亞平 發表於 2008-12-17 10:27:02

原帖由 711MF 於 2008-12-17 09:59 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

c hing保重啊...身體要緊....

係囉,來日方長,oscar師兄,唔怕冇得跑喎.

oscar 發表於 2008-12-17 12:03:30

michaelyw 發表於 2008-12-17 12:11:44

請保重身體oscar 兄,
先休養身體,現在離渣打尚有一段時間,病好之後再build up都尚有時間,如果時間唔夠則改目標,來日方長,還有很多機會。小弟呢排都被腸胃問題影響跑步的正常schedule,不過好在呢排情況好轉。
在此祝oscar 兄長跑長有

亞平 發表於 2008-12-17 12:20:50

原帖由 oscar 於 2008-12-17 12:03 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
多謝樓上幾位師兄關心,其實....都已經病咗十幾日......今日都仲係燒緊,而且頭痛已經持續三日,行又痛,訓又痛,最痛係彎腰著鞋,起身抆屎,個心跳一下個腦就好似比人敲一下咁!真係痛到痺,所以尋日都唔跑。 ...

OSCAR師兄,聽你咁講,又要照腦同埋check心跳律,仲有照肺,都幾嚇人,有D替你擔心,希望閣下乜事都冇,
渣打可以見到你!

大圍新跑手 發表於 2008-12-17 12:43:56

原帖由 oscar 於 2008-12-17 12:03 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
多謝樓上幾位師兄關心,其實....都已經病咗十幾日......今日都仲係燒緊,而且頭痛已經持續三日,行又痛,訓又痛,最痛係彎腰著鞋,起身抆屎,個心跳一下個腦就好似比人敲一下咁!真係痛到痺,所以尋日都唔跑。 ...
oscar兄:
早兩日仲見你跑得咁好諗住你好快好返,我諗你講果d都係例行檢查來啫,不過真係要忍下腳休息到好返使先跑穩陣d。gfjghkhjk

alex504992004 發表於 2008-12-17 13:39:31

OSCAR兄:
快的好返一齊跑過。但我中咗感冒都有5日啦!

oscar 發表於 2008-12-17 13:46:30

pwong5618 發表於 2008-12-17 14:11:58

Oscar,

睇返前几週你的運動量與休息時間,好簡單 ------" 休息不足"
最好不要再跑,等感冒清晒先跑啦!

你而家好 fit 好想進步,好想做到定下的目標,
但又被其他野拖住,好無夸!真係激死!ng41hgh
但練長跑就好似人生過一樣,有上有落,有高潮,有低潮,
最順果時又發生其它事,無辦法的只能接受,順其自然,
好似你講--平常心!

好多時病或受傷時懂得休息,服出時又會進一步的,不是在騙你!

祝早日康復!

oscar 發表於 2008-12-17 14:34:55

711MF 發表於 2008-12-17 14:45:57

oscar 發表於 2008-12-17 15:25:52

711MF 發表於 2008-12-17 15:44:03

叮叮噹 發表於 2008-12-18 00:27:29

Oscar,

發燒感冒就唔好跑步或做運動,忍吓啦!中西醫都係咁講架.
發燒係病徵,提示你身體有毛病,處於打仗作戰狀態. ng19hgh
唔休息,重去跑步消耗精力,身體邊有能力去打勝仗呀?
唔休息咪病極都唔斷尾囉!

ng1hgh 多飲水,多休息,食vit.C.
早日康復,長跑長有.

上水馬王 發表於 2008-12-18 12:36:18

Oscar兄,保重身體!

oscar 發表於 2008-12-18 12:49:22

大圍新跑手 發表於 2008-12-18 15:36:39

原帖由 oscar 於 2008-12-18 12:49 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
係呀!多謝幾位!我已經停跑三日,今日仲有少少頭痛,唔知要停幾耐,不過無所謂啦!今年都係當玩吓算!因為全馬唔同十k八k,練起上黎真係好大運動量!所以今年老渣跑到幾多得幾多,以平常心去玩下算啦!黎緊今 ...
oscar兄放心啦,到時一定有得玩既。hgj091ghjghj

oscar 發表於 2008-12-18 16:35:14

肥哥哥KC 發表於 2008-12-18 17:55:29

ching 好好保重

oscar 發表於 2008-12-29 11:54:29

miller 發表於 2008-12-29 12:26:00

Oscar兄,你練到而家就唔好放棄全馬喇…以你前幾日o既programme黎睇,keep住一個星期﹙兩個星期都得﹚一課30km以上,最多去到36km,keep住個耐力,而做一課短少少o既tempo run﹙約12km﹚,呢個階段唔好跑斜路,改為一個星期一課interval﹙可以一個星期400m,一個星期800m,一個星期1,600m都得,不過比賽前都係做400m好d,唔使咁大消耗﹚,咁樣你短程o既速度都應該會維持到…
頁: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: oscar跑步記錄

香港長跑網