 15:01:51

回復 404# 的帖子

我記錯左得番一個禮拜﹙nike﹚,你講o既pattern係岩o既,不過如果有兩個星期,你第一個星期可以跑800m 或者 1,000m interval,第二次先跑1,600m,會容易d適應快o既速度…

oscar 發表於 2008-11-12 19:09:52

oscar 發表於 2008-11-16 19:15:37

神童威威 發表於 2008-11-16 19:30:33

原帖由 oscar 於 2008-11-16 19:15 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
15/11六點半左右已經落咗鄧記,見到一個二個小朋友都掛住獎牌,攞住獎杯係度影相,個個都好滿意咁ge樣喎!毅行已經過咗成個星期,係時候要復操,呢個星期只跑過一課6k的recover run,狀態更係唔 ...

恭喜Oscar兄:) 不如明年同7兄一齊玩4x400吖?(你唔嫌我慢的話)我都好耐冇玩過....

cu83 發表於 2008-11-16 20:49:27

嚇死人咩 ~ 44分跑10km
我要 64分先跑到 10km
你地班高手跑親都十十km咁計,攞命咩??
ghjghjgh

神童威威 發表於 2008-11-16 23:21:14

原帖由 cu83 於 2008-11-16 20:49 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
嚇死人咩 ~ 44分跑10km
我要 64分先跑到 10km
你地班高手跑親都十十km咁計,攞命咩??
ghjg" />" />hjgh

這裡仲有好多40分樓下跑10k的ching ctse存在,他/她們日操夜操先有這樣成績,小第真係很佩服咁有恆心的ching ctse,自問一定唔得:'(

oscar 發表於 2008-11-17 09:32:11

711MF 發表於 2008-11-17 09:50:30

kenneth 發表於 2008-11-17 09:58:09

oscar 發表於 2008-11-17 10:06:19

sleung2002hk 發表於 2008-11-17 12:09:50

原帖由 711MF 於 2008-11-17 09:50 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

師兄你底子好跑400米1分鐘留下一d問題都無,比我就死啦,,到現左點衝400米都未試過1分10秒內..
平時沖圈沖十幾個係好難1:10內
我都想練下400m-1500m既速度
我沖圈都好少可跑到1:10內

oscar 發表於 2008-11-18 11:54:52

sleung2002hk 發表於 2008-11-18 14:30:24

oscar兄~渣打全馬~~
諗住呢幾個月加幾多里數??

oscar 發表於 2008-11-18 19:43:03

sleung2002hk 發表於 2008-11-18 20:11:04

0.0 OSCAR兄原來咁忙架~~要兼顧咁多野又真係幾辛苦既
慢慢黎啦~~長跑長友嘛:lol
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: oscar跑步記錄

香港長跑網